30.7 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, iunie 22, 2024

MAI BINE MAI TÂRZIU …

DECLARAŢIE POLITICĂ
MAI  BINE  MAI  TÂRZIU …

alexandru_mocanu3

De aproape 8 ani de când sunt parlamentar de Teleorman am formulat şi depus câteva zeci de interpelări, întrebări şi amendamente la legea bugetului din fiecare an, toate conţinând aceeaşi solicitare: Continuarea lucrărilor de modernizare ale DN6, cel puţin pe distanţa Alexandria – Roşiori de Vede şi Proiectarea şi construcţia centurii ocolitoare a municipiului Alexandria. Indiferent că în această perioadă ministrul transporturilor s-a numit M. Mitrea, sau Gh. Dobre, sau R. Berceanu, sau L. Orban, ori din nou R. Berceanu şi indiferent că am fost deputat sau senator, la putere ori în opoziţie, demersul meu ca şi „presiunea” exercitată asupra decidenţilor politici au rămas constante. Amintesc în treacăt şi de cele 11 audienţe oficiale pe aceeaşi temă şi la aceiaşi miniştri. În plus, indiferent pe unde m-am întâlnit cu miniştrii amintiţi – şedinţe comune la Parlament sau la partid, simpozioane, recepţii, etc. – eu am ţinut-o pe-a mea  cu …„DN6 şi centura Alexandriei”. Aşa se face că în ianuarie a.c. la aprobarea legii bugetului pe 2010, când a văzut din nou amendamentul meu, Radu Berceanu a exclamat: „Gata. Te-am rezolvat. Nu e nevoie de amendament pentru că cele două obiective sunt prinse într-o poziţie globală ce nu este detaliată în buget, dar poţi verifica la minister”. Avea dreptate, dar eu am stat cu inima cât un purice şi n-am zis nimic pentru că ştiind bine constrângerile extraordinare ale bugetului în acest an de criză m-am temut ca nu cumva, careva, cândva, …
Astăzi însă sunt fericit să comunic tuturor teleormănenilor interesaţi că în şedinţa din 4 august, Guvernul Boc a aprobat, printre altele, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele  de investiţii: „Modernizarea DN6, Alexandria-Craiova şi Centura ocolitoare a municipiului Alexandria”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că „Finanţarea obiectivelor de investiţii – atât drumul naţional, cât şi centura ocolitoare – se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în proporţie de aproximativ 70%, iar restul de aproape 30% de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, adăugând că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are documentaţiile pregătite şi va începe organizarea licitaţiilor. Din informaţiile pe care le deţin, licitaţiile pentru cele două obiective vor avea loc pe 20 şi 23 septembrie. Doamne ajută!

Alexandru MOCANU
Senator PDL de Teleorman
PS. Dacă nu se mai schimbă nimic,  traseul centurii ocolitoare va fi o adevărată surpriză care îi va lăsa pe unii cu buza umflată! Vorba aceea: „Nu este pentru cine se pregăteşte …ori s-a pregătit!
05.08.2010

Articole Conexe

Ultimele Articole