10.8 C
Roșiorii de Vede
joi, februarie 22, 2024

Băsescu, plus 40% !

DECLARAŢIE POLITICĂ 
 

                            Băsescu, plus 40% ! 

      alexandru_mocanu331Traian Băsescu va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu peste 40% din voturile exprimate. Să nu uităm că Traian Băsescu a avut mult timp 50-60% în sondaje. Eu ştiu foarte bine că Traian Băsescu conduce detaşat faţă de ceilalţi contracandidaţi, chiar dacă, de câţiva ani, a avut parte, pe câteva televiziuni cel puţin, de o campanie de denigrare fără precedent. El este peste PD-L şi sunt convins că va intra în turul al doilea cu peste 40% din voturile exprimate în primul tur.

      Băsescu rămâne „cel mai popular om politic din România”. De aceea, se încearcă tot felul de „şicane” împotriva acestuia, inclusiv un blocaj mediatic, nemaiîntâlnit, susţinut de câteva trusturi media. Sondajele, care îl dau pe Băsescu pe alt loc decât primul, „sunt măsluite” şi nu fac altceva decât să îşi „anestezieze” propriile partide. Ce încredere pot să am în sondajele INSOMAR – proprietar S.O.Vântu, CCSB – proprietar Camelia Voiculescu sau CURS – proprietar  D.Patriciu, atîta timp cât, TOTDEAUNA, rezultatele acestor sondaje au diferit cu 6-7% de rezultatele oficiale ale alegerilor.

      Mărturisesc că, în această campanie, pentru noi nu este un dezavantaj flagrant faptul că PD-L a rămas singur la guvernare, dar acuz PSD că a părăsit guvernarea cu 45 de zile înainte de alegerile prezidenţiale pentru că nu l-a interesat nici criza economică, nici banii pentru pensii sau pentru salarii, ci doar victimizarea candidatului Mircea Geoană.

      Gestionarea crizei nu este o treabă uşoară, însă PD-L este un partid responsabil. Mai mult, eu cred că încă nu este târziu ca liberalii să ni se alăture pentru ca să pregătim împreună realizarea unui viitor guvern de centru-dreapta. De aceea, fac un apel către liberali ca – în timpul rămas din această campanie – să nu dea dovadă de inconştienţă şi să arunce în prăpastie toate punţile dintre noi.

        Că place unora sau nu, viitorul PD-L va fi unul foarte bun pentru că, fără dubiu, alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de Traian Băsescu, inclusiv în Teleorman. Siguranţa acestei afirmaţii este dată de încrederea că, în calitate de organizator al  
 
 

alegerilor, PD-L nu va permite în Teleorman şi nicăieri în ţară „furăciuni” de genul celor petrecute în ultimii ani, de pildă, la Olteni şi Balaci.

        PD-L rămâne forţa de centru-dreapta care va susţine în continuare reforma statului, forţa care va guverna România în următoarea perioadă, cel puţin în următoarele trei mandate, pentru că România are nevoie de reforme de fond”.

       Veniţi cu toţii la vot pe 22 noiembrie! Votaţi pentru un parlament unicameral, votaţi pentru reducerea numărului de parlamentari şi, bineînţeles, pentru Traian Băsescu, Preşedinte al României, spre a avea satisfacţia că aţi votat cu ÎNVINGĂTORUL ! 

Alexandru MOCANU 

Senator PD-L de Teleorman 

13.11.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole