11.7 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 29, 2024

Pe la noi, prin Teleorman ( 3 )

MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank

au inaugurat un spaţiu verde în Alexandria

mai-mult-verde

Marţi, 21 septembrie 2010, Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank au inaugurat în Alexandria al doilea spaţiu verde şi de joacă realizat în cadrul  proiectului demarat la începutul lunii septembrie. Spaţiul verde amenajat de cei doi parteneri cu sprijinul Primăriei Municipiului Alexandria este situat pe Str. Dunării colţ cu Str. Dr. Stâncă, zona blocurilor M. Următorul spaţiu verde şi de joacă va fi amenajat la Călăraşi.

Prin proiectul demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffesein Bank, terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, situate în oraşe în care spaţiul verde pe cap de locuitor este mai mic decât media europeană (26 metri pătraţi pe cap de locuitor), sunt amenajate pentru ca locuitorii să beneficieze de o zonă verde pentru relaxare şi joacă. Elementele folosite la amenajarea spaţiilor verzi şi de joacă sunt echipamente de joacă pentru copii (tobogan, leagăn, rotativă şi balansoar pe arcuri), mobilier urban din plastic reciclat (bănci şi coşuri de gunoi), gazon natural, arbuşti şi arbori (speciile acer negundo, albizia julibrissin, ilex aquilifolium, cortaderia). Mobilierul urban din plastic reciclat este realizat de Rainbow Company.

Spaţiul astfel conceput în Alexandria a fost inaugurat în zona Blocurilor M din Str. Dunării, colţ cu Str. Dr. Stâncă. La evenimnetul de inaugurare au fost invitaţi Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, Victor Iosifescu, Director Grup, Raiffeisen Bank, Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde, precum şi elevi de la Şcoala nr. 7 din Alexandria care s-au bucurat de noua oază de verdeaţă din cartier.

alexandria-primavara

„Ne confruntăm cu o scădere drastică a suprafeţei spaţiilor verzi în România, unele comunităţi fiind grav afectate din această cauză, şi e foarte important ca orice soluţie de transformare a spaţiilor virane în spaţii verzi să fie pusă în practică şi sprijinită. Am găsit cele mai bune soluţii peisagistice, am lucrat cu specialişti, am folosit materiale ecologice, iar în curând veţi vedea rezultatul durabil al acestui proeict care va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din aceste oraşe”, a declarat Doru Mitarana, director Asociaţia MaiMultVerde.

„Resursele pe care organizaţia noastră le consumă au un impact asupra mediului. Una dintre resursele cele mai utilizate de către noi ca şi organizaţie sunt combustibilii necesari transportului. Pentru că ne desfăşurăm activitatea în mediul urban credem că este de datoria noastră să facem locul în care trăim unul mai curat, mai sănătos. Din acest motiv am ales să amenajăm spaţii verzi de joacă în acele zone de blocuri unde betonul este dominant, iar aerul curat o raritate”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare şi Relaţii Publice, Raiffeisen Bank.

În ultimii ani, în România, se poate observa o reducere dramatică a spaţiilor verzi din oraşe, fie ele de utilitate publică (parcuri, grădini, spaţii de joacă), fie zone de verdeaţă în apropierea  străzilor şi marilor bulevarde. Reducerea spaţiilor verzi are impact asupra calităţii aerului şi a vieţii locuitorilor. Conform standardelor europene, până în anul 2013, fiecărui locuitor al oraşelor din România trebuie să-i revină 26 metri pătraţi de spaţiu verde, norma de care depinde sănătatea oamenilor. Mai mult, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca în marile aglomeraţii urbane să existe cel puţin 50 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor. În acest moment, media spaţiului verde la nivel naţional este de doar 9 metri pătraţi pe cap de locuitor, iar in oraşe importante precum Arad, Călăraşi, Constanţa, Deva, Galaţi, Ploieşti sau Focşani nu se înregistrează mai mult de 5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor.

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

„A.D.GHICA” AL JUDEŢULUI TELEORMAN

Imobilul salvat, bucătăria distrusă de flăcări

isu-teleorman-1

Imobilul unei societăţi comerciale din municipiul Alexandria a fost în pericol să fie distrus de flăcări luni, 20.09.2010. Pompierii militari alexăndreni au fost alertaţi de izbucnirea incendiului la ora 07.15, iar în cel mai scurt timp la faţa locului s-a acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.  Focul ce distrusese o parte din mobilierul unei bucătării, o mochetă, un frigider şi aproximativ 2mp din pardoseală, cu posibilitatea extinderii la întreaga clădire, a fost localizat şi lichidat în aproximativ o oră. Valoarea bunurilor salvate este de peste 90000 de lei, iar cea a pagubelor de aproape 2000 de lei. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric. Nu au fost victime.

Depozit de furaje în flăcări!

isu-teleorman-2

Depozitul de furaje din gospodăria lui Niculae S., comuna Merenii de Sus, a fost distrus de flăcări în data de 20.09.2010. Anunţaţi de izbucnirea incendiului pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 19.31, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle au intervenit în cel mai scurt timp cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea celor două echipaje, focul se manifesta violent la depozitul de furaje, ameninţând totodată să cuprindă şi locuinţele din apropiere. Incendiul a fost localizat şi lichidat în aproximativ 2 ore, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la cca 75000 de lei. Pagubele au fost de aproape 4000 de lei. Din primele verificări efectuate la faţa locului se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui minor, de 12 ani, care în timp ce se juca cu chibriturile în apropierea furajelor a provocat incendiul. Nu au fost victime.

Incendiu pe DN54!

Un incendiu a izbucnit ieri, 21.09.2010, la un autocamion marca Volvo, pe DN 54, în apropierea localităţii Islaz. Alertaţi de acest eveniment, la ora 12.40, pompierii militari turneni au intervenit imediat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Focul cuprinsese până la sosirea echipajului de intervenţie o parte din bordul cabinei, cu riscul extinderii şi la remorca încărcată cu 20 t de grâu. Incendiul a fost localizat şi lichidat în cca. 20 de minute, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la suma de 120000 de lei. Pagubele, reprezentând 20% din bordul cabinei, se apropie de 10000 de lei. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric. Nu s-au înregistrat victime.

Articole Conexe

Ultimele Articole