23.1 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 21, 2024

PROTEST

P R O T E S T

alexandru_mocanu7Ministerul Mediului a primit din partea Ministerului Mediului şi Apelor din Republica Bulgaria notificarea pentru proiectul Propunere de investiţie pentru construirea unui depozit naţional de deşeuri radioactive în zona localităţii Kozlodui”, conform cerinţelor procedurii Convenţiei Espoo.

Publicul interesat poate consulta conţinutul notificării la adresa de web http://www.mmediu.ro, la secţiunea Proceduri de evaluare derulate de Ministerul Mediului. Comentariile publicului privind proiectul propus pot fi transmise la adresele: [email protected] şi  [email protected], până la data de 05.10.2009, inclusiv.

În ceea ce mă priveşte, amintesc că în urmă cu câţiva ani, atunci când s-a pus problema reluării lucrărilor de construcţie ale Centralei nucleare de la Kozlodui, alături de mulţi teleormăneni şi  organizaţii ale societăţii civile AM PROTESTAT împotriva realizării acestei investiţii pe malul drept al Dunării, în dreptul judeţului Teleorman, pe amplasamentul Kozlodui.

Din păcate, obiecţiunile şi protestele noastre, oarecum singulare, nu au fost însuşite de  Guvernul României şi, cu atât mai puţin de către Guvernul Bulgariei.

Între timp nu s-a întâmplat nimic semnificativ, în opinia mea Centrala prezintă în continuare aceleaşi grave probleme de securitate, mai mult, iată, acum se doreşte şi construirea unui „depozit naţional de deşeuri radioactive”(!!!) în zona Kozlodui, aşa încât eu nu am nici un motiv să renunţ la PROTESTUL formulat anterior, dimpotrivă.

Aşa stând lucrurile, îndemn pe fiecare teleormănean să nu fie indiferent în faţa unui astfel de pericol nu doar potenţial şi să apeleze la toate formele de protest permise de lege pentru ca măcar depozitul de deşeuri radioactive să nu fie ampasat în „coasta” noastră.

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

16.09.2009

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole