12 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Manifestări dedicate marelui Constantin Brâncuși

                        Manifestări dedicate marelui Constantin Brâncuși

 

            Arhiepiscopia Craiovei pregăteşte o serie de activităţi comemorative dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuşi, prilejuite de evenimentul naşterii sale. Astfel, joi, 19 februarie, ora 10.00, la Paraclisul mitropolitan „Madona Dudu“ din Craiova, biserica în care Constantin Brâncuşi a activat pe postul de cântăreţ bisericesc şi a cărei epitropie l-a susţinut cu bursă la Paris, se va săvârşi o pomenire.

           În cea de a doua parte a zilei, preotul Ion Reşceanu, profesor la Facultatea de Teologie din Craiova, va modera o masă rotundă la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova. Manifestarea va avea următorul program:

          ora 11.00 – expoziție de fotografie intitulată ”Lumea spiritualității tradiționale a lui Constantin Brâncuși (fotografii cu bisericile de lemn din Gorj, cu accent pe elemente decorative de sculptură tradițională în lemn) – Biblioteca județeană Theodor Aman.

La deschiderea expozitiei, sunt invitați să ia cuvântul: scriitorul Dan Lupescu, prof. Emilian Popescu, prof.Lucian Dindirică (în calitate de gazdă) și prof. univ. Ion Reșceanu care va prezenta expoziția.
Colaboratori  vor fi: Biblioteca județeană, Facultatea de Teologie – sectia de Artă sacră, ASCOR Craiova.

Articole Conexe

Ultimele Articole