15 C
Roșiorii de Vede
vineri, mai 24, 2024

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

,,A.D. GHICA” AL JUDEŢULUI TELEORMAN

                                        ÎN SLUJBA  CETĂŢEANULUI

 

 

În data de 10.03.2009, la ora 03.30, Garda de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Videle a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o clădire dezafectată a unui operator economic cu sediul pe strada Gladiolelor din oraş.

          Pentru localizarea şi lichidarea focului, care distrusese tavanele din 4 încăperi, acoperişul pe o suprafaţă de cca. 60 mp, tâmplăria din lemn şi aproximativ 500 kg de fân, s-a acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproape 2 ore.

          Valoarea bunurilor distruse a fost apreciată la suma de 6 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproape 200 000 de lei.

          img_4756Pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului, în acest moment se efectuează cercetări.

 

          Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roşiorii de Vede au intervenit în data de 10.03.2009, la ora 03.13, pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la locuinţa lui Nicu M. din localitatea Troianul.

          Acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, tâmplăria şi mobilierul din două dormitoare, o bucătărie şi un hol au fost distruse ori degradate, valoarea acestora fiind estimată la suma de 10 000 de lei.

          Valoarea bunurilor salvate este de cca. 5 000 de lei.

          Cauza probabilă a incendiului: o ţigară.

 

          Luni, 09.03.2009, la ora 18.40, Garda de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Videle a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit în gospodăria lui Petre E. din localitatea Poeni.

          Pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea focului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

          Au ars aproximativ 2 t de furaje, valoarea acestora fiind estimată la suma de 1000 de lei.

           Datorită intervenţiei operative, s-a reuşit salvarea de bunuri în valoare de cca. 80 000 de lei, reprezentând locuinţele şi anexele gospodăreşti din apropiere.

          Cauza probabilă a incendiului: jocul copiilor cu focul.

 

           img_4781Tot luni, la ora 11.30, echipa pirotehnică a I.S.U. „ A.D. Ghica” al judeţului Teleorman  a fost solicitată să intervină pentru a ridica un proiectil descoperit în gospodăria Elenei C. din localitatea Mereni.

           Misiunea de ridicare, transportare şi depozitare a proiectilului de artilerie, calibrul 76 mm, a fost executată fără pagube materiale sau victime omeneşti.

Asanarea terenului de muniţii rămase neexplodate în urma conflictelor militare se execută de personal specializat al inspectoratului, care dispune de mijloace şi materiale specifice executării operaţiunilor de identificare, ridicare, transportare, neutralizare şi distrugere a acestora şi este abilitat prin lege pentru această activitate.

Atenţie! Când luaţi cunoştinţă despre descoperirea muniţiilor rămase neexplodate, anunţaţi cel mai apropiat post de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al Jud. Teleorman – la numărul unic de urgenţă 112.

Articole Conexe

Ultimele Articole