36.3 C
Roșiorii de Vede
joi, iunie 20, 2024

Cristian Bădiliţă nu se retrage la mânăstire!

Cristian Bădiliţă nu se retrage la mânăstire!

cristian-badilita-2

Cristian Bădiliţă ne ia prin surprindere şi ne anunţă, din ce în ce mai des, despre noi apariţii care-i poartă semnătura. De la fascinantul „Manual de anticristologie”, lansat în 7 aprilie 2011, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, după doar două zile, am primit de la autor câteva rânduri: „Întors în Franţa, am găsit pe birou al treilea volum, apărut joi, ( 07 aprilie 2011) din trilogia Anticristului (la editura Migne din Paris; e o antologie comentată cu toate textele despre Anticrist din primele 5 secole; 460 pp). Coincidenţe sau sincronizari „la nivel înalt”? Două săptămâni mai târziu, primim explicaţii mai amănunţite despre această apariţie pariziană: „Această antologie, realizată împreună cu un grup de universitari francezi, cu concursul Mariei Helene Congourdeau   şi al lui Guillaume Bady, îmi completează teza care se referă la Metamorfozele Anticristului la Sfinţii Părinţi.”

cristian-badilita-degetul-pe-rana

Nu, Cristian Bădiliţă nu se retrage la mânăstire, aşa cum şi-ar dori unii dintre adversarii săi, şi are destui, dar are şi mai mulţi prieteni, admiratori. Revine cu o nouă carte pe care o anunţă cu sclipirea-i şi bucuria clocotitoare binecunoscute. „Oarecum jenat (dar fericit) vă anunţ apariţia unui nou volum, de data aceasta scris în calitate de entrepreneur de démolitions,
cum ar fi grăit strămoşul Léon Bloy.
Dezintoxicati antipolitice îi este numele,
a apărut la Vremea, Bucureşti (cu o sprinteneală uluitoare din partea editurii).”
Titlul complet al acestei incitante cărţi este „Degetul pe rană şi alte dezintoxicări antipolitice” şi va fi prezentată de editura „Vremea” la Târgul de carte Bookfest ce se va deschide în data de 25 mai 2011. Este cea de-a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte Bookfest şi îşi va închide porţile în 29 mai 2011.

cristian-badilita-foto-1

Cartea va conţine şi „o selecţie din picanteriile apărute în Oglindanet”, ceea ce va spori, fără îndoială, plăcerea lecturii. Editura „Vremea” ni-l prezintă pe autorul volumului „Degetul pe rană şi alte dezintoxicări antipolitice” astfel:

Critic neiertător al disfuncţiilor unei societăţi în tranziţie, Cristian Bădiliţă pune cu precizie degetul pe răni nevindecate, din toate ariile de manifestare a corupţiei, de la cea politică şi economică, omniprezente, până la cea intelectuală, încă şi mai gravă.

Poţi să-l admiri pe Cristian Bădiliţă.

Poţi să-l deteşti.

Un singur lucru este imposibil: să-l ignori.”

O carte ce developează cu acurateţe bolile societăţii în care trăim, scriitorul punând un diagnostic precis şi lucid, dar la care trebuie să găsim noi înşine cel mai bun tratament!

Ion BĂDOI

Articole Conexe

Ultimele Articole