20.8 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

Modernizarea drumurilor judeţene

                            Modernizarea drumurilor judeţene

 REST ROMÂNIA -

 

După 30 de ani de neglijare şi de degradare continuă a întregii reţele rutiere a Teleormanului, reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene a constituit, începând cu anul 2000, unul dintre obiectivele prioritare ale Consiliului Judeţean. La adoptarea strategiei de modernizare a reţelei drumurilor judeţene preşedintele Liviu Nicolae Dragnea a subliniat că în câţiva ani nu trebuie ca în Teleorman să mai existe zone „deficitare” din punct de vedere al condiţiilor de circulaţie pe drumurile judeţene.

În extremitatea vestică, prin proiectele „Fluidizarea circulaţiei spre punctul de frontieră Turnu Măgurele-Nikopol, prin reabilitarea primară a drumului judeţean DJ 546, între km 4+000-40+000″ şi „Reabilitarea DJ 543, limita judeţului Olt (Prundu)-Lunca (km 16+200-23+050)”, localităţile de pe valea Sâiului au fost puse în legătură directă cu punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele-Nikopol, cu drumul european E 70 şi cu judeţul Olt.

            Condiţiile de circulaţie în partea nordică  judeţului vor fi foarte bune odată cu finalizarea proiectului „Reabilitarea DJ 701, limita judeţului Dâmboviţa-Gratia-Poeni-Siliştea-Scurtu Mare-Slăveşti-Ciolăneşti-Zâmbreasca-Dobroteşti, km 44+240-104+890 (55,450 km)”, în curs de realizare, prin care legătura între localităţile din estul şi vestul judeţului va fi directă, fără ocolire prin Alexandria.

Zonele aflate în acest moment în atenţia Consiliului Judeţean sunt sudică şi estică, unde se implementează proiectul „Reabilitarea DJ 506, Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa, km 17+400-58+000″. Cele aproape 15 milioane euro  atrase prin intermediul programului „Regio-Axa prioritară 2,  Domeniul major de Intervenţie 2.1. Reabilitarea şi modernizarea reţelelor de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţii/reabilitarea şoselelor de centură” vor asigura reabilitarea şi modernizarea  a peste 40 km de drum judeţean. Iniţiativa Consiliului Judeţean, aflată în faza de lansare în sistemul electronic de achiziţii publice a execuţiei lucrărilor, are un impact semnificativ pentru localităţile din zonă, deoarece va realiza o conexiune rutieră bună cu cele de la limita judeţului Giurgiu, până la limita judeţului Argeş, contribuind la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale . Totodată, vor fi realizate legături rapide cu drumurile naţionale  şi, respectiv, coridoarele de transport europene pentru creşterea volumului transportului de călători şi de mărfuri.

 drum-judetean

Articole Conexe

Ultimele Articole