25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

SPRE EVUL MEDIU!

SPRE EVUL MEDIU!

  

          Într-acolo se îndreaptă Federaţia Rusă, către secolele când în fruntea statului se aflau mai mulţi nebuni decât la balamuc.

         După ce i-a furat Ucrainei vecine o parte din teritoriu – pe timp de nerăzboi! –, ruşii l-au propus pe Vladimir Putin la Premiul Nobel pentru Pace.

         Lucru care nu ne miră deloc. Pentru că şi Hitler a fost la vremea sa propus la Premiul Nobel pentru Pace. Şi Stalin. Şi alţi schizofrenici.

         Rusia, se pare, a găsit reţeta cum să ocupe, în mod democratic de astă dată, ţară după ţară: aşezi o mie de ruşi (vorbitori de limbă rusă, jumătate dintre ei fiind ciukci sau moldoveni care nu-şi mai cunosc limbile, ci vorbesc doar ruseşte) într-o localitate, desfăşori un referendum, prin care cei o mie de vorbitori de limbă rusă cer alipirea localităţii respective la Federaţia Rusă. După asta îi muţi pe cei o mie de cetăţeni în altă localitate, unde mai desfăşori un referendum. Şi tot aşa, până ocupi tot globul.

        Pretexte de a alipi un teritoriu care nu le aparţine ruşii vor găsi totdeauna. La 28 iunie 1940 aceştia, spre exemplu, au anexat Basarabia la URSS, pentru că „majoritatea populaţiei o constituie ucrainenii”.

        Dacă ar fi aplicat scenariul Moscovei cu referendumul – atunci Federaţia Rusă are toate şansele să rămână fără teritorii. Siberia toată azi e plină cu chinezi. Cecenia, care îşi visează libertatea, s-ar detaşa în câteva ore. Ca şi Daghestanul. Ca şi Tatarstanul (acesta vorbea de separare încă în 1989). Ca şi Başkiria. Ca şi Insulele Kurile cu cele câteva zeci de mii de morminte ale japonezilor, care sunt gata să voteze şi de dincolo de moarte.

      Crimeea a fost tătărească.

       Ea s-a umplut cu ruşi, de regulă militari în rezervă, după 1944, când Stalin i-a deportat pe tătari în Siberia, iar „eliberatorii” s-au mutat în casele rămase pustii.

        Acum Rusia s-a răzbunat pentru opţiunea europeană a Ucrainei. Ea şi-a dorit „sora” în Uniunea Vamală Euro-Asiatică, fără de care respectiva uniune e ca şi inexistentă.

       Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că săptămâna viitoare Ucraina va semna Acordul de asociere la Uniunea Europeană şi va părăsi Comunitatea Statelor Independente.

       Exemplu demn de urmat şi de către Republica Moldova.

        Dezlipirea Crimeei de Ucraina s-a făcut după modelul Transnistriei. Din păcate, Ucraina n-a fost de partea noastră în războiul de la Nistru, ea conducându-se de proverbul: „Când doi se bat, al treilea câştigă”, sperând că ea va fi câştigătorul. Dar n-a fost să fie.

       Acum Federaţia Rusă se pregăteşte să invadeze Republica Moldova. Ea va tăbărî să-şi apere cele 4,8% de ruşi.

       Dar pe noi, cele 82% de români, cine ne apără?

       Aeroportul de la Chișinău – o insulă a Rusiei de pe teritoriul republicii – e gata să primească militari ruși, ca să-şi apere krâlovii şi dodonii.

        Găgăuzia se înarmează de zor în aceste zile. Ş., un fost viceministru de interne al Republicii Moldova, le furnizează brigăzilor militarizate ale criminalului Ivan Burgudji mii de automate, pistoale, grenade fabricate la Tiraspol, iar Chișinăul se preface că plouă.

        Marţi aşa-zisul soviet suprem al Transnistriei i-a expediat lui Putin o cerere de aderare a teritoriului din stânga Nistrului la Federaţia Rusă.

         Imediat agenţiile de presă ruseşti au început să vocifereze că  în Transnistria sunt încălcate drepturile ruşilor. Care drepturi şi de către cine nu se spune. Probabil se încalcă dreptul Armatei a 14-a, care afirmă că nu e lăsată să blocheze accesul copiilor de la Liceul „Lucian Blaga” în clasele lor.

         Acum două zile, Vladimir Putin a afirmat sus şi tare în faţa deputaţilor din cele două camere reunite ale Dumei de Stat că una dintre îndatoririle „fratelui mai mare” este să-şi ajute fraţii mai mici să nu se poticnească din  mersul înainte şi să nu se abată de pe drumul lor drept către Gulagurile fericirii.

       Dragi moldoveni, bucuraţi-vă!

        Întinsurile luminoase ale Siberiei frăţeşti vă aşteaptă!

Nicolae DABIJA

Articole Conexe

Ultimele Articole