28.7 C
Roșiorii de Vede
marți, aprilie 16, 2024

Moise Alexandru, un primar european!

Moise Alexandru, un primar european!

„Către Primăria Stejaru

Domnului primar Moise Alexandru, preşedinte al Comitetului comunitar de iniţiativă

Stimate domnule primar Moise Alexandru

dsc_0003Avem plăcerea să vă anunţăm încheierea cu succes a activităţii de implementare a proiectelor comunitare din cadrul Planurilor de acţiune comunitară în toate localităţile implicate în proiect.

Transmitem şi pe această cale mulţumirile şi consideraţia noastră pentru felul în care Comitetul comunitar de iniţiativă Stejaru s-a implicat în implementarea proiectului „Administraţia publică locală şi cetăţenii – gândind împreună pentru realizarea unui mediu înconjurător mai curat, mai sănătos în comuna Stejaru”.

În urma evaluării activităţii de implementare a proiectului comunitar din cadrul Planului de acţiune comunitară în localitatea Stejaru, punctajul obţinut de comunitatea dvs. este de 97,50 puncte….”

Aceasta este adresa pe care a primit-o în urmă cu câteva zile primarul comunei Stejaru din partea Coordonatorului de proiect de la Asociaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Comunitară.dsc_0001

Pentru mai multe amănunte legate de această iniţiativă ne-am adresat tânărului şi inimosului primar Alexandru Moise, care ne-a declarat următoarele:

–          Acest program are drept scop creşterea gradului de asumare de către cetăţeni şi aleşii locali a valorilor şi normelor europene care stau la baza principiilor de bună practică în administraţia locală. Comitetul comunitar de iniţiativă al comunei Stejaru s-a înfiinţat încă din luna martie a acestui an şi este alcătuit din 15 membri activi, fiind o structură de sprijin pentru noi, cei din administraţia locală. Acest Comitet comunitar are în componenţa sa locuitori ai comunei Stejaru din toate domeniile de activitate şi are ca scop să „ia pulsul în rândul cetăţenilor”, cum se spune, pentru a identifica noi iniţiative de proiecte necesare locuitorilor , dar şi comunei noastre.

dsc_0009Cei 15 membrii ai Comitetului comunitar de iniţiativă s-au întâlnit cu sute de locuitori ai comunei Stejaru, i-au consultat în privinţa nevoilor şi priorităţilor lor. Cetăţenii comunei noastre au răspuns cu multă responsabilitate la această adevărată provocare civică, redimensionând priorităţile comunei şi direcţionându-le în relaţia cu biserica, asistenţa medicală, şcoala, liniştea şi ordinea publică, relaţiile interumane, dar şi pe cele profesionale, în special în domeniul agricol. Vreau să menţionez că am simţit în rândul membrilor comunei Stejaru un spirit deosebit de matur, interesul lor tinzând spre ce este mai frumos, mai curat, mai sănătos şi mai modern.

–          Domnule Primar, ce v-aţi propus să realizaţi prin derularea acestui proiect?

–          Comuna Stejaru are peste 2300 de locuitori şi este formată din satele Socetu, Stejaru, Bratcov şi Gresia. Alcătuim o mare familie formată din 300 de copii, 1500 de adulţi şi 519 bătrâni, dar toţi simţim nevoia să trăim într-o comună curată şi modernă. De aceea, dorim să îmbunătăţim calitatea mediului înconjurător, dar şi aspectul comunei, prin acest parteneriat „ administrator-cetăţean”.  Dorim să înfiinţăm serviciul de salubrizare şi menţinerea lui la nivelul Primăriei, asigurarea mijloacelor şi modalităţilor tehnice şi logistice de îndeplinire a acţiunii de salubrizare, implicarea mai accentuată a cetăţenilor comunei în procesul de gestionare şi ridicare a gunoiului menajer prin campanii de conştientizare, dar şi prin repartizarea de responsabilităţi privind curăţenia şi alte acţiuni de protejarea mediului înconjurător. Nu-i vom uita, desigur, pe elevii şcolilor din comună, de la „bobocii” din clasa I-a şi până la clasele gimnaziale, atât în timpul orelor de dirigenţie cât şi în timpul liber.dsc_0017

Cei 15 membri ai Comitetului comunitar de iniţiativă au identificat priorităţile şi coordonatele acestui proiect.

  1. Informarea şi comunicarea lansării proiectului la nivelul comunităţii, prin afişe, dialoguri, dar şi acţiuni de ecologizarea comunei.
  2. Amenajarea groapă de gunoi, transportul gunoiului, tasarea acestiua în cele 4 spaţii special amenajate în cele 4 sate ale comunei
  3. Curăţarea malului râului Vedea pentru crearea unui aspect plăcut, dar şi igienizarea pădurii din comuna noastră.
  4. Vom desfăşura o campanie permanentă de informare, responsabilizare şi educare civică pentru modul selectiv în care se va depozita gunoiul, pentru conştientizarea fiecărei persoane pentru a depozita corect resturile menajere.
  5. Vom instala pubelele în locurile stabilite.
  6. Vom iniţia o campanie de educaţie ecologică în şcoală cu toţi cei 150 de elevi şi vom organiza evenimente privind curăţenia în parcuri, plantat pomi, îngrijirea rondurilor de flori etc.
  7. Vom monitoriza permanent rezultatele obţinute, dar vom şi evalua aceste rezultate pe tot parcursul derulării proiectului conform planului stabilit.
  8. Vom interveni de fiecare dată când va fi cazul, pentru a putea respecta termenele şi a îndeplini tot proiectul de ecologizare întocmai şi la timp.dsc_0222

–          Domnule primar, care vor fi efectele acestui proiect?

–        dsc_0234 În primul rând, întărirea capacităţii Comitetului comunitar de iniţiativă al comunei Stejaru de a acţiona împreună cu comunitatea în proiect de dezvoltare comunitară şi, în al doilea rând, îmbunătăţirea calităţii mediului, a stării de sănătate a cetăţenilor şi înfrumuseţarea comunei noastre.

–          Domnule primar Alexandru Moise, vă dorim succes în demersul dvs.!

–          Şi eu vă mulţumesc!

Elena GEORGESCU

Articole Conexe

Ultimele Articole