40.4 C
Roșiorii de Vede
luni, iulie 15, 2024

Orthodoxie versus Ortodoxie

                                     Orthodoxie versus Ortodoxie

 

 cristian badilita

          Există un spirit orthodox (cu h) care traversează, în mod discret, toate confesiunile creştine, aşa cum există un duh neorthodox care bântuie adesea prin ceea ce numim, îndeobşte, „ortodoxie”.

          Există o tradiţie orthodoxă autentică, nobilă şi frumoasă, aşa cum există o pseudotradiţie ortodoxă (fără h) ideologizată şi nocivă. Operând o asemenea distincţie îmi propun o decantare a valorilor adevăratelor orthodoxii, criticând, uneori cu accentuată pasiune, dar mereu argumentat, variantele necreştine ale falsei „ortodoxii”.

          Pe parcursul lecturii, cititorul îşi va da seama că are de-a face nu cu o încercare de „subminare” a Bisericii ortodoxe, ci cu o adevărată apologie a dreptei credinţe care se înrădăcinează în Revelaţie, în Scriptură şi în Tradiţia de aur a Părinţilor.

      La editura Tracus arte din Bucureşti a apărut a doua ediţie a volumului Orthodoxie versus ortodoxie, revăzută şi cu zece texte/studii inedite.

         Informaţii suplimentare puteţi găsi pe site-ul editurii (http://www.tracusarte.ro/ la rubrica Noutăţi), precum şi în imaginea ataşată.

           Volumul conţine şi un text despre marele artist „apocaliptic” (în sensul etimologic) Marian Zidaru care împlineşte chiar astăzi 60 de ani.

                     La mulţi ani şi buni.

                                     Lectură placută şi folositoare vă doreşte,

                                               Cristian Bădiliţă

 cristian-badilita-1

Articole Conexe

Ultimele Articole