24.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 21, 2024

Mitropolitul Banatului la Episcopia Daciei Felix

              

Am primit,

        Publicăm!

               Mitropolitul Banatului în vizită frăţească la Episcopia Daciei Felix

 mitropolit

           Pe data de 28 august, în ajunul sărbătorii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a vizitat Episcopia Dacia Felix, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și la invitația Preasifinției Sale Daniil Stoenescu, episcopul Daciei Felix.
IPS Ioan Selejan este deja la a doua vizită în Voievodina, fiind o personalitate cunoscută de românii din toate comunitățile istorice și diasporă, fiind un susținător al Universității de Vară de la Izvoru Mureșului în perioada când păstorea Episcopia Covasnei și Harghitei. Este ctitorul mânăstirii de la Izvorul Mureșului „Adormirea Maicii Domnului”, cunoscută ca și „Mânăstirea a Românilor de Pretutindeni”.
De la înscăunarea Înalt Prea Sfinției Sale la conducerea Mitropoliei Banatului, dragostea pe care o poartă pentru românii de peste hotare o dovedește și pe mai departe prin vizitele făcute la românii bănățeni din Voievodina sau organizarea vizitelor a românilor basarabeni în Mitropolia Banatului.
Duminică, 28 august, ÎPS Ioan Selejan a oficiat o slujbă la Izvorul Tămăduirii din Seleuș împreună cu un sobor de preoți la invitația preotului paroh al Seleușului Cristian Babuț.
Tot în decursul zilei de duminică Mitropolitul Banatului a mai vizitat parohia Petrovasâla și parohia din orașului Panciova, unde de la ora 17.00 s-a oficiat slujba sfântului maslu.
Astăzi, la sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, ÎPS Ioan va sluji împreună cu PS Nicanor, episcopul bisericii sârbe din Banat la parohia ortodoxă română din Sân Mihai.
Din partea CRS, la eveniment au fost prezenți președintele CRS, Daniel Magdu și vicepreședintele Stevan Mihailov.

                                                                  Comunitatea Românilor din Serbia

Articole Conexe

Ultimele Articole