25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

Roşiorii de Vede, capitala TAKEDA RYU

Roşiorii de Vede, capitala internaţională  TAKEDA RYU

foto-1

in-asteptarea-oaspetilor-francezi-2

Timp de trei zile, 1-3 octombrie 2010, la Roşiorii de Vede s-a desfăşurat un excepţional stagiu de TAKEDA-RYU MAROTO-HA, sub conducerea Maestrului Roland Maroteaux ( 9 Dan ), fondatorul şi conducătorul ramurii Maroto a şcolii Takeda.

Maestrul Roland Maroteaux a venit la Roşiorii de Vede însoţit de Sensei Serge Charlopeau 6 dan – Takeda Ryu, un alt magician al artelor marţiale japoneze.

Distinşii oaspeţi au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare la primăria municipiului Roşiorii de Vede de către oficialităţile locale în frunte cu primarul jr. Ioan Nuţu şi cu organizatorii acestui eveniment, Aura şi Liviu Voiculeanu, conducătorul clubului Satori Do.

După cuvintele de bun sosit rostite de primarul municipiului, Maestrul Roland Maroteaux a oferit celor prezenţi în sala mare a primăriei din Roşiorii de Vede, localitate ce a împlinit recent 625 de ani de existenţă, un adevărat imn de iubire pentru artele marţiale, pentru suflet, discreţie, modestie, pasiune şi perseverenţă.

sunt-impresionat-de-primirea-pe-care-ne-ati-facut-o

” Sunt impresionat de primirea pe care mi-aţi făcut-o. Călătoresc mult prin toată lumea, dar nu credeam să ajung şi aici. Sunt foarte fericit că am ajuns la dvs. Am venit pentru că doresc să ajut grupul românesc, care reprezintă şcoala pe plan naţional.  Vreau să dau o „lovitură de bici” pentru a continua ce s-a început. Voi anima acest stagiu şi voi avea discuţii cu cei responsabili de derularea lui. Voi face să demareze câteva chestiuni importante. Vreau să facem în aşa fel încât reprezentanţii români să fie la acelaşi nivel cu toţi ceilalţi din lume. Sunt 17 şcoli care reprezintă şcoala Takeda, dar trei sunt mai importante: Cuba, Maroc şi Franţa. La început au avut multe dificultăţi şi ele, e un lucru normal, pentru că este vorba de o disciplină extrem de veche în Japonia. Există extrem de multe, extrem de multe arte marţiale în România şi în lume, dar pot să vă asigur că noi suntem cei foarte rari care respectă tehnica seculară japoneză. Nu suntem mai buni sau superiori celorlalţi, dar suntem diferiţi! În esenţă! Întotdeauna am respectat tradiţia, am fost îndrăgostit de tehnicile japoneze şi au trecut 35 de ani de când mi-am făcut bagajele şi mi-am părăsit ţara! Cu o valiză! Mi-am spus: am să fac înconjurul lumii, dar nu ştiam că 35 de ani mai târziu voi continua să fac acelaşi lucru! Şi astăzi mă găsesc în faţa dumneavoastră! Înseamnă că şcoala noastră este apreciată oriunde în lume. De acord, datorită învăţăturilor pe care mi le-a transmis maestrul meu, dar şi reprezentanţilor ei care muncesc excelent peste tot. Ceea ce vreau să vă spun este extrem de simplu. Deseori mi s-a spus: sunteţi un maestru excelent. Mă gândesc că am avut în viaţă profesori buni, majoritatea nu mai sunt. De la moartea lor s-a lucrat şi mai mult, ca să vă transmit şi dvs. ceea ce mi-au oferit ei mie. Am avut mari maeştri, dar am fost şi eu elev bun! Toată lumea visează să devină maestru. Maestru este acela care stăpâneşte mijloacele şi arta. Ca să reuşeşti trebuie să-ţi alegi mai întâi un bun maestru. Dar trebuie să fii un elev bun! Nu există niciun secret sau mister! Dacă eşti un elev bun, vrei să primeşti, vrei să fii învăţat. Dacă ţi-ai ales un profesor bun, el este fericit să-ţi ofere. Este un schimb reciproc! Trebuie să acceptaţi că lumea nu gândeşte în aceşti termeni. Iată de ce nu oricine poate să devină profesor. Dar fiecare ar trebui să lucreze ca să ajungă la un nivel foarte ridicat. Aş conchide spunându-vă: visul meu este acela de a forma profesionişti, nu creez campioni, dacă este vorba de o competiţie, ci maeştri din punct de vedere tehnic şi mental!

Ştiu că unii dintre dvs. veniţi de departe, dar nu atât de departe ca mine!Vă mulţumesc pentru prezenţa dvs. aici!”

Au urmat întrebările iscoditoare ale presei locale la care maestrul Roland Maroteaux a oferit răspunsuri precise şi pline de bunăvoinţă.

A consemnat

I. Sălceanu

maestrul-maroteaux-impresionat-de-painea-romaneasca

asa-ne-primim-oaspetii-dragi-pare-a-spune-primarul-ioan-nutu

le-maire-dit-que-est-tres-bonne

tres-bonne

in-onoarea-maestrului-roland-maroteaux

va-spun-un-sincer-bine-ati-sosit-la-rosiorii-de-vede

municipiul-rosiorii-de-vede-a-implinit-625-de-ani

sensei-liviu-voiculeanu

intalnirea-din-sala-mare-a-primariei-municipiului-rosiorii-de-vede

nu-suntem-superiori-celorlalti-dar-suntem-diferiti-in-esenta

marii-maestrii-sunt-buni-ascultatori

am-avut-mari-maestri-dar-am-fost-si-eu-un-bun-elev1

intotdeauna-am-respectat-traditia

a-votre-honneur

notre-respect

primitori-mai-sunt-romanii-acestia

in-asteptarea-distinsilor-oaspeti

eu-sunt-hotarat-sa-mi-schimb-centura

am-auzit-ca-maestrul-maroteaux-a-sosit

bienvenue-a-rosiorii-de-vede

declar-deschis-stagiul-international-de-takeda-ryu-maroto-ha

au-inceput-demonstratiile

oare-m-a-vazut-maestrul

nu-lovesc-doar-mi-am-imobilizat-adversarul

cate-ore-am-lucrat-eu-la-acest-procedeu

nu-este-usor-mai-ales-sub-privirile-maestrului-roland-maroteaux

deocamdata-fara-sabie-dar-ea-asteapta

ce-parere-ai-incercam-si-noi

toate-privirile-sunt-catre-el-a-reusit

ca-intre-prietene

e-procedeul-meu-preferat

concentrare-concentrare

tehnica-e-arma-principala

tehnica-desavarsita

gratie-hotarare-frumusete

aplauzele-sunt-pentru-mine

cu-privirile-spre-9-dan

concentrarea-dinaintea-luptei

maestrul-si-elevii

salutul-este-respect

prima-demonstratie-intre-maestrul-maroteaux-si-sensei-charlopeau

armonie-energie-tehnicacand-ai-onoarea-sa-te-invete-maestrul

parca-este-mai-simplu-acum

un-stagiu-reusit-o-experienta-unica

Articole Conexe

Ultimele Articole