30.7 C
Roșiorii de Vede
sâmbătă, iunie 22, 2024

Fraudă fiscală la Realitatea TV ?!

DECLARAŢIE POLITICĂ

Fraudă fiscală la Realitatea TV ?!

alexandru_mocanu15

Deschid laptop-ul şi citesc: Fraudă fiscală la Realitatea TV! Mă frec la ochi şi citesc din nou: Fraudă fiscală la Realitatea TV! Măi să fie, nu e glumă! Citesc mai departe şi pe măsură ce mă adâncesc în „lectură” pricep, din ce în ce mai clar, motivaţia emisiunilor vitriolante ale Realităţii TV la adresa Preşedintelui Traian Băsescu şi a PD-L. Speram ca măcar în media principiile deontologice să nu se schimbe după cum bate …Vîntu ?! Dar iată ce scria mai departe.

La trustul REALITATEA – CAŢAVENCU, la fel ca la orice altă societate comercială, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-ANAF a efectuat un control.    Personal, citisem mai demult în presă despre acest control, dar nu ştiam unde se ajunsese sau, mai precis, ce anume se constatase. La vremea respectivă se spusese chiar că domnul Dragoş Nedelcu – omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu(SOV) şi finul marelui sindicalist Liviu Luca – ar fi făcut o vizită şefului ANAF pentru a negocia, nici mai mult nici mai puţin, decât …încetarea controlului?!(Amintesc că Dragoş Nedelcu este un tânăr pe care tandemul SOV-Luca l-a „plimbat” pe la CAPITAL, ZIARUL FINANCIAR, The MONEY CHANNEL, CAŢAVENCU, REALITATEA, iar acum vreo 2-3 ani l-au făcut o vreme chiar director executiv şi administrator al Clubului RAPID!?).

Astăzi, am primit confirmarea vizitei făcute de Dragoş Nedelcu la sediul ANAF pentru a negocia …încetarea controlului!? Înţeleg că nu a obţinut nimic şi astfel s-a declanşat atacul concentrat împotriva Preşedintelui Băsescu şi a PD-L care, vezi Doamne, după mintea lor, ar fi trebuit să cenzureze acţiunile de control ale ANAF şi să nu permită controlarea trustului de presă amintit. Asta înţeleg ei, probabil, prin spiritul deontologic (in)suflat de Vîntu profesioniştilor de la Realitatea TV. Ce am mai aflat că a descoperit ANAF?

– O furăciune de 2 milioane de euro(!!!), rezultată din închirierea unor echipamente de televiziune Realităţii TV, de către o firmă deţinută de sindicalistul Liviu Luca. Furăciunea constă în aceea că echipamentele fuseseră cumpărate anterior, culmea, cu banii Realităţii TV, aşa cum rezultă din contabilitatea trustului, fiind trecute inclusiv în inventar, etc.

Altfel spus, trustul a scos din firmă 2 milioane de euro şi a plătit unei alte persoane juridice o chirie pentru nişte echipamente care, de fapt, îi  aparţineau! Halal afacere!

– Toţi angajaţii Realităţii TV au fost încadraţi şi plătiţi pe „drepturi de autor”, inclusiv maşiniştii, şoferii, portarii, contabilii! Toţi au fost, nu-i aşa, colegi în ale autoratului cu Răzvan Dumitrescu, Oana Stancu, Adrian Ursu, etc. Cu toţii, vreo 80 de persoane, care, în acest fel, au fentat statul şi nu au plătit impozit pe veniturile încasate lunar! Înţelegeţi acum de ce deontologii Realităţii (şi nu numai!) ţipau ca din gură de şarpe cum că eventuala restrângere a categoriilor de angajaţi, care pot fi salarizaţi prin drepturi de autor, ar fi măsură abuzivă de impozitare excesivă a angajaţilor?

– Rambursarea ilegală a unui mezilic de TVA, în sumă de 96 de milioane de euro(!), care s-a făcut în doar 2 zile şi la fel de repede s-a evaporat prin diverse firme ale mult prea cinstiţilor moderatori şi caţavenci, firme  care au intrat toate în control încrucişat.

În plus, aud că în „parteneriatul” Vîntu-Nedelcu este mare, foarte mare supărare generată de schimbarea şefului Companiei Naţionale de Investiţii, omul lor în sistemul de stat care, astfel, i-ar fi lăsat cu ochii în soare. Adică fără o mulţime de contracte. Ce să-i faci, asta-i viaţa!

Ziaristul Victor Roncea ne oferă şi el o informaţie care completează informaţiile de mai sus privind trustul Realitatea-Caţavencu, anume că SOV ar fi împrumutat de la Patriciu suma de 10 milioane de euro. În acte, împrumutul l-a făcut Blue Link Communications, adică firma care deţine toate licenţele şi acţiunile de la Realitatea TV. Fiind un offshore, sunt aproape convins că Vîntu a garantat cu acţiunile acestei firme care, acum, ar fi în proprietatea lui Patriciu.

Alexandru MOCANU

Senator PD-L de Teleorman

PS – În timp ce redactam prezenta declaraţie, am aflat că senatorii UDMR s-au alăturat  demersului grupului senatorial al PD-L de revocare a domnului M.Geoană din funcţia de Preşedinte al Senatului. Când mă pregăteam să salut decizia, aflu că abilii UDMR-işti plusează, anunţând că doresc chiar să ocupe această funcţie! Bineînţeles că asta nu se poate şi, sunt convins, nici ei nu speră sincer la aşa ceva. Numai că, pragmatici cum sunt, ungurii vor să-şi creeze din asta un avantaj la o eventuală viitoare guvernare când, la o adică, să poată spune: „…noi am cedat la numirea Preşedintelui Senatului, aşa că acum…”  Nu-s proşti ungurii, dar nici noi!

Articole Conexe

Ultimele Articole