4 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară!?!?

Pe modelul lui Stalin, Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară!?!?

regiunea-autonoma-maghiara 

Considerat o trădare fără precedent a intereselor naţionale româneşti, proiectul UDMR, de reorganizare a regiunilor de dezvoltare, a trecut miercuri, 10 februarie, prin adoptare tacită, de plenul Senatului.

Cu toate că Proiectul de lege iniţiat de 31 de parlamentari UDMR a primit aviz negativ sau de respingere din partea tuturor comisiilor care l-au examinat, iar Guvernul României a scris, în punctul său de vedere, că nu-l susţine, aducând argumente inclusiv din  legislaţia Uniunii Europene, printr-o complicitate ce frizează trădarea, Senatul a adoptat proiectul iredentist maghiar.

Proiectul va merge acum la Camera Deputaţilor care este camera decizională.

garda-ungureasca

Într-o scrisoare publică adresată forţelor politice românesti din Camera Deputaţilor, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP) face apel la responsabilitate cerând partidelor politice româneşti ca indiferent de ce le desparte, atunci când este vorba de interesul naţional românesc, să prevaleze în faţa oricăror alte angajamente politicianiste sau deosebiri ideologice.

„Aşa cum Parlamentul României a demonstrat că serveşte interesul naţional şi în respingerea Legii minorităţilor, pusă din nou pe tapet de către extremismul maghiar, cerem partidelor politice româneşti din Camera Deputaţilor să dea dovadă de responsabilitate şi să respingă revenirea în actualitate a unei creaţii staliniste care trezesc încă amintiri dureroase românilor din Covasna, Harghita şi Mures. Formele instituţionale pe care extremismul maghiar le pune pe piaţa publică românească ascund aceleaşi reflexe de segregare etnică care au caracterizat masacrele de la Ip şi Trăznea. Poleiala europeană pe care liderii extremismului maghiar o recită pe la diverse televiziuni ia forma unor mentalităţi de grofi, atunci când ajung în judetele Covasna, Harghita şi Mures, iar singura lor formă de dialog devine dictatul şi asimilarea celor care nu sunt ca ei”, se arată în scrisoarea publică, adresată de către Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, partidelor româneşti din Camera Deputaţilor.

delegatia-reg-mures-autonoma-maghiara-nicolae-ceausescu-ion-gheorghe-maurer-si-chivu-stoica-in-prim-plan

Pentru că proiectul adoptat tacit de Senat ar putea afecta securitatea naţională, FNRP cere ca CSAT să verifice dacă prin adoptarea acestuia nu se încalcă Constituţia şi dacă complicităţile care au făcut posibilă adoptarea unui asemenea proiect nu aduc atingere siguranţei naţionale.

                                                       ( Romanian Global News)

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole