25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

DE CE NU E CREDIBILĂ OPOZIŢIA ?

DECLARAŢIE POLITICĂ

DE CE NU E CREDIBILĂ  OPOZIŢIA ?

alexandru_mocanu15De două zile, PSD-PNL-PC-UDMR plus grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor reprezentaţi de Mircea Geoană, Crin Antonescu, Popa Daniela(pe numele său adevărat, Dan Voiculescu!!!), Marko Bella şi Varujan Pambuccian se chinuie să ne bage pe gât că aşa, peste noapte(în fapt, după o noapte petrecută la vila lui Voiculescu din Băneasa), ca prin farmec şi-au dat seama  cât de dragă le e lor „ţerişoara asta” şi – la fel ca în aprilie 2007, când au suspendat Preşedintele României – şi-au dat mâna „să ne izbăvească de Băsescu şi ai lui”.

Dar pentru că ei, hiene notorii, nu (mai)au credit în faţa românilor, au scos la înaintare performantul primar al Sibiului – un neamţ  onest, modest şi cinstit – Klaus Werner Iohannis(şi nu Johannis, cum titrează în grabă tonomatele alimentate cu …pesmeţi de război!).

Sunt convins că neamţul Iohannis, fiind un om de bună credinţă, nu numai că a luat în serios dar a şi crezut toate jurămintele şi promisiunile ce i s-au făcut de către numiţii de mai sus şi asta s-a văzut clar din declaraţiile sale. Numai că pare suspect ca, după 50 de ani trăiţi totuşi în România, fie ei şi la Sibiu, să te încrezi aşa, fără rezerve, în nişte politicieni care, numai în ultimii ani, şi-au încălcat fără nici un stres, cu voioşie aş zice, angajamentele publice făcute unii faţă de alţii, sau toţi faţă de cetăţeni. Într-o atare situaţie, un pic de circumspecţie nu strică. Lipsa acesteia ridică un MARE semn de întrebare pentru că, veţi fi de acord cu mine, primarul Iohannis nu e un prost, dimpotrivă. Atunci care să fie motivul care-l mână-n luptă? Întrebarea nu are un răspuns. Deocamdată.

Dacă nu ştie, domnul Iohannis se va convinge repede că nominalizarea sa ca prim-ministru nu este decât o regie ieftină de …bal mascat! Indiferent dacă le va ieşi sau nu jocul, peste 40 de zile, hienele politicii româneşti îi vor face domnului Iohannis parastasul de 6 săptămâni. Ce să facă un guvern în doar 6 săptămâni? Nimic, bineînţeles. Nimic pentru cetăţeni, vreau să zic. În schimb, trebuie să facă TOTUL pentru ei, pentru cei care din postura de hiene candidează la preşedinţia ţării, şi au nevoie de cineva să le netezească drumul. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe Acordul semnat de ei în numele acelui 65% din Parlament că PSD şi PNL au şi început bătălia, pe faţă, pentru ce va fi după 6 decembrie 2009. Pentru că, de fapt, iubirea asta mare care-i leagă în aceste zile, are un singur scop: „să îl înlăturăm pe Băsescu, CU ORICE PREŢ, pentru că în următorii 5 ani ăsta ne va înfunda cu siguranţă!”.

Dragi hiene, nu vă ajută cu nimic faptul că, prin orice mijloace, vă uniţi împotriva Preşedintelui Traian Băsescu. Din aceeaşi disperare, lângă voi au venit şi Vadim, şi Becali, şi Naty Meir, dar şi cadavre politice precum Emil Constantinescu sau Petre Roman. Cu cât veţi fi mai mulţi, cu atât izbânda lui va fi mai categorică. Voi aţi făcut o alianţă care vrea guvernarea, adică PUTEREA, dar nu şi RĂSPUNDEREA guvernării. De aceea vi s-a făcut drag de Iohannis! Voi ne  propuneţi un guvern de tehnocraţi, fără responsabilitate şi fără putere, şi un premier care să fie dependent de un comitet de şefi de partide plecaţi în campanie electorală!  Nici noi şi nici preşedintele nu îl contestăm pe Klaus Iohannis. Spunem doar că în acest moment este de preferat un specialist în economie pentru că, în opinia noastră, întrebarea esenţială, nu este doar cum să depăşim criza politică, ci cum rezolvăm criza politică ca să depăşim criza economică.

Să vă intre bine în cap, precum tabla înmulţirii: Băsescu nu poate fi bătut de către nici unul dintre voi pentru un motiv foarte simplu: în timp ce Băsescu, cu bunele şi relele lui, are de partea sa majoritatea românilor, voi nu aveţi de partea voastră decât sistemul ticăloşit iar, de curând, şi pe cei cu pensii speciale. Hai, pa!

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

15.10.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole