15 C
Roșiorii de Vede
vineri, mai 24, 2024

Noul sediu al U.Z.P.R a primit primii oaspeţi

                             Noul sediu al U.Z.P.R a primit primii oaspeţi

 3

         27 august 2016 va rămâne în istoria nouă a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România ca fiind ziua în care noul sediu, unul modern, multifuncţional, generos şi provocator spre performanţă jurnalistică, a primit primii oaspeţi dragi, colegele noastre din Basarabia.

          Aflată în capitala Ţării, venind de la  expoziţia de pictură pe care a prezentat-o la Curtea de Argeş, între 06-26 august 2016, în cadrul unui eveniment de excepţie „ Ziua Revistei Curtea de la Argeş”, jurnalista Gutiera Prodan, preşedinta Filialei U.Z.P.R. Chişinău, şi-a dorit o întâlnire de lucru cu Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, d-l Dinu Doru Glăvan, aflat „pe baricadele” noului sediu din Piaţa Romană.

2

        Doamna Gutiera Prodan a fost însoţită de scriitoarea şi ziarista Raia Rogac şi de frumoasa profesoară de informatică şi jurnalistă  Mariana Butnaru, de la Universitatea de Stat din Moldova           iar din partea U.Z.P.R. a mai participat ziaristul Ion Bădoi, director al „Opiniei Teleormanului”.

          Întâlnirea a prilejuit domnului Doru Dinu Glăvan posibilitatea de a prezenta cele mai recente acţiuni ale uniunii pe care o conduce, dar şi interesul pentru activitatea filialei din Chişinău.

      Jurnalista Gutiera Prodan, preşedinta Filialei U.Z.P.R. Chişinău, l-a informat pe d-l Dinu Doru Glăvan despre eforturile care se fac pentru obţinerea personalităţii juridice a filialei, pentru sporirea numărului de membri, despre  bătălia care se duce pentru afirmarea tot mai vizibilă a presei de limba română. Deasemenea, d-na Gutiera Prodan şi-a dezvăluit intenţia de înfiinţare a unei filiale a U.Z.P.R. la Paris, acolo unde sunt numeroşi şi talentaţi ziarişti, intenţie susţinută şi de Ion Bădoi, care a nominalizat câţiva jurnalişti, dornici de mai multă vreme de a se înrola la o mai bună şi constructivă legătură cu Ţara.

          Un proiect interesant este şi acela de a ne cunoaşte mai bine prin intermediul presei, trăind câteva zile în câte o localitate din Republica Moldova   şi România, scriind despre aspiraţiile, problemele şi dorinţele locuitorilor, fiind deja propuse două comune, ai căror primi – gospodari vor să demonstreze cetăţenilor că se poate realiza orice, dacă există dorinţă şi putere de muncă.

          S-au fixat termene concrete, s-au asumat sarcini precise şi s-a promis că, până la viitoarea întâlnire de Comitet Director, aspectele mai puţin consistente se vor limpezi şi vor căpăta contur.

4

        A fost o întâlnire ca între fraţi, dar de o responsabilitate aparte fiindcă, aşa cum spunea Nicolae Iorga „oricine vorbeşte sufletelor are răspundere de suflete”.

                                                        A participat şi a consemnat

                                                                                Ion BĂDOI

Articole Conexe

Ultimele Articole