3.5 C
Roșiorii de Vede
duminică, decembrie 3, 2023

Români, Părintele Bojan Aleksandrovici este în pericol!

               

    Români, Părintele Bojan Aleksandrovici este în pericol!


Este binecunoscută legenda mânăstirii Colograș – Serbia, cea care ”ar fi zburat într-o singură noapte prin cer din Țara Românească”, mânăstire ctitorită de Mircea cel Bătrân și aflată acum într-o tristă uitare, dar semeață și mândră ca o înțelepciune.
Nu departe de această mărturie de spiritualitate românească, se află o altă cutezanță creștin ortodoxă, izvorâtă din conștiința și identitatea etnică nepieritoare a românilor din Valea Timocului, Sfânta biserică din Mălainița, ctitorită pe nesimțite, dintr-o suflare, cu dragoste și cu gând bun de Preacucernicul Părinte Bojan Aleksandrovici, Boian Al Lisăndroaichi, și apărută într-o dimineață cu soare divin, spre mirarea, încurcătura și, mai apoi, revolta unor frați de aceeași credință, dar de alt neam.


De aproape 10 ani se duc lupte pentru dărâmarea acestui sfânt lăcaș de credință și ființă românească, de toți atâția ani se încearcă o discreditare și îngenunchere a Preabunului Părinte Bojan, Protopop de Dacia Ripensis, dar și de alungarea prin diferite mijloace neortodoxe a puținilor români, din cei aproape 300 000 existenți, care nu-și uită credința, limba maternă și sângele de român, de lângă cel care le-a redat rugăciunea în dulcea, înțeleapta și blânda Limbă Română.
,,Doru mi-i şi sete mi-i, rumâneşte de-a ceti…“, spun în versuri românii timoceni, într-o Limbă Română păstrată ca pe ochii din cap, cu parfum de cronici și durere de veacuri.
Dacă aceste atacuri au fost până acum din partea unor autorități obtuze, dar proclamându-se frățești și de aceeași credință, de ceva timp, din ce în ce mai puternice apar atacurile unor români ( oare pot fi numiți români cei ce servesc în solde străine?!?), servitori ai unor interese ostile credinței, unității și Limbii Române.
De aceea:
pentru că Limba Română este în tot mai mare pericol în Valea Timocului, pentru că Sfânta credință creștin ortodoxă este în la fel de mare pericol în Valea Timocului, pentru că Ființa românească este în pericol în Valea Timocului,
vă spun,
Români, Părintele Bojan Aleksandrovici este în pericol!

                                                                                                 Ion BĂDOI 

Articole Conexe

Ultimele Articole