7.4 C
Roșiorii de Vede
marți, februarie 20, 2024

La aniversare

           La aniversare

 

         La 5 ani de la apariţia publicaţiei “Opinia Teleormanului”, în ziua de 15 ianuarie 2009, rememorăm cu mândrie, cu bucurie şi responsabilitate toată această perioadă de excepţională dăruire. Data apariţiei primului număr al Săptămânalului independent, de informaţie, atitudine şi investigaţii” nu a fost întâmplătoare. Se împlineau 159 de ani de la naşterea  lui Mihai Eminescu şi  am hotărât că era cel mai potrivit mod de a ne arăta recunoştinţa pentru tot ce a dăruit “Românul absolut” poporului său.

       Cu doar o zi înainte ca “Opinia Teleormanului” să vadă lumina tiparului, i-am telefonat la Chişinău poetului Grigore Vieru, în data de 14 ianuarie 2009, la ora 11,27, şi i-am destăinuit miracolul naşterii acestui ziar. S-a bucurat şi “mi-a răspuns la urările  mele, mi-a vorbit blând, m-a asigurat de sprijinul Domniei Sale în temerara acţiune de a ne spune OPINIA, mi-a făgăduit epistole  săptămânale pentru  publicaţia  ce urma să apară”, dar şi acordul că pot publica orice vers şi orice text al Domniei Sale. Dumnezeu a vrut altfel, însă poetul conştiinţei întregite a neamului românesc rămâne permanent alături de noi, cei care, iată, continuăm să credem în nemurirea Neamului Românesc şi a Limbii Române.

       Nu a fost uşor, ziarul a apărut în cea mai neagră perioadă a presei româneşti din toată istoria ei, într-o profundă criză economică, dar şi a unui hrăpăreţ şi viclean atac asupra fiinţei naţionale. Am rezistat doar prin dragostea cititorilor, bunăvoinţa colaboratorilor şi generozitatea  partenerilor de dialog, ilustre personalităţi ale culturii, ştiinţei, credinţei şi artei româneşti, elite veritabile ale Patriei Noastre-Limba Română, care nu s-au sfiit să pună degetul pe rana din ce în ce mai profundă a existenţei  poporului român. Tuturor le mulţumim!

      În aceşti 5 ani, după două atacuri aproape devastatoare asupra site-ului ziarului, avem peste un million de cititori, pe toate continentele lumii, în aproape toate ţările Europei, în aproape toate statele Americii de Nord, în America de Sud, în Australia, în Hong Kong, în Gabon şi Senegal, în Iran, Israel şi Singapore, pentru a le enumera doar pe cele mai surprinzătoare. Ne bucură numărul imens de cititori din Statele Unite Ale Americii, Basarabia, Serbia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, dovadă că pe români, indiferent unde se află, îi mistuie dorul de Ţara Mamă, pe care şi-l alină şi din izvorul cu apă limpede, “Opinia Teleormanului”.

     Ne-am aflat, în toţi aceşti ani, alături de românii care trăiesc în ţări ce le refuză cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la limba maternă, dreptul la credinţă şi dreptul la educaţie în limba română. Vom fi şi în continuare alături de lupta lor, cu credinţa în Dumnezeu şi a nemuririi  poporului român.

      Mulţumim tuturor celor care ne-au fost aproape şi dorim românilor din Ţară şi din Lumea largă, cititori statornici ai publicaţiei “Opinia Teleormanului”, toate gândurile de bine şi de credinţă în neamul nostru milenar românesc.

                                                                                           15  ianuarie 2014

 

                                                                                        Ion BĂDOI                                                                                  

                                                                      Director Fondator

           

Articole Conexe

Ultimele Articole