30.7 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, iunie 22, 2024

Este nevoie de un calendar al UNIRII

                                    Necesitatea unui calendar al UNIRII

 

         „Asumarea politică a unui calendar al Unirii. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE”

        Marți, 10 decembrie 2013, orele 10.30, Platforma Civică „Acțiunea 2012″ și Dreapta Conservatoare au organizat conferința cu tema „Asumarea politică a unui calendar al unirii Republicii Moldova cu România. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE„.

          Dezbaterea a abordat principalele puncte de interes ale unui posibil calendar al unirii R. Moldova cu România și a analizat efectele și implicațiile geostrategice ale reunificării celor două state românești.

         Printre participanții la eveniment s-au numarat parlamentari din întreg spectrul politic, diplomați, jurnaliști, analiști, sociologi și reprezentanți ai societății civile care sprijină reunirea celor două state românești.

Evenimentul a avut loc la Clubul Parlamentarilor Români.

       ,,Este importantă nu numai stabilirea unei agende a reunirii celor două state românești, ci și încheierea între toate forțele politice de la București a unui Pact pentru Basarabia care să fundamenteze această agendă. O astfel de coalizare ar reflecta interesele naționale ale românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat în acest context co-președintele Platformei Civice „Acțiunea 2012”, d-l Eugen Popescu.

        Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

          De semnalat intervențiile competente și la obiect ale d-lui prof. univ. dr. Radu Baltasiu și reprezentantului Dreptei Conservatoare.

          Această dezbatere a demonstrat, dacă mai era nevoie, că asemenea întâlniri sunt necesare, că, înainte de toate, este imperios necesar a se restabili urgent și definitiv Căile de comunicație între românii de pe cele două maluri ale Prutului: limba română, instituțiile statale, calea ferată, drumurile și încrederea reciprocă.

                                                                                               Marin PĂSLĂ

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole