15 C
Roșiorii de Vede
vineri, mai 24, 2024

Hramul paraclisului Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin

  Hramul paraclisului Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin –Valea Timocului

              În data de 13 decembrie 2014, paraclisul de la sediul Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Negotin, și-a sărbătorit hramul, Sfântul Apostol Andrei pe stil vechi. Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preacucernicul Părinte  Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului, Pr. Ștefan Șarampoi, secretar al protopopiatului, Pr. Petru Hogea, consilier administrativ, Pr. Antonie Isac, paroh al Borului și al Lăpușnei și Pr. Doru Ovidiu Ursu, parohul Gorneanei.

           În cuvântul său de învățătură, Pr. Boian Aleksandrovici a spus: ” Fiecare popor vechi care a fost încreștinat de către unul din sfinții apostoli se poate bucura de acest lucru,  pentru că nu toate popoarele au fost învrednicite să fie încreștinate de către sfinții apostoli, iar pe noi, românii, Dumnezeu ne-a învredicit să fim încreștinați de către primul dintre ei, Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat și fratele Sfântului Apostol Petru. Pentru asta, iubiți frați și surori avem și mai mare datorie să propovăduim Evanghelia lui Hristos și să păstrăm credința și Biserica Neamului nostru întemeiată și pecetluită de către primul apostol al  Fiului lui Dumnezeu…”.

          După Sfânta Liturghie, a fost sfințită o nouă icoană a Sfinților Apostoli Petru și Andrei pictată pentru paraclisul  Protopopiatului Daciei Ripensis.

          Tot în această zi, Parohia Ortodoxă Română din Negotin a primit încă un credicios prin Taina Sfântului Botez oficiată înainte de Sfânta Liturghie.

Articole Conexe

Ultimele Articole