36.3 C
Roșiorii de Vede
joi, iunie 20, 2024

Acordarea Diplomelor de Merit

Decernarea Diplomelor de Merit

Cu prilejul lansării cărţii „Dialoguri fundamentale”, de la librăria „M. Sadoveanu” din Bucureşti, de luni, 5 noiembrie 2012, d-l Ion Bădoi a acordat Diplomele de Merit ale „Opiniei Teleormanului” unor personalităţi ale vieţii culturale şi spirituale din România.

silvia-colfescu-primeste-diploma-de-merit

Doamnei

Prof.  SILVIA COLFESCU

Director fondator – Editura VREMEA

Pentru tenacitatea cu care promovează istoria şi cultura română, pentru dragostea de carte pe care o susţine printr-o concepţie coerentă şi o strategie editorială exemplară, dar şi prin modul minunat de a privi cartea ca „o oglindă în care se păstrează, neştearsă, imaginea tuturor celor care au contribuit la apariţia ei„.

ion-badoi-si-eleonora-arbanas

Doamnei

ELEONORA   ARBĂNAŞ

Preşedintele Fundaţiei „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”

Pentru dragostea şi energia cu care cinsteşte memoria eroilor neamului românesc şi pentru tenacitatea cu care promovează valorile aeronauticii şi istoriei aviaţiei româneşti.

ion-badoi-eugen-popescu-decernarea-diplomelor-opiniei-tr

Domnului

EUGEN POPESCU

Preşedinte Fondator

Fundaţia Naţională Pentru Românii de Pretutindeni

Pentru întreaga activitate desfăşurată în vederea protejării şi afirmării    identităţii etnice, lingvistice şi religioase a românilor aflaţi în ţări unde sunt lipsiţi de  cele mai elementare drepturi, pentru iniţierea de acţiuni care să ducă la unirea românilor în cadrul aceleiaşi limbi, între vechile maluri ale existenţei sale.

radu-baltasiu-primeste-diploma-de-merit

Domnului

Prof. univ. dr. RADU BALTASIU

Director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice

al Academiei Române

Pentru curajul de a semnala absenţa unei guvernări cu doctrină naţională şi pericolul ca românii să devină naţiune tolerată în propria ţară, dar şi pentru statornicia cu care militează pentru ca elitele româneşti să aibă „comportament de adăugire naţională”, iar statul român să înceteze „retragerea de pe propriul său teritoriu”.

ion-badoi-emil-tircomnicu-la-lansarea-cartii-dialoguri-fundamentale

Domnului

Dr.  EMIL ŢÎRCOMNICU

Scriitor, cercetător etnolog la Institutul de Etnografie şi Folclor

„C. Brăiloiu” al Academiei Române

Pentru perseverenţa şi curajul cu care redescoperă identitatea românească la sud de Dunăre şi pentru corectitudinea cu care pune în valoare moştenirea românească din spaţiul balcanic.

A consemnat

Alexandru – Ioan Bădoi

ion-badoi-si-afisul-lansarii-cartii-dialoguri-fundamentale

Articole Conexe

Ultimele Articole