23.6 C
Roșiorii de Vede
marți, mai 21, 2024

Lansare de carte

Lansare de carte

 

din-troianul-teleormanean-spre-lumeÎn organizarea perfectă a directoarei Casei de Cultură a municipiului Roşiorii de Vede, Prof. Constanţa Ciubuc, a avut loc, săptămâna trecută, lansarea a două cărţi, diferite ca abordare, dar unite prin dragostea autorilor pentru oamenii de valoare din două colţuri de Ţară, pentru Teleorman.

Ion Scarlat, profesor şi fiu al comunei Troianul, şi-a propus, a şi reuşit de altfel, „să pună în valoare bogăţia spirituală a localităţii” natale, să-i construiască o adevărată carte de vizită, în zborul cutezător spre noi valenţe culturale şi economice.ion-scarlat

Are perfectă dreptate proaspătul membru al Uniunii Scriitorilor, Constantin C Ciubotaru, când scrie că această carte este „o izbândă a omului asupra cuvintelor”.

un-militar-pe-frontul-creatiei-literareA doua carte este a braşoveanului Nicolae Dărăbanţ, autor a 19 volume publicate în Ţară, dar şi în Republica Moldova, Australia, Bulgaria, Anglia, SUA etc. Membru de onoare al Societăţii „ASTRA”, membru fondator al Fundaţiei „Neamul Românesc”, colaborator la publicaţii de notorietate precum „Gazeta de Transilvania”, „România eroică”, „Observatorul militar” etc, Nicolae Dărăbanţ îşi lansează la Roşiorii de Vede cartea „Flori de colţ…şi flori cu colţi”. Proaspătul cetăţean de onoare al Braşovului (iată, se poate acorda acest titlu unui om şi în timpul vieţii!!!) a venit lângă prietenul său Mihai Atanasie Petrescu, dar şi lângă colegii din Asociaţia Culturală „Mileniul 3”, al cărui membru de onoare este, cu aceste flori nestemate de munte pentru a ne bucura, pentru a ne şlefui spiritul. Nu trebuie uitat nici Mihai Atanasie Petrescu, profesor şi braşovean, împământănit la Roşiorii de Vede printr-o fericită dragoste de femeia iubită, dar şi de literatură, care nu uită, la rândul lui, cuvintele scriitorului Nicolae Dărăbanţ: „Dacă vrei prezent plăcut/Nu uita prin ce-ai trecut”.

mihai-atanasie-petrescuI-a dedicat prolificului scriitor Nicolae Dărăbanţ o carte de iubire, o carte de recunoştinţă, o carte pe care o ţinea cu greu nerostită şi pe care a numit-o „Un militar pe frontul creaţiei literare”.  Este un gest de mare nobleţe, un gest pe care Mihai Atanasie Petrescu îl face cu generozitatea celui care ştie să se dăruiască deplin.

                                                                          Ion Bădoidoru-roata-grafica

P.S. Nu trebuie să uităm tulburătoarea expoziţie de grafică semnată de artistul plastic Doru Roată, un om al cetăţii, un om căruia cetatea ar trebui să-i dea mai mari dovezi de generozitate.

Articole Conexe

Ultimele Articole