25 C
Roșiorii de Vede
vineri, iulie 19, 2024

L-am cunoscut pe George Stanca…

                            L-am cunoscut pe George Stanca…

 

În 1975, la un spectacol al Cenaclului literar-artistic „Pro-Flacăra” din Braşov, al cărui conducător eram, în marea sală a Clubului Tractorul, a venit şi ziaristul George Stanca, însoţindu-i pe Valeriu Sterian şi pe celebrul muzicuţist Cornel Ionescu, care erau invitaţii mei pentru acel spectacol, alături de mari actori ai Teatrului Dramatic din localitate, Virginia Itta Marcu, Ion Jugureanu, care tocmai jucau în Sărutul de Dan Tărchilă şi alte producţii de succes.

George Stanca venise, aşa cum mi-a mărturisit după spectacol, să vadă cu ochii lui ce se întâmplă sub Tâmpa, după ce auzise reacţii favorabile de la alţi membri ai Cenaclului Flacăra care fuseseră invitaţi şi apreciaseră activitatea colectivului de aici, dar şi căldura şi dragostea publicului braşovean. Mi-a mărturisit că i-a plăcut ce a văzut, dar nu va putea scrie o cronică pentru că acum este la „Săptămâna” şi „cunoşti relaţiile lui Barbu cu Păunescu”.

Trebuie să menţionez că am mai păstrat legătura cu năvalnicul cronicar, dar întâlnirile au fost ocazionale, aşa cum a fost aceasta, de la muzeul Cotroceni, din 26.01.2005, când am depănat amintiri dragi.

Odihneşte-te în pace şi lumină, George Stanca….

                                                                                     

                                                            Ion BĂDOI

Articole Conexe

Ultimele Articole