28 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, iulie 13, 2024

Preacucernice Părinte Protopop Boian Alexandrovici, ajută-ne!

Am primit, publicăm!

parintele-boian-alexandrovici-si-diaconul-sarian-raicovicisi

Protopopiatului Ortodox Român de Dacia Ripensis,

Părintelui Protoiereu Boian Alexandrovici

Preacucernice Părinte Protopop,

avem datoria creștinească, în calitate de diacon al parohiei ortodoxe române din Bobova, a vă informa despre evenimentele care au avut loc în ultimele luni, dar care au tulburat viața credincioșilor nostri, încredințați mie spre îngrijire duhovnicească.
Anume, este vorba despre acțiunile comise în mod neoficial și semioficial din partea poliției locale, care acționează încă din luna martie a acestui an împotriva existenței parohiei noastre ortodoxe române din Bobova.
Dupa informațiile obținute de credincioși, polițiștii din zonă i-au contactat , direct sau indirect, adresându-le întrebari sugestive și tendențioase, precum: „ce căutați în biserica românească, de ce vă bagați în așa ceva”, „oare nu știți că biserica românească este ilegală”, și așa mai departe.
Au fost amenințați și credincioșii care posedă firmele lor particulare, spunându-li-se: „de ce ai treabă cu biserica română, ești un om de afaceri, ai firmă, vrei oare să rămâi fără ea”?
Au fost, la fel, intimidați și credincioșii care au dorit să ajute biserica noastră prin donații.
La fel, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Sârbe din zonă, și preotul sârbesc al satului românesc Bobova au declarat în mod public că Biserica română este prezentă în mod ilegal pe teritoriul acela și că scopul său primar este să o combată, după cum s-a exprimat preotul sârbesc.
Toate aceste lucruri sunt foarte îngrijorătoare având în vedere că sunt comise din partea oficiantțlor statului sârb și ai bisericilor sârbe.
Credinciosii satului Bobova sunt oameni onești și loiali care mereu au respectat cu fidelitate și respect toate legile statului, și niște acuzări false de acest gen adresate din partea oficianților, cu toate că aceste sunt false, îi pot intimida foarte mult.
În calitatea mea de diacon ortodox, mă întreb, cum pot lupta singur împotriva poliției și a statului care, nerespectând propriile legi în care clar scrie că toți avem libertate religioasă absolută, se implică în viața bisericii și amenință lumea într-un mod stalinist ??
Considerăm și suntem convinși că un astfel de comportament al poliției locale nu reprezintă atitudinea oficială a statului în care trăim și căruia îi suntem cetățeni loiali.
De aceea, vă rugăm, Părinte Protopop, să întreprindeți măsurile necesare și să vă adresați instituțiilor competente din Serbia, România și UE pentru a ne proteja și a ne face posibilă exercitarea dreptului nostru civic, legal și democratic de a avea libertatea religioasă neclintită.
Un stat democrat care se dorește membru egal al UE nu-și poate permite ca poliția sa hotărască despre apartenența confesională și bisericească a cetățenilor săi. Biserica Ortodoxă Română este egală și recunoscută în statul nostru, noi suntem cetățeni loiali ai statului, și dorim să avem aceea ce ne aparține.

Preacucernice Părinte Protopop Boian Alexandrovici, ajută-ne, nu ne lăsa!

Diacon Sarian Raicovici

Articole Conexe

Ultimele Articole