25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

Parteneriatul pentru România nu mai există !

DECLARAŢIE POLITICĂ 
 

                 

        Juridic, moral şi faptic,

Parteneriatul pentru România nu mai există  ! 

          alexandru_mocanu3În vreme ce PD-L guvernează în condiţiile cunoscute, extrem de vitrege, încercând să menţină România pe linia de plutire, fără a aluneca în derapaje economico-sociale majore, Guvernul Boc şi PD-L sunt zilnic denigraţi, loviţi, măcinaţi – dincolo de orice norme de bun simt – de însuşi partenerul lor de guvernare, PSD!

– Scrie în Parteneriatul pentru România că PSD va susţine iniţiativele legislative ale PDL? Da, dar PSD nu o mai face din ianuarie, ba chiar face tot ce poate să le pună beţe în roate, chiar dacă prin aceasta afectează naţiunea română care aşteaptă aceste legi.

– Scrie în Parteneriatul pentru România că PSD şi PDL se vor susţine reciproc? Da, dar PSD nu a făcut-o aproape deloc, ba a ajuns să facă plângeri penale şi comisii de anchetă împotriva miniştrilor PDL. În multe judeţe, PSD dă afară din toate serviciile deconcentrate de la nivel judeţean, pe absolut toţi cei care sunt membri sau simpatizanţi PDL sub şantajul: „semnezi adeziunea şi te înscrii la noi, sau pleci”, cu toate că Parteneriatul interzice racolările.  Nu contează că este un profesionist, că este o persoană utilă acolo, contează doar epurarea politică. 

– Scrie în Parteneriatul pentru Romania, că PSD şi PDL vor colabora în interesul României? Da, dar PSD tocmeşte în văzul tuturor, înţelegeri politice cu PNL, care au un singur ţel :” distrugerea politică a PDL şi a lui T.Băsescu”.

 – Scrie în Parteneriatul pentru România că PSD şi PDL vor acţiona conjugat spre a îndeplini Programul de guvernare aprobat de Parlament? Da, dar PSD s-a dezis şi se dezice zilnic de acest angajament. Nu mai vrea reforme, nu mai vrea reducerea cheltuielilor publice aberante, nu mai vrea eliminarea clientelei plătită cu bani grei, etc.

De aceea,

Juridic, moral și faptic, Parteneriatul pentru România nu mai există ! 

 Aceasta este realitatea şi nu (mai)avem voie să ne amăgim. Romanii aşteaptă reforme şi legi adevărate, nu doar mimate, cum au fost, din păcate, vreme de aproape 20 de ani. Vedem cu toţii care este reacţia sistemului atunci când doreşti să introduci ordine, să elimini privilegii sau avantaje exagerate.  Introducerea reformelor adevărate, poate dureroase, dar juste, presupune, mai ales într-o perioadă de criză, voinţă politică fermă şi eliminarea factorului perturbator. Pentru mine şi pentru toţi cei care nu au „orbul găinilor”, factorul perturbator este PSD!

De aceea, mărturisesc că îmi doresc ca pe 15 septembrie, când va suna clopoţelul, la Palatul Victoria să se prezinte doar miniştri (cu un singur „i”!) PD-L! Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră, Domnule Prim-Ministru.

  
 

Alexandru MOCANU 

Senator PD-L de Teleorman

03.09.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole