40.4 C
Roșiorii de Vede
luni, iulie 15, 2024

In Memoriam – Cpt.av.Alexandru Şerbănescu

In Memoriam – Cpt.av.Alexandru Şerbănescu

foto-1

A mai trecut un an  şi memoria căpitanului aviator Alexandru Şerbănescu este la fel de vie în sufletul şi în gândul nostru.
18 august 2011 , a 67-a comemorare anuală  a cpt.av.erou Alexandru Şerbănescu .

Un perpetuum remember  ce datează dinainte de noi ,cu onoare pentru onoare .

Rând pe rând,unul câte unul , zburătorii Grupului 9 Vânătoare  au plecat spre nemurire.

Zburătorul Ion Dobran, ca „ultim mohican”,  a fost şi anul acesta la mormântul comandantului său, cpt.av.Alexandru Şerbănescu, aşa cum nelipsit a fost an de an.
Generalul Ion Dobran consideră  data de  18 august   „o excepţională tradiţie  şi, totodata,  Ziua Aviatorilor Militari „.

18 august  1944 are o însemnătate istorică prin  curajul şi sacrificiul suprem pe altarul datoriei împlinite  al cpt. av.Alexandru Şerbănescu, care în acea zi a spus : „Nu înţeleg ca un inamic, oricât de mare şi puternic ar fi, să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiească. (…) Nu se va putea spune că în România nu a ieşit niciun român în faţa inamicului , chiar dacă pierdem bătălia.”

18 august 1944 este ziua în care o „mână” de aviatori – 13 Zburători, ai Grupului Şerbănescu- s-au ridicat pe cerul patriei împotriva unui inamic covârşitor  din punct de vedere numeric şi tehnic.

Astfel, istoria a putut să scrie la pagina fatidicului  18 august 1944 că aviaţia militară română şi-a făcut cu prisosinţă datoria.
Poate cineva ignora asemenea eroi? Cu siguranta NU.
Să nu ne uităm  eroii şi valorile româneşti că ne pierdem neamul”( Ion Dobran)

Consiliul director al fundaţiei Cpt.av.Alexandru Şerbănescu

foto-2

foto-3

foto-4

Articole Conexe

Ultimele Articole