20.6 C
Roșiorii de Vede
joi, iunie 13, 2024

O româncă deschide porți în America Latină

Am primit, publicăm !

 

O  româncă deschide porți în America Latină

Rețelele de socializare au permis un schimb intercultural între țările din Europa și America Latină. Există o colaborare reciprocă, cu ușurință vorbind limba spaniolă a permis o comunicare între autori, între scriitori și oameni de cultură. Un număr din ce în ce mai mare de poeți europeni își vând cărțile pe continental european sau pe continentul american…

Elena Buldum – (București, România, născută în 1979 …) scriitor, publicist, traducător, coordonator de antologii literare, director și fondator al revistei de cultură ”O trecere prin cuvinte”, președintele Asociației Culturale Casa Română (Ca-Rom) din Catalonia, Spania. Lucrează în asistență medicală. Este studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București. A câștigat numeroase diplome de merit pentru activitatea culturală suținută în Catalonia pentru promovarea culturii și a valorilor din întreaga lume, și premiul I înConcursul de Poezie organizat de Editura Dandes Press Editory din Drobeta-Turnu-Severin „SteauaSeverinului„.

Elena Buldum este recunoscută și iubită în cadrul comunității poeților din America Latină. Recent, a primit vestea bună că a câștigat prestigiosul premiu I Hispano-american premiul revistei ”El Parnaso del Nuevo Mundo”, în Peru. Juriul a fost format din poeți respectați care se bucură de o vastă carieră internațională: Mabel Bazinul  Coronel (Paraguay), Zully llagarías Anabel García (Uruguay), Esther Oropesa (Cuba), Violeta Briones (Mexic), AlyBerdu (Argentina). Îmânarea premiilor va avea loc în a doua duminică din mai 2019, la Târgul de carte Amazon, premiul constând într-o diplomă de recunoaștere, o medalie și 25 de reviste.

 Printre proiectele pe care poeta le-a întreprins în regiune se numără: realizarea primei antologii româno-latino-americane a cărei publicare este programată pentru sfârșitul anului acesta. În antologie concurează nenumărați poeți remarcabili  dinMexic, Chile etc… Ei sunt în mare parte poeți foarte recunoscuți atât în ​​America, cât și în Europa, de asemenea, poeți încurs de formare. Acest lucru va permite să facem cunoscută poezia latină din România și America Latină. Înprezent, Elena Buldum a primit propuneri de la editori care oferă vânzarea de cărți prinintermediul platformei Amazon. Antologia menționată va fi bilingvă. Acest proiect s-a născut din dorința de a promova arta, cultura și limba vorbită pe tot mapamondul prin revista „O trecere prin cuvinte”, unde deja a fost tradus un grup de poeți foarte recunoscuți în întreaga lume.

Printre cărțile pe care poeta le- a publicat se numără:

Cărți de autor:

 ”PAŞII SUFLETULUI MEU”-Editura Dandes Press-2014,

 ”LEGILE FIRII”- Editura Dandes Press-2015,

Antologia Vise Târzii, autor și coordonator (EdituraNațiunea, 2014), Antologia Vise Târzii, Volumele I, II, II (Editura DandesPressEditory 2015, 2016, 2017), Antologia- co-autor” Cu patria în suflet” (EdituraNațiunea 2013), Antologia- co-autor ”A treia cale”(Editura Națiunea, 2014), Antologia –co-autor ”Iluzii de vară” (EdituraDandesPress, 2014), Antologia-co-autor ”Nostalgii de toamnă” (Editura DandesPress, 2014),Antologia-co-autor ”În așteptarea sărutulului promis (EdituraSingur, 2016), Antologia-co-autor ” Surâsuri înlăcrimate” (Editura Vital Prevent Edit, 2015 ) Antologiaco-autor ”Limba noastră cea română”   (Editura Starpress, 2016), Antologia –co-autor ” Fel de fel de stihuri (Editura Hoffman, 2016),” Doamnele scrisului românesc de la începutul secolului XXI (EdituraOlimpias, 2016),

 ”Limba noastră cea română”, Starpress-2017,

“Revista Steaua Severinului“ –Editura DandesPress Editory-2016,

“Revista Steaua Severinului”- Editura DandesPress Editory-2017,

Din America, îi dorim o carieră prosperă și recunoașterea meritată în patria sa

                                  Marvin Salvador Calero

Articole Conexe

Ultimele Articole