22.2 C
Roșiorii de Vede
duminică, octombrie 6, 2024

Adio, PSD!

Parlamentul  României

S E N A T

Grupul Parlamentar al Partidului Democrat-Liberal

 

DECLARAŢIE  POLITICĂ

À RIVIDERCI, PSD !

          În PSD sunt probleme! Dar nu probleme de natura celor specifice oricărui partid. În PSD sunt probleme grave! La ei, problemele grave sunt liderii, cu precădere liderii naționali! Aceștia au fie probleme grave de memorie, fie grave probleme de bun simţ, ori ambele!

          senatorul-alexandru-mocanuPentru PSD, partid responsabil de 50% din guvernarea țării, tratamentul pentru memorie nu este la fel ca la maladia Alzheimer, ci unul mai simplu: se ia Protocolul PARTENERIATULUI PENTRU ROMÂNIA semnat de dl. Mircea Geoană, dimpreună cu PROGRAMUL DE GUVERNARE 2008-2012 aprobat de Parlament şi se citesc cu atenţie, dar mai ales cu foarte multă bună credinţă, o dată pe zi, înainte de a face declaraţii la televiziune. Dacă e cazul, de mai multe ori pe zi, până se memorează. Dacă problema persistă, recomandabil este a evita televiziunile spre a nu te face râs, ori, dacă nu este posibil, nu este nicio ruşine dacă ai la tine textul Sintezei celor două documente şi, când eşti întrebat, tragi cu ochiul, şcolăreşte, înainte de a răspunde. Altfel, rişti din nou să te faci de râs, punând aceeaşi placă în fiece seară că tu şi ai tăi sunteţi buni, iar pentru tot ce e rău în ţara asta, de vină este celălalt partid responsabil de cealaltă jumătate de guvernare, adică PD-L! Personal pot veni în ajutorul liderilor PSD cu o copie a Programului de guvernare pe bază căruia, în decembrie, ne-am angajat în parteneriat, să gestionăm în perioadă de criză, problemele acute ale României. 

      Şi eu şi PD-L rămânem consecvenţi acestui program, dar pare din ce în ce mai puţin probabil că unii lideri social-democraţi, cum ar fi eminenţa cenuşie, şi pe afară şi pe înăuntru – domnul Vanghelie, să fi avut chemarea şi răbdarea să silabisească angajamentul scris al PSD din decembrie 2008, nu atât faţă de PD-L, cât mai ales faţă de români.

       Membrilor PSD care s-au trezit miniştri sau directori la deconcentrate fără a citi aceste documente de referinţă, dar mai ales liderilor făţarnici care populează televiziunile la ceas de seară, le reamintesc că Guvernul PDL-PSD s-a angajat să reformeze şi să restructureze administraţia de stat, inclusiv în educaţie şi sănătate, dar şi să susţină sectoare care au potenţial să aducă mai mulţi bani bugetului de stat, cum ar fi agricultura şi turismul. De mai multe luni, mulţi dintre ei se prefac că nu ştiu ce-au semnat şi că nici gura nu le miroase. De bună seamă că românii vor fi observat că, de fapt, la liderii PSD problemele nu sunt de memorie, ci mult mai complexe, de fond aş zice. Pe masură ce ne apropiem de alegerile prezidenţiale, aceştia se dovedesc a fi tot mai  inconsecvenţi şi iresponsabili, mai populişti şi demagogi. Pentru toate astea, românii le vor trimite factura, cu scadenţa la plată în noiembrie.

          Găselniţa cu faimoasele Comisii de anchetă parlamentară,  în care indiferent ce bagi iese 322, a fost dată în fapt de ei înşişi. Astfel, Vanghelie – un fel de Deng Xiao Ping mai tânăr, mai agramat, dar în Versace îmbrăcat – declara, pe 24 iulie, la toate televiziunile, că „este vorba de o strategie a PSD care urmăreşte compromiterea miniştrilor PDL pentru scăderea încrederii populaţiei în T. Băsescu”, după care, micul Ponta – pereclit, probabil în bătaie de joc, „micul Titulescu”, declara pe  28 iulie, la Antena 3, că „PDL trebuia să se aştepte la înfiinţarea acestor comisii având în vedere comportamentul său la dezbaterea în Parlament a cererii de începere a urmăririi penale a lui Năstase”. Apoi adaugă:„Asta se întâmplă când dezgropi securea războiului!”. Și unde mai pui că insul se pretinde a fi ministrul justiţiei!?

           Deşi liderii PSD au evaluări şi analize care arată suprapopularea şi lipsa de eficienţă a aparatului birocratic de stat şi s-au angajat prin Programul de guvernare să rezolve problema, astăzi, când Băsescu cere urgentarea reformării sectorului, ei se dovedesc cei mai mari opozanţi. Alt exemplu: deşi, prin semnătura lui Geoană şi-au asumat Pactul pentru educaţie, lideri PSD declară că refuză asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei care ar pune în practică prevederile pactului. Sau: după ce în decembrie liderii PSD au fost de acord cu înfiinţarea Ministerului Turismului, avându-l în vedere ca ministru chiar  pe fratele lui Mazăre, acum s-au sucit şi afirmă că niciodată nu ar fi avut nevoie de acest minister. „Niciodată” în afară de perioada în care, prin privatizare în folosul lor(Ca şi în cazul „ALRO”, promit o plângere penală, concretă, în acest sens!), „agatonii” au vandalizat staţiuni care aveau tradiţii de secole, pe care, între timp, le-au adus la faliment, cu efecte dramatice asupra comunităţilor locale. Dar acum, pentru că au format Comisia Udrea, cred că dă bine la popor dacă se dezic de nevoia existenţei acestui minister! Apropo! Bogdan Olteanu – acest copil de suflet al lui Hrebenciuc, la fel de mercantil, de versatil, de alunecos şi de penal ca şi magistrul său – declara, tot pe 28 iulie, dar  la Realitatea TV:„…în cazul Udrea, nu există (…) suspiciuni legate de comiterea unor ilegalităţi”, dar comisia se va pronunţa doar pe … oportunitate”. Adică pe ceea ce nici un ministru, nicăieri în lume, nu poate fi tras la răspundere! De aceea, întreb, aşa într-o doară: atunci de ce-aţi mai făcut-o, agariciule???

          În concluzie, văzând acest jalnic joc la două capete al partenerilor, spun direct, fără înconjur: Dacă PSD nu mai e de acord cu programul de guvernare sau cu bugetul de stat pe care şi le-au asumat acum 6 luni, sunt liberi să plece de la guvernare! Iar dacă nu vor – şi sunt convins că aşa este, totul fiind doar un joc de imagine – îl invit pe E. Boc să-i dea afară din Guvern, fără zăbavă! Regret că propunerea mea din 2 decembrie 2008 de a face guvern cu oricine, dar fără PSD, nu a întrunit susţinerea necesară în partid şi am fost nevoit să mă supun majorităţii. Astăzi, însă, nu mai pot să rabd. Prin tot ceea ce au făcut şi fac au întrecut măsura!

         Şi apoi,  este inuman, domnule Prim-Ministru, să ţineţi lângă dumneavostră, cu anasâna, nişte chiulangii de parlamentari, ce par a fi detaşaţi la televiziuni de unde  reclamă zilnic că totul se întâmplă împotriva voinţei lor.  Serios vorbind, angajarea prematură a PSD în campania electorală aduce grave prejudicii cetăţenilor acestei ţări. Se dovedeşte astfel, oare a câta oară, că PSD este un partid care, pe o miză măruntă, de grup, e dispus să sacrifice viitorul României.

       Zicerea potrivit căreia „dacă plecăm noi, plecaţi şi voi” este o utopie dovedită. Dacă parlamentarii când erau aleşi pe listă n-au votat pentru dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate, astăzi cu atât mai puţin ar face aşa ceva. Aşa că …„À rividerci PSD!” sau àdio, cu accent transilvănean! După asta, puteţi trimite în fiece seară la televizor, pe toţi bănicioii din „corul 322″ care, pe acordurile „ariei prohodului” să explice alor voştri(din deconcentrate, mai ales!), dar în special  românilor, cum aţi fost zvârliţi afară din guvernul de care vă deziceţi de mai multe ori pe zi, atât înainte cât şi după cântatul cocoşului!

      Dacă tratamentul amintit la început nu dă rezultate, atunci aşa trebuie tratate politic problemele de memorie, aplicând metoda şoc. Dacă însă problemele sunt de bun simţ s-ar putea să fie mai delicat, mai cu seamă pentru că, după comportament, mulţi lideri PSD lasă impresia că în primii 7 ani de viaţă n-au fost acasă, locuind cu chirie( unii chiar la Islaz, unde se jucau cu …fişcuciu!) şi de aici o serie de neajunsuri. Iar dacă problemele sunt şi de memorie, şi de bun simţ, situaţia este fără ieşire. Nu ne rămâne decât să scuipăm în sân şi să spunem Doamne fereşte!

     Alexandru MOCANU

     Senator PD-L de Teleorman

01.08.2009 

Articole Conexe

Ultimele Articole