25.1 C
Roșiorii de Vede
marți, mai 21, 2024

Pentru o Românie fără privilegii şi privilegiaţi

DECLARAŢIE POLITICĂ

PENTRU O ROMÂNIE FĂRĂ PRIVILEGII ŞI PRIVILEGIAŢI !

tb-2

De două săptămâni, scandalul alimentat de PSD în legătură cu Omar Hayssam şi umflat artificial de televiziunile aservite, nu îl afectează, spun sondajele, pe Traian Băsescu. PSD preferă să cheltuiască zilnic – oare de unde? – zeci de miliarde de lei pentru discreditarea lui Băsescu, în loc să-i folosească în scopuri sociale. Românii ştiu însă foarte bine că Hayssam este afaceristul cocoloşit ani de zile de Ion Iliescu şi principalul sponsor al campaniei lui Adrian Năstase din 2004. Românii ştiu foarte bine că sub Ion Iliescu şi Adrian Năstase, între 2001-2004 Hayssam a fost protejat, dosarele de cercetare a sa de la Parchet fiind ţinute la sertar. Românii ştiu foarte bine că în mandatul lui Traian Băsescu acestea au fost scoase şi Hayssam a fost deja condamnat la 20 de ani de închisoare. Românii nu se vor lăsa minţiţi de campania mizerabilă declanşată acum de PSD, care lansează zvonuri care să ocupe agenda publică şi astfel să nu se vadă subţirimea aşa-zisului program electoral al lui Geoană. Există însă un leac pentru minciuna PSD, anume REFERENDUMUL de care multora le este atât de frică. Dacă oamenii vin la vot şi spun DA la referendum, atunci Coaliţia Grivco şi toţi cei asemenea lor îşi vor pierde privilegiile.

În acelaşi timp, Mircea Geoană a dat ordin, prin Vanghelie, ca metroul să fie blocat câteva zile, sperând că astfel va câştiga puncte în competiţia cu Traian Băsescu. Fiecare bucureştean ar trebui să ceară despăgubiri de la PSD. Ceea ce se întâmplă zilele acestea la Metrorex arată clar cât de necesar este acest REFERENDUM. Politicieni ca Mircea Geoană au ajuns să creadă că au toată puterea, că pot prosti lumea şi astfel pot controla viaţa oamenilor. La REFERENDUM, bucureştenii şi toţi românii pot nu doar să reformeze Parlamentul şi să reducă numărul de parlamentari, dar şi să arate impostorilor politici cine trebuie să aibă cu adevărat puterea!

tb-1

Astăzi Mircea Geoană se preface că doreşte o confruntare electorală, dar în realitate fuge ca dracul de tămâie de o dezbatere faţă în faţă cu Traian Băsescu. Românii au dreptul să vadă o dezbatere între principalii candidaţi. În turul doi vor fi doar doi candidaţi – este deci obligatoriu ca cetăţenii să cunoască opiniile şi programele primilor trei care se luptă cu şanse pentru turul doi. Traian Băsescu le-a propus. Dacă Geoană şi Antonescu vor să vină, bine. Dacă nu, este alegerea lor. Până acum, Geoană a arătat că se teme de o confruntare reală, cu moderator neutru. M.Geoana şi-ar dori o discuţie cu un moderator ales de PSD, care să-i dea dinainte răspunsurile la întrebări. Sper că PSD nu face figuraţie la negocierile pentru dezbatere. Deja se zvoneşte că Geoană pregăteşte o „comedie electorală” în care să se prezinte singur la ASE. Această atitudine a lui Mircea Geoană naşte însă un mare semn de întrebare: dacă nu este capabil să se hotărască într-o problemă aşa de simplă, cum este participarea la dezbaterea pe care zice că o doreşte, cum va putea lua decizii cu adevărat importante pentru ţară? Acesta este comportamentul unui om de stat? Lui M.Geoană îi este frică că, printre altele, va trebui să spună de ce a dat jos Guvernul Boc şi de atunci boicotează orice tentativă de instalare a unui nou guvern? De ce execută ordinele Coaliţiei Grivco şi în interesul cui? De ce s-a opus tăierii privilegiilor parlamentare? Ce a discutat la Moscova în timpul vizitei făcută pe furiş? S-a dus la Moscova ca să facă ochi dulci foştilor KGB-işti, acum implicaţi în afaceri cu energie, după cum a scris presa? Promisiunile pe care Geoană le-a făcut la Moscova vor fi plătite de români? Unde sunt banii obţinuţi din traficarea posturilor de parlamentari şi de ministri? Şi multe altele!

Mai mult ca niciodată, România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline. M.Geoană şi PSD tergiversează votul pentru guvernul Negoiţă pentru că numai aşa poate apăra pensiile şi salariile speciale, şi privilegiile clientelei politice a Coaliţiei Grivco. Exact când era mai multă nevoie ca Parlamentul să investească un guvern cu puteri depline, M.Geoană şi-a luat concediu de odihnă?! Astfel, Geoană a avut cel mai scump concediu pe care romanii l-au plătit vreodată unui angajat la stat. Comportamentul de parlamentar al lui M.Geoană răspunde cel mai bine la întrebarea de ce trebuie să votam la REFERENDUM pentru reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral. Romania pierde bani şi credibilitate pentru că Geoană vrea să împiedice orice guvern care să continue eliminarea pensiilor speciale şi cele ale parlamentarilor. Sunt convins că românii ştiu ce au de făcut. De aceea, vă aşteptăm cu încredere pe toţ i la vot , pe 22 noiembrie şi 6 decembrie. Votaţi pentru o Românie fără privilegii şi fără privilegiaţi !

VOTAŢI PENTRU TRAIAN BĂSESCU, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI !

VOTAŢI PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL !

VOTAŢI PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI !

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

18.11.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole