25.6 C
Roșiorii de Vede
vineri, iunie 14, 2024

Editura VREMEA LANSEAZĂ CĂRŢI EVENIMENT

                         Editura Vremea şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu

                             au plăcerea să vă invite la lansarea volumului

Cu dragoste despre un popor de cuci

de Irina Pavlovici

 

Vor vorbi:

Florin Iaru – scriitor
Irina Pavlovici – autoarea
Silvia Colfescu – Directoarea Editurii Vremea

Lansarea va avea loc

joi, 14 martie, ora 19.00,

la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Emigrată în 1993, foarte tânără, Irina Pavlovici trăieşte la Paris. Absolventă a Facultăţii de Matematică din Bucureşti, este posesoarea unui master în finanţe internaţionale la HEC (École de Hautes Études Commerciales) din Paris.

Ce a putut-o îndemna pe această matematiciană de formaţie, înzestrată cu un spirit ascuţit şi precis, să se lanseze în aventura literară concretizată în paginile acestui mic roman de debut?

Răspunsul poate fi simplu: însuşi universul plin de viaţă şi de haz, multicolor, pitoresc al comunităţii române din Paris.

 Editura Vremea

Irina Pavlovici reuşeşte, sub o aparenţă frivolă, să atingă, cu umor şi vervă, câteva „chestiuni arzătoare” ale exilului şi… feminităţii.

 Iaromira Popovici, jurnalist

Am apreciat, aş spune, îngăduinţa şi tandreţea sarcasmului în portretizări şi descrieri de situaţii pariziene şi bucureştene. Dacă extrag episoadele cu ţiganii din metrou, oricine ar putea spune că este vorba de românii de aici. Scrie bine, cu uşurinţă, şi reuşeşte să acopere aproape tot ceea ce îl preocupă şi îl diferenţiază pe emigrant de românii rămaşi acasă sau de băştinaşii ţării de adopţie.

Mi-au plăcut atât happy-endul cât şi dragostea şi ataşamentul ei faţă de Acasă. Nu mă aşteptam ca, plecată de atâta vreme, să fie atât de ataşată şi, pe undeva, generoasă. Generoasă cu tot ce reprezintă trecutul şi prezentul ei.

Cred că va avea succes nu numai la Paris, dar şi printre românii de acasă din generaţia ei sau a celor care au visat sau visează să se strămute pe alte meleaguri. Scrie clar, articulat, inteligent. Felicitări.

 Medeea Ionescu, critic teatral, astăzi în Canada

 

Articole Conexe

Ultimele Articole