11.9 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, mai 4, 2024

Cooperarea transfrontalieră România – Bulgaria

Cooperarea transfrontalieră România – Bulgaria,

                            O soluţie pentru regiunea de graniţă

 

 conf-presa-ro-bg-099Joi, 10 decembrie 2009, la Giurgiu, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul România – Bulgaria 2007 – 2013, şi Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, în calitate de Secretariat Tehnic Comun pentru acelaşi program, au organizat, la Centrul de Afaceri Transfrontalier Danubius Giurgiu, un seminar de informare adresat în exclusivitate reprezentanţilor mass – media, din aria eligibilă românească a programului.

Programul de Cooperare transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013 are un buget total de cca 262 milioane euro şi îşi propune să reunească oamenii şi comunităţile din aria eligibilă (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa-din România şi Vidin, Montana, Vraca, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad, Silistra şi Dobric – din Bulgaria), astfel încât, utilizând resursele umane, naturale şi de mediu existente, să conlucreze în vederea  îmbunătăţirii relaţiilor dintre ei şi a nivelului de trai din regiune.

Despre acest proiect deosebit de generos vom mai scrie în paginile „Opiniei Teleormanului”, acum vom puncta doar coordonatele principale ale seminarului.

Iuliu Bara, şeful Autorităţii de Management a Programului de Cooperare transfrontalieră România – Bulgaria, a coordonat matematic tot seminarul, intervenind cu precizări importante ori de câte ori a fost nevoie, dar a şi prezentat într-un stil deosebit de interesant „Programul România – Bulgaria – o soluţie pentru regiunea de graniţă„.

Ana Bâtcă, redactor la Evenimentul Zilei, a vorbit plăcut şi la obiect despre „Percepţia fondurilor structurale la nivel naţional”, iar reprezentanta Televiziunii Naţionale, Ana Maria Sandu, a vorbit cu emoţii despre „Perceptia fondurilor structurale la nivel regional”.

conf-presa-ro-bg-039

Directorul „Opiniei Teleormanului, Ion Bădoi, a adus în faţa celor prezenţi un aspect important în viaţa mediei locale, accesarea de fonduri europene în vederea întăririi acestui segment de presă.

Despre schimbarea regulilor jocului chiar în timpul acestuia, a vorbit un reprezentant al presei giurgiuvene, care a amintit despre situaţia în care primăria din Giurgiu se află, trebuind să plătească peste 20 de milioane de euro, ca TVA, după ce a câştigat fonduri europene, deşi la începutul accesării nu era vorba despre TVA.

Directorul Iuliu Bara a dat răspunsuri competente tuturor celor care au semnalat diferite aspecte ale accesării acestor programe (Tudor Anghel, Radio 1 Alexandria, Monica Tuinea, radio Impact din Roşiorii de Vede, etc), dar a „ţinut în mână”, cu pricepere şi cu tact, o manifestare dinamică şi interesantă.

La încheiere, dar nu în ultimul rând, adresăm cuvinte de mulţumire Elenei Popa, PR Manager, pentru căldura şi amabilitatea acordate seminarului şi participanţilor.

                                                      

dsc_0045

dsc_0001

dsc_0003

dsc_00111

dsc_0015

dsc_0038

dsc_0044

 

dsc_0048

 

                                                                                 Elena Georgescu

Articole Conexe

Ultimele Articole