25 C
Roșiorii de Vede
vineri, iulie 19, 2024

ÎNTREBARE

ÎNTREBARE

alexandru_mocanu11Pe 13 aprilie a.c., am întrebat public Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman(DGASPC): „Cum de v-aţi permis să tăiaţi oamenilor SPORUL DE NOAPTE care este reglementat expres de Codul Muncii?” La acea dată, Direcţia ceruse salariaţilor să aleagă: ori renunţă la cele mai multe sporuri, ori păstrează sporurile, dar acceptă concedierea a 215 persoane. Şi pentru că Direcţia a avut grijă ca toţi liderii de sindicat(a se citi „marionete”), cu o singură excepţie, să-i mănânce din palmă, decizia nu a fost greu de luat şi s-a finalizat printr-un Protocol.

Ca reacţie la întrebare, Protocolul a fost anulat şi oamenii şi-au primit în continuare sporul de noapte. M-am bucurat, numai că minunea nu a durat prea mult. Aşa se face că, pe 29 iulie, Direcţia, împreună cu aceleaşi  marionete slugarnice a dres încă un Protocol în care a stabilit că începând cu iulie 2009 salariaţii nu vor mai primi sporul de noapte!

Pentru cei cu salariul minim care se ocupă de îngrijirea copiilor, expresia „toate celelalte sporuri” se referă exclusive la sporul de noapte. Mă interesează situaţia lor pentru că în baza acestui ultim Protocol, primesc doar 600 de lei/lună, în care intră şi sporul de vechime! Convins că este vorba de un abuz şi conştient că liderii de sindicat nu numai că nu-i apără, dar s-au dat la fund şi încearcă să se apere doar pe ei, pe 4 august am revenit şi am întrebat din nou, atât pe liderii de sindicat lipsiţi de curaj cât şi pe şefii Direcţiei lipsiţi de obraz:

„1-Cum vă permiteţi să suspendaţi SPORUL DE NOAPTE, care este reglementat prin Codul Muncii, adică prin lege?

2-Ministrul muncii, Agenţia naţională de profil şi Confederaţia sindicală la care sunteţi afiliaţi ştiu de această nouă tărăşenie?

3-De ce nu aveţi curajul să reduceţi personalul Direcţiei din Alexandria, fară a-l afecta pe cel al Centrelor? Vă e teamă să concediaţi clientela pesedisto-liberală ca să n-o „rupeţi” cu Dragnea? Nu zicea el că „trebuie ruptă pisica”?

4-Ştie Dragnea că în timp ce birourile Direcţiei colcăie de clientelă, în Centrele de îngrijire schema de personal a fost drastic redusă, astfel că un singur om supraveghează peste 30 de copii?

5-Ştie Dragnea că datorită lipsei de supraveghere, pe 26 iulie, un copil cu handicap a sărit de la etajul 2, alegându-se cu fracturi, contuzii şi cu dinţii retezaţi?

6-Majoritatea de lucru a Consiliului Judeţean, adică cei care aprobă bugetul şi organigrama acestei Direcţii, cunosc această situaţie?”

Până astăzi, la toate aceste întrebări nu a răspuns nimeni: nici Direcţia, nici sindicatele şi nici marele social-democrat Liviu Nicolae Dragnea, care, ştim bine, de 13 ani „arde” pe altarul luptei pentru mai binele teleormănenilor. Că de atâta foc, Dragnea s-a pricopsit iar teleormănenii au sărăcit, asta este deja problema D.N.A.-ului.

Aflu însă că, pe baza unei dispoziţii verbale(?!), în luna august s-au dat sporurile asistenţilor maternali şi sporul de noapte, dar şi…indemnizaţiile de conducere pentru directori, şefi de birouri şi de centre. Altfel spus, „proştilor” li s-a dat sporul de noapte de 30 lei/lună, iar „şmecherii” şi-au dat indemnizaţii de milioane lei/lună! Aşa se traduce în practică Politica Social Democrată patronată de Liviu Nicolae Dragnea!

În plus, în plină criză, când alţii restructurează, din dispoziţia lui Dragnea la contabilitatea Direcţiei a fost angajat un „tânăr de perspectivă”!

Aşa stând lucrurile, întrebările rămân. Cine răspunde?

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

18.09.2009

P.S. Ca de obicei, trimit prezentul tuturor ziarelor din judeţ şi – fără supărare – este opţiunea fiecărei redacţii dacă îl preia integral sau deloc. Prin excepţie, îl asigur pe „birtaşul filozof” că, dacă va mai binevoi să scrie ceva în legătură cu acest subiect, pentru domnia sa sunt de acord să reproducă, ad literam, doar întrebările 3,  4 şi 5 de mai sus. Şi asta, doar spre a ne convinge că are …mină în pix!

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole