22.3 C
Roșiorii de Vede
marți, iunie 25, 2024

Când n-ai program, propui …Hayssam !?

DECLARAŢIE POLITICĂ

Când n-ai program, propui …Hayssam !?

  • partea I –

sen-mocanuÎn urmă cu două luni, incontestabilul lider al PSD, Marian Vanghelie, lăsa să-i scape pe piaţă informaţia că în perioada următoare e posibil să apară în mass-media dezvăluiri despre Omar Hayssam(în continuare O.H.). Şi iată, de două săptămâni, deşi suntem în campanie electorală prezidenţială, mijloacele media aflate exclusiv în proprietatea mogulilor ne îndoapă cu O.H., ca şi cum acesta ar candida la preşedinţie. De ce oare se procedează în acest mod este de multă vreme …secretul lui Polichinelle! În disperare de cauză, văzând cum şansele de a-l detrona pe Băsescu scad zi de zi, „păpuşarii” aflaţi în spatele lui Geoană nu se dau în lături de la nimic pentru a-l discredita pe preşedinte. Pe lângă basmele cu O.H., aceştia folosesc şi sondajele măsluite ale IRSOP – proprietar S.O.Vântu, CCSB – proprietar Dan Voiculescu sau CURS – proprietar Dinu Patriciu. În schimb, sondajele CSOP – neangajat politic –  sunt prezentate „en passant” de ţucălarii năimiţi să discrediteze orice pare a-l avantaja pe Traian Băsescu. Reamintesc că la ultimele 3-4 scrutinuri electorale, CSOP-ul a fost singurul institut ale cărui rezultate aproape că au coincis cu rezultatele efective ale alegerilor, în timp ce restul au avut rezultate ce au diferit cu 5-6 procente . Dar să revin. Cine este, de fapt, acest O.H.?

O.H. a fost membru PSD în organizaţia condusă de Vanghelie(!?), candidat pentru Parlament în 2004. Propunerea a căzut datorită dublei cetăţenii, româno-siriană. A fost nelipsit din delegaţiile oficiale ale lui Ion Iliescu, prin bunăvoinţa căruia a beneficiat şi de paşaport diplomatic. A creat un adevărat imperiu economic în România, cu sprijinul unor nume grele din PSD: Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Adrian Năstase, Ristea Priboi, Ovidiu Muşetescu, Nicolae Văcăroiu, Ioan Talpes. Tot cu sprijin politic a obţinut influenţă la vârf în Poliţie, Parchete, Servicii secrete şi alte instituţii cheie. Bun prieten cu tatăl uneia din victime, Vasile Ion.

Practic, PSD l-a gestionat pe O.H. în perioada 1990-2005 cu toate că toţi liderii partidului au fost informaţi oficial(!?) despre activităţile sale ilegale care acopereau aproape toate ramurile economiei. De altfel, O.H. ocupa locul 25 în Top 300 realizat de revista „Capital” pentru 2003, cu o avere de 100 milioane USD. În 15.02.2005, la două luni după alegerea preşedintelui Băsescu, O.H. era dat în consemn la frontieră de către procurori, iar toate anchetele blocate în 2000-2004 s-au reluat. Practic, nu mai putea părăsi România. În martie 2005, trei ziarişti erau răpiţi, apoi O.H. a fost arestat şi, după puţin timp, eliberat pe caz de boală. Pe 30 iunie a părăsit ilegal România.

Aflat în corzi la momentul arestării lui O.H., PSD alege să se „reculeagă” vreo 4 ani, pentru ca acum, în buza alegerilor prezidenţiale, să-l acuze pe T.Băsescu că, direct sau prin oamenii săi, ar fi implicat în răpirea jurnaliştilor şi/sau dispariţia lui Hayssam. Asta, deşi nu există nici un fel de probe indubitabile privind veridicitatea aşa-ziselor dezvăluiri apărute în media. De pildă, nimeni nu poate proba cine este „Profesorul”, dacă acesta a existat cu adevărat, sau dacă afirmaţiile care i se atribuie îi aparţin cu adevărat.

În schimb, este cert că O.H. a fost condamnat pentru terorism, la 20 de ani de închisoare. Pe logica adversarilor preşedintelui, s-ar fi întâmplat asta dacă lui Băsescu îi era frica de el şi de posibilele lui declaraţii? Mai mult, preşedintele a fost în Siria, unde a făcut demersuri pentru modificarea acordului bilateral de extrădare, pentru ca O.H. să poată fi adus în România să-şi execute pedeapsa.

Afirm cu toată răspunderea că această diversiune este posibilă pentru că PSD şi lacheii săi mizează pe faptul că dosarul fiind secretizat(conform angajamentelor cu partenerii externi), preşedintele nu poate vorbi în apărarea sa. Aşa este. Practic, preşedintele este legat de mâini şi de picioare. În aceeaşi situaţie se află şi toţi cei care au lucrat la această cauză. Pe asta mizează cei care au orchestrat diversiunea. Numai că noi ştim că „nu mor caii când vor cîinii”!

În numărul următor voi prezenta, în clar, cercul relaţional al lui O.H. cu numeroase ramificaţii în clasa politică dar şi în structurile de securitate naţională, aşa cum a fost prezentat de-a lungul timpului de mass-media.

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

Articole Conexe

Ultimele Articole