6.5 C
Roșiorii de Vede
luni, decembrie 11, 2023

Noile obiective de persecuţie ale guvernului Boc

Declaraţie politică

Noile obiective de persecuţie ale guvernului Boc: mamele şi bebeluşii lor, eşuate parţial

george-dumitrica2

În ultima perioadă, începând din luna mai a acestui an, din momentul în care FMI a ridicat cortina minciunilor portocalii referitoare la situaţia economică de fapt a României, românii au avut parte de tot felul de soluţii fantasmagorice de reducere a cheltuielilor bugetare, una mai neconstituţională decât cealaltă şi toate foarte dureroase pentru suportabilitatea oricărui buzunar normal!

Tăieri de pensii, de salarii, de alocaţii de tot felul, creşteri de TVA sau alte taxe şi impozite, creşteri fulminante de preţuri, toate acestea au fost decizii ale guvernului Boc luate în ultimele şase luni, decizii care au fost justificate ca absolut necesare pentru redresarea economiei şi, care, în realitate, nu au făcut altceva decât să o scufunde cu toată viteza!

Dar consecinţele devastatoare ale acestor penibile hotărâri nu contează sub nicio formă pentru guvernanţii pdl-işti! Premierul Boc şi mai noii săi miniştri merg înainte şi nu contenesc să vină cu alte invenţii de acest gen, pentru a strânge bob cu bob în visterie!

Ultima găselniţă, apărută peste noapte din jobenul portocaliu, este cea a reducerii indemnizaţiei mamelor pentru creşterea copilului până la doi ani – care a mai fost redusă deja recent -, sau chiar a perioadei în care aceasta este acordată!

După ce scandalul a luat amploare şi a inflamat  toate categoriile sociale, premierul Boc a renunţat pentru câteva ore la această reducere, iar mamele aflate în cauză au avut parte de o falsă victorie în ceea ce priveşte păstrarea perioadei de doi ani de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului, deoarece aceasta a fost înăbuşită rapid de intervenţia dură a preşedintelui Băsescu!

În cele din urmă, Coaliţia guvernamentală a decis – deşi nu toţi au fost de acord cu acest lucru -, la presiunile preşedintelui, că indemnizaţia pentru creşterea copilului se va acorda, începând cu ianuarie 2011, pe o perioadă de 12 luni, cu o valoare minimă de 600 de lei şi maximă de 3.400 de lei, perioadă care poate fi urmată apoi de alte 12 luni de concediu  legal fără plată.

Dacă doamna Udrea ne anunţă triumfătoare cum că dumneaei n-ar putea sta departe de muncă mai mult de câteva luni şi dacă domnul ministru Botiş ar fi redus această perioadă la numai şase luni sau un an, iar ceilalţi miniştri, în frunte cu premierul lor, domnul Boc, nu au nicio mustrare de conştiinţă când vine vorba de bebeluşi sau mamelor lor, înseamnă că nu mai are niciun rost să ne scandalizăm!

I-aş întreba, totuşi, pe toţi aceşti minunaţi miniştri, cu minte prea portocalie pentru înţelegerea noastră, a celorlalţi români, câte creşe şi câte grădiniţe au construit dumnealor până acum, în cei doi ani de guvernări falimentare? Ce salarii le mai plătesc educatoarelor, care mai rezistă pe baricadele acestor biete instituţii şi de unde cred dumnealor că ar putea aceste mame să scoată bani mulţi peste noapte pentru plata unor bone sau grădiniţe particulare, dacă cei pe care îi primesc acum sunt mai mult decât insuficienţi pentru orice buget familial decent?

Niciuna din mămicile care ia această indemnizaţie nu are vreo legătură cu posibilităţile de shopping ale doamnei Udrea, deci nici cu timpul dumneaei disponibil pentru creşterea unui copil sau cu cel imaginat de ministrul Botiş pentru viitorul micuţilor noştri!

Deputat PNL de Teleorman,

George DUMITRICĂ

Articole Conexe

Ultimele Articole