13.6 C
Roșiorii de Vede
luni, mai 20, 2024

CÂRLANUL TÂNĂR, FĂRĂ MINTE!

CÂRLANUL TÂNĂR, FĂRĂ MINTE!

alexandru_mocanu32

În şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD din 16.08.2010, crezând că nu îndrăzneşte nimeni să îl contrazică pe el, „marele preşedinte al marelui partid”, Victor Ponta era convins că îl va zbura pe Geoană din PSD în doi timpi şi trei mişcări, fără drept de apel. Astfel, Ponta spera să facă o surpriză plăcută şi colegilor din partid, vai, atât de mulţi, care nu-l (mai)pot suporta pe Geoană. Mai mult, recurgând la şantajul dâmboviţean obişnuit în astfel de cazuri, Ponta a zis că ori el, ori Geoană. „Dacă în termen de 6 luni Mircea Geoană nu va fi suspendat din partid, eu îmi depun mandatul”, a anunţat Victoraş ritos în BPN. Spre surprinderea lui însă, niciunul dintre cei de la masă, nici măcar imberbii săi acoliţi cocoţaţi nemeritat la masa deciziilor din PSD, nu s-au repezit să-l implore să nu-şi dea demisia. Mai rău, niciunul dintre cei de la masă nu i-au cântat în strună lui Ponta, în afară de Liviu Dragnea. În schimb, a furat-o de la toţi ceilalţi, inclusiv de la Marian Oprişan, recunoscut pentru limba sa, catifelată instantaneu în preajma preşedinţilor. De partid, de ţară, …

Dar, „bomboana pe colivă”, ca să zic aşa, a pus-o, cine credeţi? Bineînţeles,  bătrânul edec, Ion Iliescu, cel care i-a gratulat la vremea lor şi pe ceilalţi preşedinţi ai PSD: Năstase – Arogantul şi Geoană – Prostănacul. Astfel, văzând că Ponta nu doar bate câmpii cu privire la suspendarea lui Geoană, dar cade în ridicol cu şantajul dâmboviţean, Ion Iliescu l-a întrerupt şi i-a tăiat-o scurt: „Încetează să te comporţi ca un cârlan tânăr, fără minte!”. Toţi cei prezenţi au dat din cap afirmativ, întărind aprecierea lui Iliescu, după care subiectul s-a închis. Public au anunţat că „sancţiunea” primită de Geoană constă în aceea că acestuia, vreme de 6 luni, i se interzice să mai facă declaraţii despre partid !? Dar o astfel de sancţiune nu este în statutul PSD!? Dar poate nu contează…

Cunoscându-l bine pe Dragnea – …dacă se va pune vreodată problema, garantez că  voi lua „doctoratul” în Dragnea cu magna cum laude! – şi judecând după entuziasmul televizat cu care acesta l-a încurajat pe Ponta în demersul său anti – Geoană, astfel încât l-a făcut să creadă că va merge la sigur, iar ulterior l-a lăsat să îşi rupă gâtul, aş zice că miroase de la o poştă a capcană în care ginerică – Ponta s-a aruncat, arogant cum este, cu capul în jos.

Pentru mine e limpede că Geoană a devenit o obsesie pentru Ponta.  Din păcate pentru el, Ponta n-o să fie niciodată o obsesie pentru nimeni, nici măcar pentru liberali. Alta ar fi fost situaţia cu Năstase… Ce să mai zicem de moguli, că tot a recunoscut Ponta că „sub Geoană ei controlau PSD-ul sută la sută”.

Şi la fel de limpede îmi este şi faptul că V.Ponta nu ştie să conducă. Pesemne că până să ajungă „marele preşedinte al marelui partid”, tânărul cârlan nu a condus decât, eventual, musafirii până la uşă.

Alexandru MOCANU

Senator PDL de Teleorman

17.08.2010

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole