28.2 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

PROTOPOPIATUL ORTODOX ROMÂN AL DACIEI RIPENSIS

    Am primit, publicăm!

         BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – EPISCOPIA DACIEI FELIX                PROTOPOPIATUL ORTODOX ROMÂN AL DACIEI RIPENSIS        COMUNICAT

 Comunicat Protopopiat 1

          Astăzi, 23. 06. 2015, la ora 12:50, în faţa Protopopiatului ortodox român al Daciei Ripensis au apărut 2 persoane care au început să scrie numerele de la maşinile angajaţilor protopopiatului nostru. Am ieşit la ei şi s-au prezentat ca „inspectorii administrativi locali (sârb. Comunalna inspekcija)” şi mi-au spus că ieri a fost o şedinţă la primărie unde s-a hotărât ca de astăzi să se scrie amenzi celor care se parchează în faţa clădirilor din oraş. Poate că în vreo „ţară normală” asta ar fi şi normal, dar aici, la noi, unde suntem prigoniţi pentru că suntem români şi unde statul şi primăria nu creează condiţii normale şi locuri de parcare, asta nu este normal, mai în plus nu este normal ca să se înceapă cu amezile din tot oraşul exact de la poarta protopopiatului românesc de la Negotin.

          Toată Serbia construieşte fără aprobări! Biserica Ortodoxă Română depune cereri pentru construcţie la care nu primeşte nici un răspuns cu anii, şi după aia ne trimit ameninţări, decizii de dărâmare, ne condamnă cu puşcărie, dar firmele de stat, clădirile publice din sate si oraşe nici nu depun cereri şi construiesc ce vor. E normal, cum răspundea un angajat de al lor la întrebarea mea că de ce ei primii încalcă propriile legi: „Noi suntem organ de stat şi tu nu poţi nimic să ne faci„, omul a fost sincer. Ce este interesant, unul din „inspectori” (cel mai în vârstă) mi-a spus ca să vin pe jos că el tot aşa vine la servici şi nu are problemă. Cineva aşa doreşte să intre în Europa, pe jos ? Le-am arătat după colţ maşinile poliţiei şi securităţii parcate pe trotuar, dar mi-au răspuns că astăzi trec numai prin strada protopopiatului. Am fost la poliţie şi la primărie, şi mi s-a spus că ei vor încerca câteva zile şi când vor vede „că nu merge, se vor lăsa„.

          Prin această cale punem întrebare tuturor instituţiilor Statului nostru în care trăim şi suntem loiali: „Iar ni se trimite semnal că nu suntem binevăzuţi în Ţara noastră Serbia, iar cineva doreşte să ne facă să ne simtim străini la casa noastră ?” Nu acceptăm aşa ceva !

Comunicat Protopopiat 2

          Ataşat trimitem pozele maşinilor din oraş între care sunt şi ale poliţiei şi ale securităţii din Negotin. Rugăm toate instituţiile Ţării Mame România, instituţiilor Europene dar şi ale Ţării noastre în care trăim, Serbia, şi dacă nu prea ne bagă în seamă, să intervină şi să nu ne mai facă să ne simţim străini la casa noastră.

                                                                  Protoiereu iconom stavrofor

                                                                      Boian Aleksandrovici

                                            Protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului

Abuzpolitia sarba nu respecta legeaparcari ilegale dar tolerateparcari ilegale dar tolerate-2

Articole Conexe

Ultimele Articole