14.7 C
Roșiorii de Vede
joi, mai 2, 2024

Noul prefect al Teleormanului este Teodor NIŢULESCU

Noul prefect al Teleormanului este Teodor NIŢULESCU

teodor-nitulescu-prefectul-judetului-teleorman

Executivul a luat astăzi(joi, 1 oct., n.r.) mai multe măsuri privind unele eliberări şi numiri în funcţie de prefecţi, întrucât „prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, iar Guvernul are de astăzi o nouă componenţă politică”, a anunţat ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga. Acesta a precizat că în urma hotărârilor adoptate astăzi nu a crescut numărul inspectorilor guvernamentali, ci acesta s-a redus. Astfel, au fost adoptate următoarele Hotărâri de Guvern:

– Hotărâre privind încetarea exercitării temporare a funcţiei publice de prefect al judeţului Teleorman de către domnul Bîţă Ionuţ Adrian.

– Hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Teleorman  de către domnul Niţulescu Teodor.

„Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local si conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale”( Constituţia României)

dsc_0004Vineri, 02 octombrie 2009, în prezenţa ministrului economiei Adriean Videanu, senatorului Alexandru Mocanu, deputatului Adrian Florescu, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, a primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali şi judeţeni PDL, a avut loc investirea în funcţie a noului prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu.

Acesta, după un mandat de deputat în Parlamentul României, revine în funcţia de prefect al judeţului, funcţie pe care a ocupat-o în perioada ianuarie 2001 –  decembrie 2004.

Iată ce au declarat la conferinţa de presă noul prefect Teodor Niţulescu şi ministrul Adriean Videanu.dsc_0007


Niţulescu Teodor:

Aşa cum am mai spus, conducerile direcţiilor deconcentrate sunt cele care aplică politica guvernului în teritoriu. Dacă lucrul acesta nu se înţelege, atunci este vorba de un dezinteres total, dar şi un haos total în tot ce înseamnă activitatea economică a judeţului. Mai mult decât atâta, în perioada imediat următoare voi stabili cu agenţii economici, pe ramuri economice, priorităţile şi voi întocmi un raport pe care-l voi înainta guvernului. Este un lucru absolut necesar pentru ca guvernul să-şi dea seama foarte exact despre ce se întâmplă în teritoriu. Desigur, mai sunt şi alte surse de informaţii şi date oficiale care ajung pe masa guvernului. Voi consulta şi sindicatele fiindcă nu numai patronatele au probleme, dar şi sindicatele au probleme reale şi, în felul acesta, împreună cu parlamentarii din Teleorman vom încerca, desigur, în limitele programului guvernului Boc,  să ne încadrăm strict în programul de dezvoltare a judeţului Teleorman, cu specificul nostru. În legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale, vă promit că le voi organiza cu o corectitudine exemplară, voi încerca să stopez turismul electoral şi fraudele care s-au întâmplat până acum. Mai mult decât atât, vă asigur că voi face tot ce ţine de instituţia prefectului ca în judeţul Teleorman să se desfăşoare un proces electoral cât mai corect.

dsc_0006Misiunea mea este să asigur respectarea legalităţii şi să reiau( în atenţie) încălcările trecute ale legii, fiindcă eu ştiu ce s-a întâmplat la Olteni. Am rămas consternat de faptul că eu, parlamentar, am sesizat o fraudă electorală, l-am sunat pe şeful poliţiei judeţene, la uşa secţiei de votare erau ofiţeri ai poliţiei judeţene, care nu trebuiau decât să intre în secţia de votare, să constate flagrantul şi, implicit, să-i reţină pe cei care comiseseră infracţiunea. Ştiţi ce mi s-a spus? Că nu au voie să pătrundă în secţia de votare fără aprobarea preşedintelui!!! Într-un flagrant! Este inadmisibil! Dacă preşedintele şi vicepreşedintele secţiei de votare fură, cum este posibil ca poliţiştii să asiste neputincioşi? Este de neimaginat! Şi atunci, vă explicaţi de ce premierul Boc l-a demis pe ministrul Nica. dsc_0030

Adriean Videanu

Vreau să fiu foarte corect cu dvs. şi să vă spun sincer: noi am vrut să clarificăm situaţia în coaliţie încă din lunile iulie – august, dar noi am avut două obiective majore atunci când am constituit această coaliţie. Nu ne-am iubit, şi nici nu ne iubim – Teleormanul este un exemplu! Primul obiectiv a fost gestionarea crizei, cu efecte cât mai mici pentru populaţie, şi modernizarea României.

Din punct de vedere al gestionării crizei, eu sunt dispus să stau cu oricine la masă să discutăm pachetele de măsuri luate de toate ţările din lume, dar şi cele luate de guvernul României, cu efectele lor.

dsc_0012Din punct de vedere a modernizării României, 3 legi veneau să rezolve această problemă: Legea educaţiei naţionale, Legea salarizării unitare, Legea restructurării agenţiilor. Dacă noi am fi rupt coaliţia, n-am fi îndeplinit acest obiectiv, lucru care s-ar fi făcut foarte greu sau deloc după. Vă spun sincer că am avut acest interes subiectiv, dar noi credem că el coincide cu interesul naţional de modernizare a statului român. Am trecut la economie de piaţă, dar statul român arată ca înainte de 1989!!! Avem un sistem democratic, suntem în Uniunea Europeană, dar  sistemul de educaţie, sistemul de sănătate, sunt aceleaşi ca înainte de 1989! Cum pot ele să răspundă unui nivel calitativ de servicii pentru populaţie dacă nu le restructurăm?dsc_0024

Abia acum am preluat cele opt obiective europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Ne-am asumat chiar riscul de a ieşi de la guvernare. Nu-i nicio problemă. În schimb, vom pune un pilon important în istoria acestei ţări , fiindcă primele legi de modernizare a României au fost luate în timpul guvernului Boc.

dsc_0028Am discutat între noi, membrii guvernului, despre situaţia de la europarlamentare.

Cu dovezi!  Din cele 28 de secţii de votare, la nivel naţional, în care s-a votat pe liste suplimentare, 18 sunt în Teleorman, iar PSD-ul a luat peste 90% din voturi!!!

Noi am discutat aceste aspecte în coaliţie, eu i le-am pus lui Dragnea pe masă!dsc_0076

Despre aceste lupte politice despre care unii spun că sunt pe viaţă şi pe moarte, vă spun clar: acesta este jocul democratic. Sigur, se ajunge uneori dincolo de o limită rezonabilă, acceptabilă în Uniunea Europeană, este adevărat, dar asta nu înseamnă că România nu este guvernabilă. România este un stat guvernabil!

Ion BĂDOI

Articole Conexe

Ultimele Articole