13.8 C
Roșiorii de Vede
luni, mai 20, 2024

DISPERAT, DISPERAT E MIRCEA GEOANĂ, DISPERAT!

DECLARAŢIE POLITICĂ 

DISPERAT, DISPERAT E MIRCEA GEOANĂ, DISPERAT!

          Mircea Geoană e disperat peste poate. Pe măsură ce se apropia verdictul Curţii Constituţionale a României(CCR) de respingere a cererii PSD de reluare a turului II al alegerilor prezidenţiale, M.Geoană a încercat să se agaţe de orice pai spre a-şi salva pielea. De ce se spune că M.Geoană ar trebui să-şi salveze pielea? Cine ar urmări să-l jupoaie pe M.Geoană? Răspunsul este simplu şi este cunoscut de multă vreme: de cei mai apropiaţi lideri din propriul său partid, care, nemulţumiţi că pierzând alegerile prezidenţiale, pierd orice speranţă de a ajunge la guvernare! Adică, pohta ce-au pohtit-o ei! Ei, adică Vanghelie, Năstase, Hrebenciuc, Mazăre, Oprişan, Dragnea laolaltă cu Vîntu, Patriciu şi Voiculescu.

          M.Geoană, preşedintele unui partid atât de mare cum se pretinde PSD-ul, care deţine  cam 30% din fotoliile de parlamentari, spre a ajunge cu orice preţ la putere, a fost capabil – ca să nu spun umilit – să-l accepte ca potenţial premier pe Klaus Iohannis, în loc să încerce desemnarea unui premier din marele său partid. Dar imediat după turul II al prezidenţialelor, K.Iohannis, dezgustat de ceea ce a înţeles, în sfârşit, că se întâmpla în spatele său, a anunţat că se retrage „nemţeşte” din proiectul atât de mult trâmbiţat. În această situaţie, disperarea lui M.Geoană a atins paroxismul. Fără să-i ceară cineva, livid la faţă, a anunţat că îl susţine pe Crin Antonescu pentru funcţia de prim-ministru! Auzind declaraţia halucinantă a lui Geoană, Crin Antonescu a început să viseze cu ochii deschişi, iar unii lideri liberali au şi început să amuşineze. Imediat a fost dezgropat mediatic „proiectul Iohannis” şi relansat în eter, cu sau fără neamţ.

          Dar şi această „soluţie” s-a fâsâit repejor pentru că Marko Bello, un ungur pragmatic, le-a tăiat-o de la rădăcină: UDMR face guvern cu PD-L. Acestui nucleu, format din două partide membre ale Partidului Popular European, i se alătură parlamentarii reprezentând minorităţile naţionale şi cei independenţi. Pentru formarea unei majorităţi mai este nevoie doar de câţiva parlamentari care să se alăture programului pe care acest nucleu politic îl va propune Parlamentului.

          Aşa stând lucrurile, apreciez că până la Crăciun, România va putea avea un guvern legitim, votat de parlament. Se putea mai repede, dar Decizia CCR de renumărare a voturilor nule va amâna procedurile cu câteva zile, fără însă a schimba rezultatul alegerilor. De aceea, aud că M.Geoană s-a închis în casă şi-l ascultă la nesfârşit pe Adi de la Vâlcea cu melodia de succes „Supărat sunt, Doamne, supărat”, în varianta adaptată: „Disperat e Mircea Geoană, disperat”! 

Alexandru MOCANU 

Senator de Teleorman

                                                                                    11.12.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole