13.8 C
Roșiorii de Vede
luni, mai 20, 2024

Crin, candidatul PNL şi în 2014?

Crin, candidatul PNL şi în 2014? Posibil, dar nu cred!

alexandru_mocanu3Când scriu aceste rânduri, este duminică, 22 noiembrie 2009, ora 15,10, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale. Deşi mai sunt peste 6 ore până la momentul primelor estimări, ca unul care m-am învârtit mult printre oameni, îndrăsnesc să fac următoarele afirmaţii. Traian BĂSESCU câştigă primul tur cu peste zece la sută peste M.GEOANĂ. Crin ANTONESCU va avea cu cel puţin cinci procente sub GEOANĂ. Altfel spus, Crin ANTONESCU  va ieşi pe podium. Va ieşi pe locul trei. Adică va ieşi, din joc. Şi eu, şi alţii, am spus-o încă de acum câteva luni: Crin ar putea, ipotetic, să-l bată pe Băsescu în turul doi, dar nu va trece de turul întîi! Se pare că am avut dreptate.

Cred, de asemenea, că rivalii din PNL îl vor mătrăşi pe Crin ANTONESCU, în ciuda locului trei şi în ciuda unui scor pe care-l prevăd ca fiind aproape de al partidului său. Cu toate acestea, nu e exclus ca, dacă se va dovedi luptător, actualul candidat liberal la Cotroceni să dorească o nouă candidatură, o revanşă. Şi cum luptele liberalilor vor fi neîncetate, se poate ca ANTONESCU să prindă o conjunctură bună şi să se vadă din nou în cursa prezidenţială. Să nu uităm cazul Constantinescu, învins o dată în 1992, învingător a doua oară în 1996. Apoi, evident, învins definitiv de „sistem”! Deci, se poate să iei bătaie şi, după aceea, mai bine pregătit, cu notorietatea mai mare, să ieşi preşedinte. Din această perspectivă s-ar putea să-l vedem pe Crin şi în 2014, candidat la preşedinţie. Deşi, personal nu cred.

Şi totuşi, îndrăznesc să spun, ar putea fi o situaţie în care, cel puţin teoretic, în 2014, Crin ANTONESCU ar putea candida cu şanse imense de a câştiga alegerile prezidenţiale din poziţia de candidat al unui mare şi unic partid de centru-dreapta! De ce nu, la urma urmei? Dar pentru ca acest lucru să se transforme în realitate, printre altele, este nevoie, încă de pe acum, de multă minte şi puţine orgolii.Şi, nu în ultimul rând, de o mult mai bună prezenţă a lui Crin ANTONESCU la lucrările Senatului. Sper ca acest ultim paragraf să nu-mi atragă oprobiul colegilor mei de partid. În definitiv, în acest moment nu este vorba decât de un exerciţiu de imaginaţie. Perioada imediat următoare ar putea să confirme sau nu eventualitatea analizării oportunităţii unei astfel de ipoteze!

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

Articole Conexe

Ultimele Articole