40.4 C
Roșiorii de Vede
luni, iulie 15, 2024

”Hramul Mănăstirii rumâneșci din Mălainița”

                           ”Hramul Mănăstirii rumâneșci din Mălainița”

4

         În ziua de 21 noiembrie 2015 a fost sărbatorit hramul „Mănăstirii rumâneşci” din Mălainița, Soborul Sfinților Arhangheli, pe stil vechi.
Cu această ocazie a fost oficiată Sf. Liturghie de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Mihai Zorilă, consilier economic al Episcopiei Severinului, Pr. Ştefan Şarampoi, paroh al Șipicovei, Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Borului şi Gorneanei, Pr. Petru Hogea, paroh al Nigocinului şi Pr. Cătălin Lăudat, paroh al Bobovei. Răspunsurile liturgice au fost date de către Maica Iustina Popovici, stareța Mănăstirii Sf. Ana, din Orşova, împreună cu două maici.

        După Sf. Liturghie, a fost sfințită pictura pridvorului bisericii mănăstireşti.
Bucuria credincioşilor a fost mare şi evidentă şi pentru faptul că au putut să se închine Sfântului Lemn din Crucea Domnului şi moştelor Sfântului Apostol Andrei care au fost aduse cu această ocazie.
La finalul slujbei a avut loc şi vizita unei delegații înalte de parlamentari din România, însoțiți de ambasadorul României la Belgrad, împreună cu colaboratorii lui.

                                                                   Un român din Valea Timocului

1256783

Articole Conexe

Ultimele Articole