19.5 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

Elevii din Videle, antreprenori în Tabăra din Țara lui Andrei

Elevii din Videle, antreprenori în Tabăra din Țara lui Andrei

  • Echipa „Farmaciștii naturii” din Teleorman, finalistă în competiția de proiecte Şcoala lui Andrei, participă la cea de-a 7-a ediție a Taberei din Țara lui Andrei.

  • Timp de 6 zile, elevii învață în cadrul atelierelor nonformale și jocurilor din sfera antreprenorială cum să devină antreprenorii de mâine.

  • Cadrele didactice coordonatoare devin antreprenori prin diploma acreditată de către Autoritatea Națională de Calificări.

  • În cei 6 ani de tabară au participat 3.000 de elevi şi 200 de cadre didactice.

București, 13 august 2014 – Elevii Școlii generale Nr. 1, Videle au participat în Tabăra din Țara lui Andrei. Echipa lor, „Farmaciștii naturii”, este una dintre cele 14 echipe finaliste în cadrul competiției „Şcoala lui Andrei”, un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom.

Școala lui Andrei se adresează elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. OMV Petrom oferă premii totale în valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor caștigătoare, precum și sisteme multimedia pentru școlile caștigătoare.

De asemenea, ca recompensă pentru munca depusă în competiție, cele 14 echipe finaliste participă în Tabăra din Țara lui Andrei. Aici, elevii și profesorii învață prin joc și joacă ce înseamnă să implementezi cu succes o afacere. Cadrele didactice coordonatoare participă la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și primesc consultanță pentru dezvoltarea proiectului selectat.

Tabăra din Țara lui Andrei se desfașoară la Bran în perioada 6 iulie – 9 august. Aici 400 de elevi și profesorii lor învață să construiască și să administreze un parc de distracții.

 În cadrul unei serii de tabară copiii vizitează un parc de distracții din Brașov pentru a învăța cum să-și construiască propriile parcuri. Apoi cei mici construiesc machetele parcurilor, cumpără materialele necesare folosind o moneda de schimb specială, ”Andreii”. Învață noțiuni precum cheltuieli, investiții aducătoare de venit, pierdere, profit, dar și detalii legate de marketing și comunicare. În cele din urmă, parcurile sunt deschise publicului.

”Punem și în 2014 accentul pe educația antreprenorială în cadrul programului nostru, după ce anul trecut am punctat o premieră cu această abordare. Rezultatele au fost pe măsură : ideile mari ale celor mici au fost puse în aplicare și asfel au luat naștere, în comunitățile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locală”,declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

”Am dezvoltat jocuri de care să se tot lovească în viaţa de zi cu zi. Spre exemplu, când va mai juca Monopoly, copilul îşi va aminti că a învăţat despre profit, jocul cu bomboanele îl va duce cu gândul înspre marketing şi tot aşa”, povestește unul dintre trainerii taberei, Robert Iancu.

Proiectul care le-a adus participarea în Tabăra din Țara lui Andrei echipei ”Farmaciștii naturii” se numeste ”Farmacia verde”, și își propune modernizarea laboratorului de informatică.

” Laboratorul de informatică al şcolii necesită lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, dotare cu mobilier adecvat, asigurare conexiune la internet de mare viteză.În cadrul şcolii învaţă 500 de elevi şi predau 31 de cadre didactice, existând permanent nevoia de informare, de perfecţionare, de completare a cunostintelor în timp scurt”, ne spune Elena Coca Tudose, inițiatoarea proiectului și profesor la Școala generală Nr. 1, Videle.

Despre Țara lui Andrei

        Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.

         Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

 

Articole Conexe

Ultimele Articole