DECLARAŢIE POLITICĂ
ŞANTAJUL DE PRESĂ
Sper că nu se îndoieşte nimeni că în calitate de senator, dar şi de simplu cetăţean, am nu numai dreptul şi autoritatea, dar şi datoria, legală şi morală, ca alături de mulți alţii să încercăm dezlegarea iţelor mizerabile dintre politicieni şi ziarişti care, urzite pe bani negri, adesea ajung la şantaje de presă.
Astăzi, vă propun să vedem cum a funcţionat reţeta şantajului ordinar de presă, care a dus la demisia din PSD a senatorului Cristian Diaconescu! Sursa mea susţine că şantajul a fost lansat de jurnalista Floriana Jucan(FJ) la cererea unei femei de afaceri numită Mirela Plăpcianu(MP), în spatele căreia ar sta o comandă politică, totul învârtindu-se în jurul BANILOR! C-aşa le impune deontologia, bat-o vina!
Monitorizarea lui Cristian Diaconescu a părut să şocheze clasa politică, care a presupus că acţiunea a fost comandată pentru discreditarea lui în campania pentru funcţia de preşedinte al PSD. Fără probe şi amănunte picante, povestea a fost lansată de FJ, iar televiziunile s-au aprins imediat la acest subiect, mai ales când Diaconescu s-a retras din cursă anunţând că-l susţine pe M.Geoană la preşedinţia PSD. Sursa mi-a dezvăluit cine a comandat monitorizarea, care au fost motivele, ce conţine dosarul de filaj din perioada 1-10 februarie, unde a fost livrat el în prima fază şi cum a ajuns la ziaristă.
Pe scurt, potrivit sursei mele, monitorizarea a fost comandată de MP, o mai veche a cunoştinţă a presei(Prin 2007, România Liberă a dezvăluit cum familia ei a donat copiilor generalului Dumitru Sorescu o jumătate de vilă, o bagatelă, în valoare de 500.000 de euro! Fiul ei, Cătălin, este recunoscut pentru accidentul în care a spulberat două tinere cu bolidul său de 200.000 de euro!). Doamna MP, despre care „Goagă” ştie foarte multe lucruri interesante, este căsătorită de anul trecut cu fostul procuror Marian Sânpetru, care a ajuns în graţiile lui C. Diaconescu pe când era ministru de externe şi l-a angajat consilier. Din informaţiile mele, Sânpetru ar fi trebuit să fie numit consul general la Milano, în locul lui Tiberiu Dinu. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, cu toate relaţiile şi interesele comune dintre ministru şi familia Plăpcianu – Sânpetru.
Din motive încă neclare, MP a comandat unei agenţii de detectivi să-l urmărească 24 de ore din 24 pe C. Diaconescu, în perioada 1-10 februarie. După finalizarea documentării, dosarul a ajuns pe biroul lui Adrian Năstase(?!), care l-a direcţionat spre FJ. În după-amiaza congresului PSD, după ce C. Diaconescu a anunţat că renunţă în favoarea lui Geoană, FJ(şefa revistei Q-magazine) a afirmat la Antena 3 că a refuzat să-l publice, pentru a nu afecta bunul mers al alegerilor din PSD. În realitate, în cadrul urmăririi, detectivii l-au filmat pe Diaconescu intrând la omul de afaceri Adrian Petrache, care a fost un „apropiat” al jurnalistei până luna trecută! În plus, revista ziaristei a primit publicitate de la firma celei care a dat startul monitorizării. Chestionată pe această temă, FJ a spus că nu (mai) comentează nimic pe acest subiect şi că momentul în care dosarul de filaj va ajunge la Diaconescu e o treabă doar între ei doi.
Ce conţine dosarul de urmărire? Sursa mi-a făcut un „sumar” cu cele mai interesante aspecte, dar niciunul nu pare a avea puterea să-l discrediteze pe Cristian Diaconescu. E posibil ca imaginile cu jurnalista Cristina Șincai de la Realitatea tv să fie mai hard, dar nu am văzut CD-ul. De altfel, toate informațiile date de sursă au fost pe cale orală,aşa că… Iată ce mi s-a spus:
– Că Diaconescu l-a vizitat acasă pe Adrian Petrache, în zona Sandu Aldea, iar de la maşină până în locuinţa acestuia şi-a pus ochelari de soare şi un fes spre a nu fi recunoscut.
– Că, în altă zi, Diaconescu a fost într-un apartament din zona Aleea Circului, împreună cu jurnalista amintită. Povestea asta, cu aceleaşi personaje şi la aceeaşi adresă a apărut pasager în presa tabloidă de anul trecut.
-Că omul politic a fost filmat cumpărând un lănţişor de aur cu pandantiv, bijuterie pe care se presupune că a făcut-o cadou ziaristei, cu toate că-n acea zi cei doi nu s-au întâlnit, etc., etc. Mă opresc aici pentru că mi se întoarce stomacul pe dos! Câţiva neuroni însă mă zgândără: Ce a căutat Adrian Năstase în povestea asta?
Aşa că distinşi politicieni şi ziarişti, haideţi să lăsăm deoparte făţărniciile şi să admitem că ori schimbăm şi reformăm totul, din TEMELII, ori suntem condamnaţi pentru vecie să ne înnecăm cotidian în mocirla propriilor noastre promiscuităţi. Politicieni şi jurnalişti, deopotrivă !
Alexandru MOCANU
Senator PD-L de Teleorman
25.02.2010