25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

LicArt – ediţia a 11 -a

LicArt – ediţia a 11 -a

licart

Ca în fiecare an, la 1 octombrie s-a deschis LicArt – Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni, cel mai mare concurs din România, condus de omul de cultură şi jurnalistul Radu Herjeu.
După ce în ediţia trecută a aniversat un deceniu de viaţă, împreună cu peste 2500 de liceeni înscrişi, anul acesta LicArt schimbă regulile! Concursul devine mai puternic: cresc premiile, se măreşte perioada de înscriere şi se micşorează numărul finaliştilor! Iar totul nu va mai culmina cu o simplă finală ci cu o Tabară de Creaţie, în care toţi nominalizaţii vor demonstra că merită să se afle acolo, alături de profesionişti consacraţi în domeniile respective!

Astfel, orice licean din România se poate înscrie pe situl www.licart.ro, la secţiunile Fotografie (alb-negru, portret, diversa) şi Poezie. Tot acolo găsesc fişa de înscriere la secţiunea Teatru. Mai multe detalii sunt în regulamentele aflate pe site.
Semifinaliştii fiecarei luni se vor bucura de premii speciale, de work-shop-uri şi întâlniri organizate de partenerul nostru, Nikon. Lunar, fotografiile vor putea fi votate de publicul larg în cadrul unui conurs de popularitate, organizat pe nikonisti.ro. După cele 7 luni de concurs, Marile Jurii (formate din personalităţi marcante) vor desemna creaţiile finaliste. Autorii acestora şi Trupa de Teatru câştigătoare se vor întâlni în tabăra de Creaţie, organizată în vara lui 2012. Acolo vor fi dezvăluiţi premianţii editiei a 11-a a LicArt!

Prin urmare, cel mai mare număr de concurenţi, cele mai mari premii, cea mai tare competiţie! Liceeni, intraţi chiar acum pe www.licart.ro şi înscrieţi-vă! Pentru că… nu te poţi numi licean, dacă n-ai trecut pe la LicArt!

Anul acesta, situl www.licart.ro vine cu o noutate: Comunitatea LicArt, în care oricine, indiferent de vârstă sau ocupaţie, se poate înscrie şi poate posta fotografii, poezii, eseuri, desene şi povestiri, pentru a le împărtăţi cu ceilalţi. Fiecare va putea vota, comenta şi sharui pe facebook sau google+ creaţiile care-i plac!

Aşadar, prin toate componentele sale, concurs şi comunitate, LicArt rămâne, în această perioadă dificilă, printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi.

LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Nikon!

Articole Conexe

Ultimele Articole