25 C
Roșiorii de Vede
vineri, iulie 19, 2024

Slujba sfințirii pietrei de temelie la o nouă biserică în Timoc

         Slujba sfințirii pietrei de temelie la o nouă biserică în Timoc

 1

           Pe data de 22 mai 2015, când Sfânta noastră Biserica Ortodoxă Română din Timoc sărbătoreşte „Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae”, sărbătoare cunoscută în zonă sud denumirea „Snicola de vară”, a fost sfințită piatra de temelie pentru prima biserică românească din zona Homolie, care va purta hramul acestei sărbători.
Slujba punerii pietrei de temelie a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, împreună cu Pr. Petru Hogea, consilier administrativ al protopopiatului,  şi Pr. Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi şi Isacova.

2
Credincioşilor acestei zone, care de mult timp doresc o biserică în care să se slujească în limba lor maternă, limba română, şi care să țină de Biserica Neamului, Patriarhia Română, au fost împlinite rugăciuni înălțate către Dumnezeu de multe zeci de ani în urmă.

3
La finalul slujbei, Preacucernicul Părinte Protopop Boian Aleksandrovici a ținut un cuvânt de învățătură după care a mulțumit domnului Tomislav care a donat terenul pentru ridicarea bisericii şi Domnului Dragan Demici care a organizat lucrările împreună cu enoriaşii din zonă.

4

          Este o nouă poartă a cerului în Homolje, zonă din estul Serbiei, la sud de Dunăre, o nouă Poartă către Cer pentru românii însetați de cuvântul sfânt în strămoșeasca, draga și neuitata lor limbă română, fiidcă, așa cum spunea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în spaţiul sacru al bisericii se întâlnesc pământul cu cerul, timpul cu veşnicia, credincioşii de pe pământ cu cei din ceruri.”

5

Articole Conexe

Ultimele Articole