24.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 21, 2024

Răscolitoarea şi misterioasa Gutiera

                            Răscolitoarea şi misterioasa Gutiera

 7

          Arta Gutierei Prodan se explică printrun năvalnic asediu asupra privitorului prin sinceritatea şi muzicalitatea culorilor, care fac să fluidizeze mesajul încărcat de măestrie şi expresivitate.

12

          Este destul de dificil, dacă nu imposibil, să „înrămezi” întrun curent artistic  această încărcătură de  expresii artistice care te farmecă instantaneu şi-ţi răscoleşte sensibilitate, dar putem spune, fără a greşi prea mult, că orfismul ne poate ajuta să descifrăm privirea artistei strecurată cu măestrie în simfonia culorilor.

          Fiecare întâlnire cu un tabou al artistei Gutiera Prodan este o întâlnire cu însăşi artista, cu spiritul ei năvalnic de om frumos şi binecuvântat cu cele mai alese daruri, care-şi aşterne pe pânză sentimentele, nelămuririle, întrăznelile, visurile şi iubirile.

          Dialogul pe care-l  susţine cu atâta înverşunare pe baricadele şevaletului ne dezvăluie o pictoriţă cu o viziune specială, personală, de un dinamism spontan, cu o reacţie sinceră şi surprinzătoare la aşteptările consumatorului de artă plastică.

          Lumea construită cu talent de Gutiera Prodan este una profundă, surprinzătoare, cu dimensiuni care-ţi permit şi te invită să-i descifrezi codurile interioare pentru a te integra misterelor şi provocările artistei.

                                                             Ion BĂDOI

18

17

16

15

14

11

8

6 5

4

21

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole