28.2 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

Unirea Unioniştilor – imperativul vremii!

Am primit, publicăm!

Unirea Unioniştilor – imperativul vremii!

bratu

Curentul unionist în teritoriile româneşti din stînga Prutului prinde rădăcini, ultimele manifestaţii care au avut loc pe 25 martie, 13 şi 16 mai 2012 vorbesc de la sine! Acum nu mai avem dreptul să ne oprim, flacăra unionismului trebuie extinsă în întreg spaţiul românesc! Ar fi bine, cu ocazia celor mai negre zile din istoria Neamului Românesc (28 iunie şi 23 august), să fie organizate mitinguri însoţite de Marşuri Unioniste de şi mai mare amploare şi nu doar în Chişinău, ci şi la Bălţi, Soroca, Ungheni, Cahul, Căuşeni…, dar şi la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu ş.a.m.d. Ar trebui să începem pregătirile de pe acum, astfel, ca la manifestaţiile preconizate să avem un număr de 3-4 ori mai mare de participanţi! Sper ca de această dată la Consiliul Unirii şi Acţiunea ,,Anul 2012″ se vor alătura şi PL, şi PAD, şi As. Istoricilor, şi Uniunea Scriitorilor, şi FDRM (în ansamblu, nu doar cu cîteva personae din conducere…), şi Asociaşia ,,Limba noastră cea Română”, şi Liga Pedagogilor, şi Liga Medicilor, şi Uniunea Jurnaliştilor, şi ,,Vocea Basarabiei”, şi ,,JurnalTV” ş.a.m.d (RM), dar şi PPP, PNDC, PNR, PNŢcd, PP-CC, PRM, Pro Basarabia şi Bucovina ş.a.m.d. (România)!

Ar fi cazul ca PL să nu mai stea cu fundul în două luntri, să îmbrăţişeze deschis opţiunea unionistă, să fuzioneze cu PNL şi PAD şi să se constituie într-un singur Partid (Mişcare) pt Reîntregirea Ţării! Proiectele de Statut şi Program le puteţi găsi pe www.proromania.net. Dragi tineri, membri ai PL! În cazul cînd dl Ghimpu nu va fi de acord (ceea ce e de aşteptat) ar trebui să vă mobilizaţi şi să convocaţi un Congres Extraordinar la care să-l alegeţi pe Dorin Chirtoacă în frunte şi să transformaţi PL-ul într-un veritabil Partid Unionist, în perspectiva fuzionării cu cele menţionate!

Datoria Patrioţilor Români, a mijloacelor mass-media, atît de o parte, cît şi de cealaltă a Prutului, este să-şi strîngă rîndurile şi să acţioneze ca o singură forţă naţional-patriotică, ca o singură entitate politică, pentru a crea în scurt timp o stăre de spirit unionistă în întreg spaţiul românesc. Doar aşa vom asigura venirea la putere, atît la Chişinău, cît şi la Bucureşti, a forţelor naţional-patriotice, pentru care problema Reîntregirii Ţării să fie prioritatea priorităţilor! Acest lucru este absolut necesar, ţinînd cont de faptul că autorităţile celor două state româneşti sunt surde ţi oarbe la problemele stringente ale Neamului Românesc… Dacă în fruntea celor două state româneşti după 1989 am fi avut adevăraţi Patrioţi ai Neamului (şi nu nişte slugoi ai unor interese străine), Ţara era demult reîntregită… Autorităţile celor două state româneşti aşa şi nu vor să  înţeleagă că Republica Molotov-Ribbentrop (Bîcenia) n-are nici o şansă să se integreze în UE ca ,,stat independent”: nu integrarea RM în UE şi, apoi, Unificarea, ci tocmai invers – Reunificarea, lichidarea consecinţelor Pactului Stalin-Hitler, ca o condiţie necesară şi obligatorie ca şi teritoriile româneşti din stînga Prutului să devină parte a UE! Nu mai prostiţi lumea, dlor guvernanţi! Atîta timp cît există trupe de ocupaţie şi armament rusesc pe teritoriul RM şi aceasta nu-şi controlează întregul său teritoriu şi frontierele, RM nu va obţine nici măcar regimul liberalizat de vize, dar pasămite integrarea în UE… Iar problema ,,Transnistriei” poate fi rezolvată în acelaşi mod: prin (Re)Unirea R.Moldova cu Patria-mamă! Redevenind parte integrantă a României, automat devenim parte şi a UE, şi a NATO, iar problema transnistreană se transfera pe agenda de preocupări a UE şi NATO, ăstea sunt unicele forţe capabile să-i pună pe ocupanţii ruşi la respect! Mai apoi, ar putea avea loc un schimb de teritorii între România Reîntregită şi Ucraina, astfel, ca teritoriile de la est de Nistru să revină Ucrainei (nu Rusiei!…) ca regiune autonomă, iar sudul Basarabiei, districtul Hotin, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa să revină la matca lor istorică, în componenţa României! Românii niciodată nu se vor împăca cu ideea că oraşele Reni, Ismail, Chilia, Cetatea Albă, Hotin, Cernăuţi aparţin Ucrainei… Acum e momentul ca România să joace tare şi să condiţioneze aderarea Ucrainei la UE cu lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, cu retrocedarea către România a teritoriilor naţionale româneşti, trecute în mod criminal şi fără nici un temei la Ucraina!

Dar dacă UE n-ar fi existat, în genere? Reîntregirea Ţării este necesară ca un act de justiţie şi reparaţie istorică, mai întîi de toate, şi nu trebuie condiţionată de existenţa sai inexistenţa UE! Pactul Molotov-Ribbentrop a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională şi, cel mai important, de cele două ţări semnatare-URSS şi Germania; România de multă vreme e membru consolidat al NATO şi UE, ce o încurcă să acţioneze?

Mai sunt încă naivi care mai cred în poveştile guvernanţilor-farisei de pe malul Bîcului despre integrarea Republicii Molotov-Ribbentrop în UE ca ,,stat independent”… S-ar părea că Lupu a înţeles, în sfîrşit, că acest lucru e imposibil, dar nu vă grăbiţi să-i puneţi lauri pe frunte, e altceva la mijloc: el pregăteşte deja opinia publică pentru aderarea RM la Uniunea Euro-Asiatică, nu degeaba ne felicita pe 9 mai: ,,Stimaţi Compatrioţi, Dragi Veterani, Vă adresez sincere felicitări şi urări de bine cu prilejul Măreţei Sărbători – Ziua Victoriei şi Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei”…

E clar care-i patria lui Lupu? Din păcate, şi Filat, şi preşedintele Timofti se află în aceeaşi barcă…

Am presimţirea că şi ceilalţi din AIE în viitorul apropiat vor recunoaşte şi ei că RM n-are nici o şansă să adere la UE şi că, n-avem încotro, trebuie să aderăm la Uniunea Euro-Asiatică… În loc să recunoască, în sfîrşit, că RM are o singură soluţie pt a adera la UE: calea germană, în cazul nostru – prin (Re)Unirea cu Patria-mamă! Din păcate, la conducerea RM tot separatişti şi urmaşi ai lui Stalin şi Hitler avem… Doar aşa se explică faptul că Parlamentul (Guvernul) Bîceniei nu adoptă o Hotărîre despre demolarea tuturor monumentelor lui lenin, cotovschi, lazo şi a tancurilor sovietice cocoţate pe piedestal şi cu ţeava îndreptată spre România…, că nu abrogă ,,Concepţia Politicii Naţionale de Stat” adoptată de fostul regim comunist în 2003, în care noi, românii, suntem plasaţi în coada listei minorităţilor, că nu scot Mitrololia ,,întregii Moldove…”, coloana a 5-a şi exponenta intereselor imperiale rusieşti în aceste teritorii româneşti, în afara Legii… Ah, da, uitasei: şi voi îi sărutaţi poala patriarhului Chiril de la Moscova, trădătorilor…

Evident, toţi rusofonii, care au hotărît să trăiască şi să muncească în România Reîntregită, vor fi nevoiţi să cunoască bine Limba şi Istoria Românilor, în caz contrar – matuşca Rusi îi aşteaptă! Pînă în prezent, în 21 de ani de ,,independenţă”, acest lucru nu s-a întîmplat din cauza guvernărilor antinaţionale şi trădătoare care s-au perindat pe malul Bîcului… E strigător la cer să-i auzi pe alde voronin, mişin, tcaciuc, reidman, starîş ş.a. vorbind în mod sfidător şi batjocuritor în Parlamentul RM în limba ocupanţilor! În ce stat mai există aşa ceva, oameni buni? Ne-a ajuns cuţitul la os, aşa nu se mai poate!

În decretul lui Putin cu privire la politica externă, semnat imediat după instalarea la Cremlin, există un paragraf în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean: ,,… de a continua să participe activ în găsirea de modalităţi de soluţionare a conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi neutralităţii Republicii Moldova în determinarea statutului special al transnistriei”… Aceleaşi poveşti pe care le auzim de mai bine de 20 de ani… Ni se impune cu aceeaşi nonşalanţă să fim ,,neutri”, aşa cum îi stă bine unui ,,stat suveran, independent, integru şi indivizibil”, dar – nimic despre retragerea trupelor de ocupaţie şi a armanentului rusesc…

Iar conducerea ,,noastră” foarte democratică şi proeuropeană de pe malul Bîcului, tace… Pînă şi cei de la Tiraspol le dau peste nas că Rusia impune RM ,,neutralitatea” doar cu scopul de a o împiedica să se Reunească cu România şi să devină parte a UE… (http://www.24h.md/ro/news/hartia-de-turnesol-stabii-de-la-tiraspol-developeaza-adevarata-strategie-a-federatiei-ruse-pentru-moldova-si-transnistria–73039/ )

De-a lungul ultimilor 6 ani am primit mai multe semnale din partea oficialilor UE că RM n-are nici o şansă să adere la UE într-un viitor previzibil; chiar zilele trecute un oficial polonez declara: ,,După integrarea Croaţiei, uşile UE vor fi închise pentru o perioadă lungă de timp” (http://unimedia.md/?mod=news&id=47658 ). Dar guvernanţii ,,noştri” se fac că plouă…

E regretabil că şi dl Preşedinte Nicolae Timofti are aceleaşi viziuni: ,,Eu cred că noi trebuie să evităm discuţiile acestea despre unire în sensul larg al cuvântului, care este foarte sensibilă pentru ambele părţi, care nu sunt actuale, după părerea mea. Oamenii trebuie să înţeleagă că acest proces trebuie să atingă un nivel ca ambele părţi, popoarele din ambele state… trebuie să conştientizeze necesitatea acestor procese şi dorinţa lor să fie exprimată în cadrul unui act legal, cum ar fi un referendum”.

Fiţi atenţi: ,,popoarele din ambele state”, ,,discuţiile despre unire nu sunt actuale…” – cum vi se pare?

Dle Preşedinte: putem vorbi în cel mai bun caz despre populaţia Republicii Hitler-Stalin-Hruşciov alcătuită din români (băştinaşi) şi ucraineni, ruşi, găgăuzi şi alţi venetici pe capul nostru, şi nu de ,,popor moldovenesc” sau ,,limbă moldovenească”, aşa ceva nu există! După cum şi R.Moldova nu este ţară, ci colţ de Ţară… Iar Ţara (Patria) pt orice patriot român este România în frontierele ei fireşti de pînă la ocupaţia rusească din 1940!

Chemăm alături de noi pe toţi cei cu inimă română şi care conştientizează că viitorul nostru nu poate fi decît românesc, ori nu va fi deloc!

Deşteaptă-te, ROMÂNE!

Ilie Bratu

18 mai 2012

adevarata-romanie

Articole Conexe

Ultimele Articole