30.7 C
Roșiorii de Vede
duminică, iunie 23, 2024

La rentrée littéraire a commencé!

La rentrée littéraire a commencé!

                         Continuăm seria Vintilă Horia cu romanul

                             Salvarea de ostrogoți. Prigoniți-l pe Boetiu

VINTILA HORIA

Traducere de Ileana Cantuniari
Cu o scrisoare a lui Vintilă Horia către Mihai Cantuniari în loc de prefață.

          Editura Vremea a început seria de autor Vintilă Horia cu Memoriile unui fost săgetător, jurnal inedit, publicat în 2015, cu sprijinul lui Cristian Bădiliță, cunoscut eseist, patrolog, traducător, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la nașterea scriitorului.

          Superbă scriere literară și prețios document istoric, Memoriile au fost urmate de antologia de eseuri În căutarea omului total. Moștenirea literară și spirituală a lui Vintilă Horia. Actele colocviului „Vintilă Horia, o sută de ani de la naștere”. Substanțialele contribuții la cunoașterea operei lui Vintilă Horia au fost aduse de numeroase personalități ale culturii românești, cu ocazia colocviului organizat la Biblioteca Aman din Craiova, prin grija directorului Lucian Dindirică.

          A treia carte din serie a fost Cavalerul resemnării, cel de al doilea roman din Trilogia exilului, după Dumnezeu s-a născut în exil.

        Romanul publicat acum, Salvarea de ostrogoți. Prigoniți-l pe Boetiu, încheie această trilogie.

          Deși ediția romanului Marta o la segunda guerra a apărut cu un text pe coperta a IV-a care susține că acel volum este al treilea din Trilogia exilului, scrisoarea lui Vintilă Horia către Mihai Cantuniari reprodusă în volumul publicat acum stabilește exact care sunt textele ce alcătuiesc trilogia.

VINTILA HORIA 2

          Vintilă Horia este singurul scriitor român care a obținut premiul Goncourt, unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume, atribuit pentru romanul său scris în franceză Dumnezeu s-a născut în exil.
Prea puțin cunoscut în propria sa țară, în spațiul culturii universale scriitorul este recunoscut ca un creator important al secolului XX.

          Volumele din seria Vintilă Horia sunt disponibile aici: edituravremea.ro

Articole Conexe

Ultimele Articole