28.2 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

,,A.D. GHICA” AL JUDEŢULUI TELEORMAN, ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI

 

 

Atunci când nu se luptă cu flăcările devastatoare, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D.GHICA” al judeţului Teleorman se află tot în slujba teleormănenilor. Astfel, în data de 26.03.2009, în Perimetrul de ameliorare Săceni,  70 de pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, au participat la plantarea a 1500 de puieţi de salcâm.

img_5797Protecţia mediului înconjurător reprezintă o prioritate printre activităţile pompierilor teleormăneni, această acţiune dorindu-se a veni în sprijinul naturii, pentru o viaţă mai sănătoasă, mai bună.

Această activitate denumită generic „Teleormanul prinde rădăcini” a fost realizată la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman cu sprijinul Direcţiei Silvice Judeţene – Ocolul Silvic din municipiul Roşiorii de Vede.

Cum cel mai bun exemplu pentru oamenii din subordine îl reprezintă şeful, col. Costel Ghebaură – Inspector Şef al I.S.U., col. Ion Pătraşcu – adjunctul acestuia şi. lt.col. Ionel Drobotă – comandantul Detaşamentului de Pompieri Roşiorii de Vede, fără să stea prea mult timp pe gânduri, au plantat primii pomi sub atenta îndrumare a ing. Iulian Dumitru – responsabilul cu regenerarea pădurilor, din partea  Direcţiei Silvice Judeţene, a ing. Ionel Ignat – Şeful Ocolului Silvic Roşiorii de Vede şi a ing. Cristian Ciucardel – responsabilul cu activitatea de împădurire în zona Roşiorii de Vede.img_5758

            Profitând de prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Silvice a judeţului Teleorman, Inspectorul Şef al I.S.U., col. Costel Ghebaură, a adus în discuţie pericolul izbucnirii incendiilor de pădure, dar şi a regulilor de prevenire pe care aceştia trebuie să le respecte pentru evitarea unor astfel de situaţii.

                                                                 Elena Georgescu

Articole Conexe

Ultimele Articole