24.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 21, 2024

IN MEMORIAM MIHAI EMINESCU

                 IN MEMORIAM MIHAI EMINESCUMihai Eminescu

        Eminescu Este universală. Sunt oriunde pleca, cu noi iL versiune luăm inimile NOASTRE. El Emana iubire, caldura sufletească, Bunatate, Inspirație … Este noi viu Printre … Mereu

„CACI Se Supun CATE acelorași mijloace există Sală Sala de sí mii de ani i-Lumea veselă încoace ȘI tristă;. Alte măști, Aceeasi piesă, Alte Guri, Aceeasi gama, Amăgit de-adese ATAT Nu Spera Nu ai ȘI Teama”

La Întrebarea , „Ce inseamna Eminescu pentru noi”,  ce au raspuns de IATA de pretutindeni-Urmatoarele o Personalități LUNGUL o ani de cca zece. Din pacate, Nu se mai AFLĂ ICE vii Printre unele.

 1. Cezar Ivănescu, București (scriitor)

          „Dupa mai bine de la onu SA veac de Moartea, Eminescu a devenit pentru noi, Românii, al Românismului centrale Simbolul. Opera sa o politică de confimată Fost toata de la istoria românilor 1889 … România Mare încoace,” știftului De la Nistru de ‘la Tisa „sa înfăptuit Parca dupa onu Scenariu eminesciene, înfăptuire de INGRIJIRE pentru Două decenii onu arătat lumii onu popor cu o miraculoasă forță de cREATIE. Două decenii, ne-o Atit istoria îngăduit, românilor Nouă, Sa viețuim Uniti versiunea granițele istorice NOASTRE.

          In 1939, CIND se împlineau 50 de ani de la Moartea lui Eminescu, România era în preajma Unui cataclism istoric, onu Soi de Robie babiloniană Sau egipteană INGRIJIRE Nu Avea Sa se încheie decît versiunea Decembrie 1989 CIND se împlineau 100 de ani de la Moartea lui Eminescu li se restituia ȘI românilor, versiune operă ȘI Aproape Eminesciana imp monumentala întregime de Perpessicius Ediție Academică începută. Dupa Aproape Jumatate de veac de Robie imperială, Germano-maghiară ȘI Sovietică, România de azi TRAIESTE cu Claritate viziunile profetice eminesciene, dusmanii Sai naturali DIN exista si DIN Vesta acționează Împotriva reîntregirii României, Si o afirma ACEST LUCRU mi se reduce treptat o chestiune de bun simt. Noi vom reuși oare, Romanii de azi, DIN de țară ȘI România SA înfăptuim pretutindeni iara Mare și împlinim politic eminesciene Testamentul Să astfel?

          Opera literară a lui Eminescu Este o GRIJA apoi o sa singura putut o realizeze unitate spirituală românilor, de popor amenințat vesnic „tracică Blestemul” al dezbinării. Partitură liturgică, Sublima, Opera Eminesciana versiune ne decadența Sau totalitate măsoară Cresterea: românismul programul politic Sunt de onu, în SI Socială Opera spirituală Eminesciana Conținut. Acum SI în veacul Nu AVEM veacului de facut altceva decît Programul Să împlinim ACEST, ne in stare … DACA INGRIJIRE simțim eminesciene Cei refuză azi Modelul, versiunea Si un FAPT refuză Românismului în istorie românilor legitimitatea. 1992 ( www.eurotv.md )      

 1. Dr. Lucian Zeev Herscovici, Israel (istoric):

          „Cred CĂ FIECARE cunoscător ȘI al limbii române iubitor Sunt onu Eminescu al lui, asa cum la cunoscut DIN Scrieri, Pană valabile astazi. Ebraice iubitorii Bibliei, CA ȘI CRESTINE iubitorii Bibliei, se pot Gandi la raportul Eminescu și Între Biblie, ca poet Mistic . iubitorii Indiei -. La Eminescu și raportul Între cultura indiană se iubitorii filosofiei clasice germaniu ȘI Gandi la oală el romantice Ca la poet filosof onu, clasice- ȘI Luptătorii pentru romantice o totodată mai Cu iL Bună lume Cu Vedei Cà pe oală onu pentru O. Lume luptator mai Bună, DESI restaurator ȘI paseist versiune, de INGRIJIRE Nu Crede posibilitatea UNEI PRIETEN israelian Reale Schimbari ONU, necunoscător al limbii române, filosof Onu, conferențiarii universitar de filosofie, Yaakov Lavie. – dIN INGRIJIRE nenorocire Nu mai Este in viata – mi -a OData SPUS CĂ, pentru el, literatura română Eminescu înseamna, de pe INGRIJIRE iL versiune citise ebraice Traduceri.

          Pentru a mea? Este onu geniu. Ce totul CEEA Spune. Al ONU poeziei românești geniu ȘI universale.

          „Vreme trece, Vița de vie, Valerian Vreme, // Toate-s vechi ȘI Toate Nouă; // Ce ee si ce bine // Tu Rău te-ntreaba socoate ȘI; // Nu Spera Nu ai ȘI Teama, // Ce e val, ca Valului trece; // de te-ndeamnă, de te cheama, // Tu la Toate Rămâi rece „. [DIN Citat memorie, neverificat).

 Sau alt citat, tot DIN memorie: „versiune // antrenati Vostru Cercul strâmt Norocul VĂ petrece, // Dar loare Lumea mea ma Către simt, // Nemuritor ȘI rece” //.

          AEF eră oare convins ONU geniu CĂ? Strofa de mai sus se cu MĂ da confruntă CDER Să AC. Ca Sa pacat îndreptat spre ȘI Politica, DESI-o cu onu facut Bună intentie, pe lui Baza gândirii personale, mod … Versiune exprimată cinstit Politica lui Versiune reflectată poeziile unele Dintre, precum Epigonii Scrisorile si. Dar SI în cadrul cerule se REFLECTA cerule măreția autorului; au evenimentele Trecut (DESI tot o mai Ramas CEVA), Dar genialitatea lui Eminescu le-a facut … Să supraviețuiască „

 1. Sigi Sonntag, Israel (publicist, Jurnalist):

          „Pentru o petrudamsa mea, el cel mai mare poet al României reprezintă, DIN Toate timpurile. Poeziile au Fost Vânzare, vor Sunt Cele mai scumpe ȘI ale literaturii române Ramane Bijuterii.

          Deplâng, Si acum, Tragedia Vieții Vânzare prematură ȘI morții. Sunt despre El și Bucur Scris MĂ tot ce CĂ onu releva mai interesant putut Fost, dureros, în sa viata, Putina Dar MULTA APRECIERE Foarte o trădare colegilor, prietenilor mai ICE apropiați, o Avut Unui îngrijirea mare … Pacat Încredere!

Sa se odihnească în ritm! „

 1. Marta Leopold – Indig, Israel (pictoriță):

          „Pentru a mea, noi precum artiștii, separăm Omul și lui creatiile, Åsa loare Ca la ma uit Numai creatia artistică.

          Pentru a mea, Eminescu reprezintă curat CEVA, dragoste eternală, Si tot ce-i frumos în sensibilitate viata. Pentru a mea Este Lirica ce ma condus o CARAT Si întreagă, ma si la îndemnat pictură. Åsa Ca, Eminescu Este unic; na SI NICIODATA Fost Nici Nu mai SA. Pentru el am FIE o poezie Scris, vit la Fost Ambasada Romaniei din Paris, afișată (pictorița la Arad Este NăsCută în România, Dar la Paris TRAIESTE in Israel si si – nota mea):

          Pentru meu // Pe de INGRIJIRE al idolul loare iubesc, // Mi-ai // luminat Sì sufletul.// Lumina Gandul Pura din inima ta // Mi-a Cu viața marcat .// Soacra Pe aripile Mare // Nu Cele au Hotare // Ingrijire M-ai ridicat din lumea // Ca DIN Luceafărului ȘI poezie.// cenușie Ai însoțitorul meu // tot Fost director principal În ce eu.// ta făceam iubirea arzătoare, // iubirea mea arzătoare, // Dori Toate // SA sau Ca Sa afle popoarele tu fii mereu // SI în veciul amintit vecilor iubit.

(Pentru Eminescu, Marta Scris de). „

 1. Grecu Constantin, Hunedoara (scriitor, jurnalist, Promotor cultural)

          Lui principale în // Este versul meu Neamul Cuvântul însuși! // Este aici n-Si Este noi, // Este aici n-si Este Toate, // Este-n de tei Florile, // SI în Luceafarul de noapte, // Sì la stele DACA privim, // Cum pe cer , strălucesc ELE, // iL vom Vedei SI în ELE, // Ca pe onu Crai împărătesc! // Luna, trecând Printre nori, // principale în Eterna ei Miscare, // EA Programul Poartă version MII de culori: // Eminescu Este-n FIECARE!

 1. Octavian Păun, Oak Harbor, WA, SUA (Jurnalist, director adjunct Radio Metafora):

         Eminescu – Pentru a mea pentru toți Românii ȘI ȘI TOTI INGRIJIRE ȘI cunosc vorbesc românește, DESI Nu Sunt Rroma, Dar cu sufletul Sunt de origine rroma, CDER Este Poetul Nostru CĂ, al cerule, al Tuturor. Este Poetul, filosoful, astronomul, Actorul, sufleorul etc. Este al Culturii și Poetul mondial literaturii universale, sufletul Tuturor.

IATA, loare iL conside „Sì ACEL al // poeziei Tanar si vesnic rege … ferice”

 1. Prof. Dr. Dan Brudașcu, Cluj (scriitor, Promotor Culturale, Jurnalist):

          VA Tocmai de pentru Initiativa de o propune ONU dialog despre Poetul Național al României Intr-o Perioada CSi MULȚI par o fi uitat complet CĂ ACEASTA țară un existat ȘI Inainte de ultimele Alegeri Sau scandaluri electorale ȘI CA, din fericire, suntem reprezentați versiunea universalitate de Eminescu ca nume, Creangă, Caragiale, Goga, Blaga, Maiorescu, Agârbiceanu, Preda, Stănescu, Sorescu ȘI Păunescu chiar. Sì de Diversi găunoși trepăduși de INGRIJIRE nicidecum ne fac de zi cu Politici zi onu viața calvar. Principalul mea OPINIA In, Eminescu și opera lui Sunt al românilor versiunea Nu pașaportul Schengen incontestabil Spațiul, de Azi se DORESTE de Stapanii de ai Unde Noii Uniuni EUROPENE (Sovietice) cerule izgonirea. Am atins, Geniului al acestui poet gratie incontestabil, Culmi de MAXIMA ale literaturii ȘI profunzime artei, situând cu Demnitate pe planul de cultura română EUROPEANĂ ce universală ȘI ADUC Între la culturile Contribuții esențiale si DIN îmbogățirea Patrimoniului Toate timpurile spiritualității universale. Cătă Valerian Vreme iL AVEM pe Eminescu, Pronume de buna credință Nu ne crasnii izgoni de Nici Unde, Nu ne crasnii Eticheta jignitor, IAR DACA totuși o fata, adesea ȘI cu concursul unor frustrați ȘI neâmpliniți DIN țară Sau al unor foști politruci comuniști – Sau al odraslelor cerule – pripășite imp cine stie ce cotloane ale Universului, İȘİ Asuma Grava raspundere versiunea Fața istoriei. Mihai Eminescu, Nu cca Autor de geniu Doar, onu Avut o atitudine singulară, de mare de Responsabilitate ȘI ale angajament Față de vanzare Marile Probleme vremii, manifestându-și de nedreptățile ce se opoziția Față faceau Poporului SAU. Opinia mea principală In, si DIN ACEST Punct de Eminescu e de greu egalat Vedere. Crasnii Octavian Goga crasnii sta ii Doar Alături, pentru CA, la LEF cca ilustrul înaintaș SAU, Goga a lui sacrificat totul Național interesului ȘI slujirii oneste. De crasnii aceea, ATAT în Timpul CAȚ SI în Vieții posteritate, onu Avut de odioase Parte DIN neprieteni atâtea atacuri ai unor Partea poporului român Sau alogeni unor.

          Opera lui Mihai Eminescu İȘİ asteapta, in continuare, ai decoda ai exegeții ȘI capabili pentru versiunea ao sensurile descoperi INSCRIE ale nepieritoare semnificațiile capodoperelor universalității rândul. Ea İȘİ asteapta, totodată, talmacitorii de geniu, de INGRIJIRE o sa versiune de limbi transpună ao Circulație Fetei Versiune spre cunoscută Cu întreaga lume Cu.

Opera lui Este, -U LEF INTR, Cartea de căpătâi, biblia literaturii române „.

 1. George Angelescu (Calgary, Canada):

„Pentru al meu, George Angelescu (pe TV), versiunea ȘI Anghelescu Acte, pentru al meu Eminescu înseamna” Glossa „.;

mihai-eminescu-si - de-Poesii Volumul

 1. Ing. Bianca Marcovici, Haifa, Israel (scriitoare):

          Eminescu pentru o mina m Ingrijire Fost motivul – onu sa ma facut la Iasi intorc lumea de ingrijire sunt recente DIN. Am vizitat Teiul, am descoperit Noilor DIN JURUL SAU îngrijire Modificări ȘI DIN am Lumea versiunea Teiului poezia scrisă Fața: „Teiul lui Eminescu”: M-am // de teiul lui Născut Eminescu Aproape … // ani de-a l- am // încărunțire versiune rândul urmărit – // de o Cârjă epoca // betonata metalică sprijinit – // PAREA om onu ​​// Invalida cu parul de // toamnei.//uneori// // sa Culoarea imaginea conturată Perfecta apărea // Teiul versiune – sprijinit, // singuratic.// ȘI pe obosit o stăteam cuminte // // metamorfozarea banca ȘI priveam (cu l-Siguranței DACA CA Canada Ca n-acum saruta Ar mai Spune cuvânt ONU Nici) // Nu puteam Să filate nimănui / / … // // Clipa ACEST LUCRU IMI sistemului totul.// Doar aparținea // sa intru transFORMA vântul ne-Vartej apariția de INTR Frunze. „

 1. Hedi S. Simon (Israel):

          „Este o intrebare la INGRIJIRE se cu o crasnii Răspunde mie de raspunsuri, la Sau Nevoie, Doar cu singur UNUL, de INGRIJIRE Să cuprindă Toate răspunsurile lui Eminescu Este Poetul ultimativ al literaturii române; Este tot ce unic creat Intr-un a:.” III Scrisoarea „o mai Ramane Fost ȘI Pura CEA patriotismului onu esenta ROMANESC, CA SI o” meșteșugului „poetic.” Luceafărului „frumusetii constituie onu liricii Originea versiunea cuvântului ȘI Romānească Poezia, autoportretul Poetului Este … Da totodată, Eminescu o Ramas pentru Toate Steaua mai strălucitoare timpurile o CEA poeziei.

         AR: SA Desigur au mai mari Perioada Alte Fost ȘI talente. FIECARE, zdrobiți SAU, o ADUS de bucurie cititorului poezie. Eminescu INSA un complet Poetul Fost. Este crasnii Poetului singurul ingrijirea „refuză” sa-mi părăsească memoria. Récit pentru poeziile mea Vânzare îsămi Le Altora versiune Sau citez Fața. inepuizabil Este Subiectul.

 1. Aizic Iancu, Tecuci, jud, Galați (COMUNITATII din Tecuci Presedintele Evreilor):

           „RESPECT ETERN EMINESCU POET Marelui! Cum poti include, în cuvinte oare Ce inseamna pentru Cateva noi CEEA, poet Mare al românilor ȘI al ACEST universalitătii, OM Marele, EMINESCU ?? ADUC cu mare o plăcere cum Imi place aminte, în liceu, Csi de limba renumita profesoară română, Nadia Decuseară, de fosta sefa de grupa ȘI SEFA PROMOTIE versiune anii studenției, ne-o despre EMINESCU predat. Era de emoționată teribil Si un inceput onu imp ne cip cunoscut, liber Numai vorbind, ce ai critici spuneau urii vremii – Alexandru Piru, Zoe Dumitrescu Bușulenga mai ALES ȘI George Călinescu Marele, despre mare poet al ACEST universalității Personal CA conside, o fără diminua meritele PASA poeților Tuturor-au urmat, regretatul Adrian Păunescu sa cel mai mult apropiat de lui Valoarea pentru ATAT. acest imp de ȘI INGRIJIRE meștesugea mai ALES ușurința acesta pentru Versurile ȘI de recitator talentul. Nu cRED CĂ acum una DIN greșesc DACA caracterizările lui finala ale reproduc George Călinescu Marelui, frate … VA acesta MULTA spunând, Valerian Vreme trece MULTA Panã ȘI Csi Apă , se VA onu poet nou !!! de Ridică EMINESCU lui Sì Valoarea azi, suntem obligați Să versiune aceste spuse Credem.

 1. Ben Todică, Melbourne, Victoria, Australia (scriitor, regizor, editor, artist, Jurnalist):

     Ce inseamna Mihai Eminescu pentru a mea?

În Spuneam „Între două lumi”, Eminescu E, în CA buzunărelul Copiilor. E, în l materne pe respirăm Aerul, pe ce curg mângâind Apele Văile Colinele Noștri ȘI strămoșilor, en Zâmbetul fecioarelor si-n Călușarilor Jocul, en de Leagan al Cântecul cocoșeilor si. E, ÎN ANUL Soacra n-Si- bunicului Rugăciunea Mamei.

Se multe se însăilează Scriu Dar Si FAPTE ȘI cu un ne de interpretări denigra tot ce scopul mai AVEM si Sfant – Identitatea. Ce mai tot AVEM și Sfânt – Poetul. Este IMI și Sfânt SISTEMUL.

         Eminescu onu patriot Mare onu Fost, o versiune multe minte sclipitoare Domenii, Nu versiunea Numai ca poezie raămâne ȘI onu Dar simbol, bine ar fi, ca onu ȘI strigăt, CA UN mucenicească ȘI cca onu Să nu ne lăsăm Motiv.

        Ce inseamna Eminescu pentru a mea? !!! Înseamnă Salvare

 1. Av. Antonie Popescu, București:

       EMINESCU: de Modelul Implicare civică, inclusiv pentru Românii de pretutindeni, Dar mai ALES Pentru cei aflati sub-ocupatie străină; om de cultură, de Litere, poet de geniu … Geniul Magistral versiunea sistemului SAU IMI apare Construcția politică „O, de BASARABIA e una rosti numele cu o contra dominațiunii Rusesti protesta”. Sí mai general, al Congreselor înseamnă la Putna Studențimii Primul … Dar Si lumenul lui Aron Cernăuților Pumnu elevului ‘la Obergymnasium!

 1. Prof. Ion Murgeanu, București (scriitor):

          Cu doi ani XX Cà inainte Secolul Expira sa, mai exact în 27 de de Febr. 1998, onu grup de derbedei literari (ONU Fel de huligani parveniți de pe stadioane versiune bibliotecă) au dat marele ATAC / crezuseră, la Eminescu, pe revista „Dilemei” / fondată de Andrei Pleșu Sì editată pe-atunci de Fundația Culturală Română a lui Augustin Buzura.

          Profeția lui Titu Maiorescu, VA Reclamatia a sa Faca IMEDIAT Dupa Moartea Poetului (1889) se împlinise, cum ar fi SPUS însuși Eminescu, cu Asupra de masura: „Pe CAȚ se crasnii omenește prevedea, literatura poetică română VA Incepe Secolul al 20-lea sub- -auspiciile Geniului lui, si forma limbii Naționale, de INGRIJIRE si-onu versiunea Eminescu Poetul gasit cea mai frumoasa înfăptuire Panã astazi, VA fi de pentru punctul Plecare o tOATA vestmântului cugetării Dezvoltarea Viitoare românești. „

           De onu mai bine Timp Eminescu funcționase veac ȘI perfectă, CA Instituție Națională, cu Toate LABORATOARELE de limbă, istorie, filosofie, poietcă, Folclor, sociologie, ba chiar si economie politică, supra-si larg Deschise aglomerate. IATA CSi, deodată, rictus ACEST „antieminescian”, DIN de grupuscul Partea Literati imberbi Unui Tineri fara nume, de UNII ai încurajați totuși Profesori de Facultatea de cerule fa Filologie. Premiza / firește, greșită, de la INGRIJIRE era urmatoarea porniseră: „Nu se mai crasnii nou despre Eminescu Scrie nimic Sì DISCURSUL adulator cel demitizant au ȘI Fost Déjà rostite.”.

          Paradoxul AR în Al epocii împricinat Numarul „Dilemei”, „apropierile de Mihai Eminescu firești Față, Cu Toate Nu Sunt neapărat CĂ Niște gesturi inedite, onu au pair de aer sănătos prospețime”. Sì i îngrijirea atunci Problema? Sau de INGRIJIRE o epoca la cerule Datelor Problema respectivă?

          Sintagma PENTRU FEMEI Femeie „Poetul Național” impusă, Altfel, de mai CEI DIN UNUL mari eminescologi (de cel mai mare Nu chiar) G. Călinescu, Intr-o sa monumentală istorie a literaturii de la Origini Pána versiunea românești prezent (1941).

         PENTRU FEMEI Femeie al exponențialului patriotismul fierbinte poet peren ȘI Nostru,-derapat INTR onu Vicios naționalism deodată, CACI de succesivele Între Timp viciat ideologii totalitare, de INGRIJIRE prin tara İȘİ traversese XX Secolul, eminesciene integrală.

       Deranjează ȘI azi, mai ALES, de lenea al CITI pe poet Marele, de Studii și mulțimea tratate Academice, medico- îngrijirea Vâna contestatari fără (n Si- loc VINA ȘI fără) iL VAD pietrificat Sau răstignit.

       Lui Ion Negoițescu lectura Unui, din admirabilul Studiu „Poezia lui Eminescu” (1968), era cu Vederea trecuta, de graba. „Eminescu despre al Sau gânduri Culturii Omul deplin românești” (1975) al lui Constantin Noica, era de cca șicanat o exagerațiune Venita DIN Batrin Partea Unui atemporale lectorul ȘI, de extazul zeificării o programate subiectului SAU. mai nimic. Eminescu emoționează fals mereu ȘI profund, pe deplin de îngrijire am lumea DIN versiune bataia Armelor noului veac ȘI Mileniu din lumea de îngrijire sunt de la răscruce vremi ȘI contraziceri ȘI mai putin religioase (DIN pacate) filosoficești ȘI.

       Eminescu e viu reale si si „tuturora Deasupra”. Eminescu se AFLĂ „Vârfuri Peste”. Altfel SPUS, mai buni ICE Peste ICE Dintre buni. El mentionate Nu este atat mentionate singur, pisica Este la singular. Versurile de vanzare retorice au putut încuraja revoluții, stigmatizând lui RAUL sociale „orânduirea CEA cruda ȘI nedreaptă”, Retorica Scrisorilor sa manifestat Cà chiflă Tratat de morală ȘI Educație imp SERVIREA versiune subsidiar de modelul ca, o „trecutului glorios”, anume versiunea livrat catifele tratație aur ȘI; Dar ce ramane din Eminescu CEEA Peste Toate acestea, „nepereche Poetul”, se AFLĂ incasii, Intr-o mai putin frecventată crasnii Dimensiune, de XX ANUL veacul; cum spuneam, la Vârfuri Peste propriu, Nu Acolo Unde ajung prea MULȚI muritori Dintre. Sau chiar divina` Dimensiunea metafizică.

        Poetul cca Eminescu geniala nu-Unui i „SCAPA” o sintagmă Cà acest lucru intamplator, de INGRIJIRE dA distanțier de Supertalent Titlul UNEI Extrem, Si totuși esențiale, pe iconomia poieticului eminesciene. Am Spune chiar al CĂ Traseul metafizic Poetului se AFLĂ pe totdeauna înălțimi, AFLI jalonat de Cateva Etape: DAC Rugăciunea Unui, Odă (în Metru antica), Vârfuri Pesta, La … Dar steaua SI în Marile Vânzare proiecții cosmice Luceafărul, Memento mori , Soacra magului stele versiune Călător. Ne-am versiune Luceafărului odihnit, cum ar C. Noica Spune filosoful, am invatat versiunea filosoficescul Basm, ATAT de poetic cu teutonă ȘI exactitate prelucrat, pe detalii imposibile, inclusiv Retorica memorării kilometrice, pe cu mediile vecine romanței preferințele (Eminescu, onu Intuit IAR Perfecta de romanta pentru de onu necesitatea pregatirea acede la contemporan cititorului ȘI altceva: Vârfuri … Peste); i-am simțit DIN Satiră vaticinară Forța (Scrisorile), SI pm batiste parfumate pe udat romanțele Poetului, pe gingașele versificări SAU de Floare albastră … Teiului ȘI Soacra si DIN Toate, Toate acestea Peste, o simplitatii o Sinteză originare, CA singularizare metafizică, de versiune data ASTA Roclas Vârfuri Poezie Peste:

       Peste Vârfuri Luna // Codru trece-și fremăta lin Frunză // Ramuri de ARIN // Dintre Mai melancolic .// Cornul Sună departe, mai departe, // Mai încet, tot mai încet, // Sufletu-mi nemângâiet / / Îndulcind cu dor de moarte.// de ce TACI, CSi fermecată // – mi-ntorn tine Inimă spre? // Mai-VEI dulce // Pentru suna o Porumb mea vreodată?

       ACEASTA în StA poezie Ingrijire eminesciene cuprins intreg misterul, Rupt DIN Jalea ȘI Neamțului cîntăreț amarul Unui cosmic ȘI agretg la răscruce deopotrivă de noi înțelesuri, -INTR UN veac version VO îngrijirea lumea Fi ori Nu VO religioasă mai Ori fi deloc: „Dulcele porumb” o iubire sunând ȘI moarte, CACI Nostalgie e pe paradisului pierdut Aproape; de probleme aparenta detașare, de „Marile Probleme” ale lumii ȘI-INTR Vieții ONU Cuprinde Fior prelung, versiunea vărsat de sus lunar peisajul, spre inaltime, … Vârfuri pesta „Dulcele de porumb” al amintirii Dar Si-al nădejdii Viitoare. .. Al … Al învieri uNEI posibile interioare clarității, Dincolo de materialistă revistei Gândirea materială ȘI, o detașare, o anihilare un Egoistul pluriformă eului totuși, versiunea onu CEATA plutind Si un deasa memoriei istorice experienței Fizice.

        Eminescu a reusit MAXIMA ȘI UN gânduilui Cosmica Sinteza sentiment-ONU Viteza, tridimensioanla intr unic: Cele Trei STARI … Vârfuri DIN contemplația versiune Peste ȘI TACE ascultarea UNEI topite Toate INGRIJIRE versiune iubirea Eternul stapana originar; Tünde onu de închinare hinduși Exercițiu o Sau … budistă Rugăciune „De ce TACI CSi fermecată /-mi Inimă-ntorn tine spre?”, cca IMEDIAT sa vina raspunsul-o Dintr Altă Dimensiune, Abia sugerată, dureros resimțit, CACI dubitativ: „Mai -VEI dulce suna Porumb / pentru a mea vreodată” Pusa ?; Întrebarea ramane Nu se ștrie … Raspunsul niciodata

        „Al noastru Tot astfel, CSi Dorului / Pieri în-noapte adâncă, / Lumina stinsului amor / Ne incas Urmareste.” Ultima strofă DIN poezia „La steaua” rezonează ACELASI sentiment USOR traductibil unic, o strofă DIN ultima poeziei „Vârfuri Peste”. Perfecta Armonia Vraja Stelara, Dorul mistuitorul, Dorul nepământescul, de ALTFEL, versiunea signalului stele pregătit sufletul Vârfuri … Călător si Pesta îl magnanima ȘI deodată de INGRIJIRE Nu echipei tacerea de Vița de vie de Langå noi Raspunsul NICIODATA. De onu fi Omului om Durerea.

        Singularitatea lui Eminescu iL Poeții-l Dintre așezându detașează pe onu Tron obișnuiți de aur purpură ȘI: CEVA, INTR-Adevăr, INGRIJIRE pe Nu ni-l putem explica: „? Ce o CA UNUL el PRINTRE noi cautat” (Cioran)

        Melancolia Transformata Dintr-un PUTIN de RIMA, Rima IAR versiunea vuietul al zbaterii discret: Aproapele departele ȘI, versiunea foșnetelor … anihilarea si sufletul nemângâiet tăcere, tânjind delegări de Îngeri Dupa raspunsul la Pána lui UNEI Demiurgos tronul!

„Să Ca de-simt tI mea se curmă suflarea suflarea / n Si- de stingerea eternă dispar fără Urma.” VA amintiți? „Călătorind singurătăți …” e El acum Unde? Unde suntem noi aici? „Sufletu-mi nemângâiet / Îndulcind cu dor de moarte.”

       ONU nou Eminescu vom versiune Mileniu noul Avea. -O Hermeneutică Dintr-un singularității absolut.

    Nota bene / IM                                                                                                 Numirea Institutului Cultural Român: „Institutul Cultural Român” Mihai Eminescu „Sau mai simplu si, CA la nemți:” Institutul Goethe „la romani” Institutul Eminescu „.

„Noi suntem ai lui adevarati contemporani, Mai multe despre el STIM ce fiindcă Decât CEI CEEA INGRIJIRE DIN știau lui Vremea traiau” (Edgar Papu).

 1. Aurel Vlaicu, România:

        „MIHAI EMINESCU Este cel mai IMPORTANTA Subiectul al literaturii române, Punct de reper în istoria culturii române ȘI universale, al tainelor cercetător profund a ne tot ce înconjoară, cu o Jurnalist de o operă uluitoare actualitate. Existența Unui popor onu TARI UNEI, Este de mai inportante marcată aniversarea evenimente Celor. Pentru noi Eminescu Cel mai inportant Românii Ramane FIII Dintre acestui popor, sa IAR aniversarea, o de o, Este onu de rememorare prilej, ATAT spirituală, CAȚ ȘI culturală. „

 1. Ileana Andrei, România (scriitoare, consul la Ambasada României din Canberra Fost):

       Pentru a mea, Eminescu VA versiune de veci rămîne Legat Parintilor mei Icoana, Foarte tineri atunci, -cântându ȘI UNUL altuia „Pe Linga Plopii fără soț”, în Nopțile de vara mirosind o tina Si o încinsă iarbă. 

      Va EXPRIMA meu MINIA intotdeauna rînduielilor strîmbe versiunea profesorului Fața, „Cum vii tu Nu … Doamne Tepes” Va fi mereu românității reperul NOASTRE. Ceahlaul VIT-ONU UNEI civilizații, mod fericit intr îmbinat versului perfecțiunea, intransigența de ȘI profunzimea gîndirii judecății valoare.

      Despre Eminescu SE tomuri oală se Scrie Sau crasnii intregi Supertalent rosti „Poetul nostru”, asa cum spunem lumea Noastră. Sì punctum. „

 1. Dr. Dorel Schor, Israel (umorist scriitor, gazetar Cronicar plastic ȘI Israelian de limba română):

       Am copilărit la Botoșani; am absolvit Liceul Laurian din Botoșani; Student la Institutul de Sunt la Iași … din Fost am lucrat cca Medicină medic din versiunea Apoi Botoșani Județul si sunt la mulți ani colaborat Ziarului Județean „Clopotul” Sì o am Literar al Valerian Vreme Botoșănean Fost secretarul Teatrului, numit (cum nu?) „Mihai Eminescu”.

Este această arie, CCED UE, cea mai sentimentală de structurală legată mintală Național al Poetul ȘI României (Ipotești, Biserica Uspenia, Teiul din Copoului …). Nu am intrat de casă versiune botoșănean Vreo, uf el DIN Stăuceni Sau Taran Răchiți, din muncitor municipiu, pensionar Sau Gospodina version Nu se îngrijirea Să afle, mai vechi Sau mai nou, cu volum de Eminescu onu distanțier. CDER CĂ ASTA înseamnă identificare, Mandrie, Refugiu, vsare …

       Mama mea de INGRIJIRE ne-a Parasit la 93 de ani de Varsta, DIN recita Luceafărul Sau, pe Momentele grele, din Glossa: „ce e val cca Valului trece, tu la … Rămâi Toate rece”. Foarte încurajator Sună. Sì demn!

mihai eminescu 1

 1. Shaul Carmel (poet, publicist – Al Fost Președinte de limba Israelieni asociatiei Română Scriitorilor):

       Panã de Israel Aproape mea Plecarea spre, adica exact la 28 mai de Pána ani, el a Fost Oxigen, respiram Eminescu adica, Eminescu Sunt Trait, vin DIN version îngrijirea trasaturii el Orașul, din Botoșani; I-am închinat aici, în Israel, – de ori nenumarate, cu ocazia zilei de naștere Seri, cu ocazia zilei morții.

        Mihai Eminescu Este onu poet pentru DIN ORICE Exemplu Lume. Nu onu România de păcat CĂ Fost exportat, CA ALTI mari scriitori, cum au facut TARI Alte. E SA 100 Foarte de Greu recuperezi dupa ani, mare scriitor onu, Dar se confruntă toata lumea cu EFORT. Mihai Eminescu a Fost de-versiune Tradus o LUNGUL ​​Anilor incas ebraică de imp 1920. anii Printre ultimele Carti, onu de Ahuva CEA Fost Bat-Hana tradusă, Poeta ȘI traducătoare, de INGRIJIRE Nu se mai AFLĂ vii ICE Printre.

       Recenta versiune onu Aparut Cartea ebraică Luceafărul, Editura Onyx, Haifa, 2008, Tomy Sigler, Denise Idel redactor, cu o prefață (în ebraică) de Andrei Fischof semnată (nota mea).

 1. Felix Caroly (actor, MIM, poet, prozator, pictor):

        Mihai Eminescu înseamnă poezia. Sunt la toti trăsăturii Umbra Marii Poezii Românesti eminesciene, cel de INGRIJIRE o limba Românească creat poetică. Sunt la toti trăsăturii lui Umbra, am crescut, am mai departe Dar fie destinată ne-a urmărit toata viața. Sì Este pentru Åsa Sa normala uf Este DIN UNUL CĂ marii poeți. Ce-o tot versiune onu JURUL Fost de el Nostru Fost însemnat. Toate se duceau la el referințele; au de INGRIJIRE chiar Marii poeți venit dupa DANSUL Este NORMALA Sa ȘI uf Åsa.

       El Este onu imp geniu Este valabil faptul CĂ oricand, versiunea Nu Numai version îngrijirea Unui trăsăturii Epoca Si a Scris. Este pentru valabil AC Sunt MULTA oricand omenie, iubire MULTA. Va fi multe valabil, multe de-acum încolo Normale generatii Este și Drept ȘI uf Åsa SA.

       El dA conștiință poporului român. Literatura română nu stiu DACA SI, în general, ar fi pe Oamenii pe Drumul de fie destinată INGRIJIRE un Eminescu Nu exista fie destinată DACA. El onu mult Cu Foarte însemnat.

     TREC Politicienii, de afceri TREC Oamenii, RAMAN ȘI CONTINUA Marii Artiști mai departe Să ființeze. Mare o Eminescu conștiință poporului român Este.

       Pentru noi, aici în Israel, Eminescu Este Viu, l-am Cu noi si-l LUAT mai departe versiune creștem sufletele NOASTRE. UE, AFLI Ieșean, MĂ REduceți la Teiul DIN Copoului Gandul, Teiul lui Eminescu (de cca INGRIJIRE supraviețuiește MIRACOL onu de 100 de ani Peste – mea nota), la Bojdeuca, la lui cu Ion Creangă … Toate Prietenia vii pentru astea lucruri noi erau. Toate Aste Ramas mi-au pair … ce-am invatat versiunea Școală.

 1. G. Mosari, Israel (scriitor, avocat):

     Pentru a mea Eminescu Este cel mai mare poet ramane al ȘI României. În liceu cu placere lui Eminescu invatam poezia. Sunt pe unele de distanțier INGRIJIRE Nu le pot uita acum Nici, le pot recita oricand. De Altfel, limba și literatura română epoca meu preferat versiune liceu OBIECTUL, Åsa Este oarecum Directa CĂ Legatura.

    

                                              Lucreția Berzintu

                                                 15 ianuarie 2017           

Articole Conexe

Ultimele Articole